30 Септември, 2015 01:00 6 170 13

Ще видим отблизо новата Toyota Avensis

  • toyota avensis-
  • sofia motor show
Toyota ще покаже на Sofia Motor Show обновения Avensis. Освен козметични промени производителя ще предложи нови двигатели с подобрена производителност и по-нисък разход на гориво. Обърнато е голямо внимание към комфорта и безопасността на пътя с Toyota Safety Sense. Шасито на автомобила е по-твърдо в сравнение с това на предшественика си и предлага по-добро управление.
Дизайнът спазващ Under Priority и Keen Look линиите определено е по-динамичен, но външността не е подплатена с динамика на движение. Автомобилът е пораснал на дължина с 40мм. Новите LED фарове контактуват с хромираната част на предницата и създават много футуристична визия. И на интериора е обърнато голямо внимание откъм материалите и изработката, като целта е да догони моделите от по-високите класове. В средната конзола се помещава нов 8 инчов дисплей с Toyota Touch 2, а в таблото 4.2 инчов ви информира за всичко свързано с управлението.
Двигателите са общо 5 - три бензинови и два дизелови. При бензиновите стартират от 1.6 литровия със 132 конски сили, 1.8 литровия със 147 коня и завършват с 2.0 литровия със 152 конски сили. Двата дизелови са напълно нови 1.6 литров със 112 конски сили и 2.0 литров със 143 коня, като те се предлагат само с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Безстепенната CVT скоростна кутия се предлага само за по-големите бензинови двигатели. Моделът се предлага във варианти седан и комби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Преди време като излезе новата Корола се хвалеха, че е на шасито на Авенсис. Сега дали ще се похвалят, че новия Авенсис (който всъщност е стария) е на шасито на Корола?
  • 2 144

    0 1 Отговор
    И тойота взеха да правят боклуци
  • 3 Кофти

    0 1 Отговор
    Много грозна предница, старите модели ми харесваха страшно много, но вечче не... Тази предница отива само на по-малките им модели. Малко като Хонда Сивик и производните й...
  • 4 до Дошо

    0 0 Отговор
    Къде си Дошоооо ? Защо се криеш?!?!
  • 5 Иван Радев

    0 0 Отговор
    нещо липсата на автоматици за по-голямата двигателна гама не ми се връзва с тази ширпотреба. или преводът на статията е неверен или тойота са решили да научат всичките си клиенти на ръчни скорости
  • 6 bibendum

    0 0 Отговор
    Тази трансмисия CVT как се държи с 2-литровия бензинов двигател? Някой с опит да сподели.
  • 7 ддд

    0 2 Отговор
    Кола специализирана единствено за 'болният' американски пазар.Никой нормален няма да си купи толкова грозна пластмасова сапунерка.
  • 8 анонимен

    3 0 Отговор
    Моята пластмасова сапунерка е вече на 250 000 км , сменял съм масло , филтри и веднъж предни дискове. До последния умник , авенсис не се предлага на американския пазар , там има camry и avalon. Та тази ще е за европейците.
  • 9 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    Много прилична!
    Браво!!!
  • 10 хаха

    0 0 Отговор
    Тука само специалисти има. Много сте критични. Вие какви коли карате и с какво се занимавате,че сте толкова компетентни.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 144

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "хаха":

    Ами ти бе ХАХО (правописна грешка;),започни със себе си като ни обясниш ти какъв специалист си щот гледам че и ти си тук,я ни разясни ти с какво се занимаваш и какви коли караш че си толкова компетентен,да не се окаже че едно от диларчетата на тм ауто,дето като няма на кого да обясняват как колите им са извънземни кибичат в нета докато чакат да се хване някой шаран,тоест да влезе някой клиент.
  • 12 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "хаха":

    Двата предни модела на Авенсис - 2003 и 2009, а сега Лексус.
    Ако не от друго поне от този модел разбирам ;)
  • 13 TeodorM

    0 0 Отговор
    Фейслифта е наистина добър. Има леки промени, но са на точното място. Проблема е в цената, че малко са попрекалили, но да видим. Извинението за Автоматиците е че иската да имат само ЕВРО 6 двигатели а в момента не могат да докарат на новите двигатели такива автоматици. По мое мнение просто в момента се опитват да натрупат малко капитал с "новия" Авенсис и Аурис и ще пуснат я догодина я 2017 вече автоматици. Защото тези двигатели ще ги сложат и на Версото най-вероятно.