1 Октомври, 2015 01:00 3 583 5

Новата Mazda MX-5 скоро в София

  • mazda mx-5-
  • sofia motor show
На автомобилния салон в София ще се състои премиерата на един дългоочакван модел на Mazda - четвъртата генерация на MX-5. Малкият кабриолет стана много популярен през годините с достъпността си, ниското тегло и доброто управление дължащо се в частност и на задното предаване. Основната промяна идва от дизайна на автомобила, като двигателите не са претърпели голяма промяна в мощността. В сравнение с предшествениците си MX-5 е намалила от дължината си, но е станала малко по-широка.
Теглото на новата MX-5 отново е много ниско - само 1020 килограма при стандартната версия. То е намалено с около 100 килограма в сравнение с миналата трета генерация. Интериорът е рафиниран и за изработката му е използвано голямо количество кожа. Изнесеният волан с алуминиеви спици е директна препратка от моторните спортове, както и дълбоките седалки.
Стандартната MX-5 се задвижва от 1.5 литров SKYACTIV-G четири цилиндров бензинов двигател, който генерира 128 конски сили и 144Nm въртящ момент, а по-спортно ориентираната е с 2.0 литров със 158 коня и 200Nm, като тя ускорява от 0 до 100 за 7.3 секунди. Двигателят е изместен назад към купето и седи по-ниско и това спомага допълнително за доброто управление благодарение на по-доброто разпределение и по-ниския център на тежестта. Малките бензинови двигатели, с които разполага са добри, но една част от феновете биха се зарадвали на версия с повече мощност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    Прекрасна кола, много лека, балансирана вероятно ще е много готина за каране.
  • 2 мм84

    0 0 Отговор
    Има я в шоурума на Мазда. Още не са обявили цените, но на живо изглежда още по-добре. Единственият минус е , че колата е много къса и тясна. Седнах в нея седалката беше макссимално назад и колената ми опираха в таблото. Не е мислена за хора по-високи от 190 см :(.
  • 3 Julio

    0 0 Отговор
    Готина машинка. Никога не съм чул лоша дума за нея от хора които са търкаляли по-стари версии.
  • 4 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Супер!Мазда се развиват много добре напоследък.
  • 5 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Красавица на пътя след която всеки гледа!!!