Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 10:58 4 273 8

Ще видим и фейслифта на BMW 3-та серия

  • bmw 3 series-
  • sofia motor show
Автосалонът Sofia Motor Show ще бъде терен и за премиерата на обновената BMW 3-series. Тази година се навършват цели 40 години от стъпването на пътя на първата 3-та серия. Това е и най-продаваният модел на мюнхенския автопроизводител. Външно промените са много трудно забележими, като изключим новите full-LED фарове. В кокпита също няма много забележими промени, освен повечето хром. Двигателната гама е това, на което са наблегнали баварците.
Разнообразието от задвижващи агрегати е изключително - четири бензинови и седем дизелови варианта. Никой друг в класа не може да предложи подобно изобилие. Сред тях е и чисто новата хибридна plug-in версия 330e осигуряваща 250 конски сили и 420Nm. Друга голяма новост е въвеждането на трицилиндров мотор, това е двигателят използван в супер хибрида i8, както и изцяло нов шестцилиндров двигател с кодово название B58 използващ архитектурата на новите три и четири цилиндрови двигатели ще допълни гамата. Той ще замени N55 и моделът, който го използва ще премине от 335i към означението 340i. Скоростните кутии, с които се предлагат агрегатите са осемстепенният автоматик Steptronic и шестстепенна ръчна. Окачването на известната с доброто си управление 3-series е претърпяло леки подобрения - променена геометрия и нови задни амортисьори. Обновена е и хидравлична система на волана.
Навигационната система е обновена с по-реалистична визуализация и по-бърза реакция за изчисляване на маршрутите, а картите се обновяват безплатно за тригодишен период през 4G LTE връзката. Системата ConnectedDrive от своя страна намалява използването на телефон поради полезните си функции. Нов ParkingAssistant позволява и успоредно и паралелно паркиране, като показва и потенциални паркоместа на централния дисплей. При активиране автомобилът завива автоматично, като в контрол на шофьора остават само смяната на предавките в зависимост от посоката на движение и регулирането на газта и спирачката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kola

    1 1 Отговор
    Кола мечта!
  • 2 играча

    0 0 Отговор
    след 15 години ще видиш колко много мечти ще бъдат сбъднати по улиците ни

    Коментиран от #3

  • 3 gmbh

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "играча ":

    така е и най вече ще са 316d, 318i , 320i :)
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Работата с волана и управлението на БМВ е огромно удоволствие. Вервайте ми! Невероятна пофта е да караш баварец.
  • 5

    0 0 Отговор
    Продъниха ни ушите вече с това нечувано добро управление на БМВ, направо вече се чудя как другите коли изобщо се движат в пътя и взимат завоите.....
  • 6 balkan

    0 0 Отговор
    Докарак БМВ 750 4.4i 2009г. 408HP от Германия. Красива е, луксозна, стабилна... но А8-цата и S-ката са по луксозни, стабилни и определено са с по-добро управление от това на БМВ !
    P.S. Искам всички фенове на БМВ ритуално да си самозапалят дараците

    Коментиран от #7

  • 7 бмв е61

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "balkan":

    едвали някога си карал старо бмв камоли ново
  • 8 балкан

    0 0 Отговор
    ей не се изказвай неподготвен. карал съм повече бмв-та, отколкото ти си виждал по-улиците. ставаш смешен като се пишеш на отворен !