Last news in Fakti

22 Септември, 2011 10:51 3 508 1

Мини Aventador на цената на 12 оригинала

  • lamborghini-
  • aventador-
  • lp 700-4-
  • франкфурт 2011

Бившият инженер на Mercedes-Benz Роберт Гулпен използва автоизложението във Франкфурт, за да покаже уникална миниатюрна реплика на Lamborghini Aventador LP 700-4. Количката пресъздава в най-дребни детайли италианския суперкар в мащаб 1:8 и струва умопомрачителните 3.5 млн. евро.

Цената на истинския Aventador LP 700-4 е 277 000 евро, което означава, че вместо смалената му версия могат да бъдат купени 12 оригинала. Невъобразимата сума се обяснява отчасти от скъпоценните материали, от които е направена. Гулпен е опаковал каросерията от въглеродни нишки с фолио от чисто злато с дебелина една хилядна от милиметъра. Джантите и целият интериор пък са излети от злато и платина.

От същите ценни метали е изработено логото на Lamborghini, а стъклата на витрината, в която се съхранява миниколичката, са бронирани. Гулпен изчислява стойността на използваните за направата на репликата материали на 2 млн. евро и твърди, че изработката му е отнела 500 часа.

Малкият Aventador LP 700-4 ще бъде продаден на търг от Sotherby's или Chrystie's в Ню Йорк или Дубай. Поне половин милион от приходите ще бъдат дадени за благотворителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    1 0 Отговор
    Някои хора не си знаят парите..........