Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 07:15 15 032 20

Dodge Charger Hellcat ще разтърси София

  • dodge charger hellcat-
  • sofia motor show
Завърналата се на българския пазар марка Dodge ще представи на Sofia Motor Show най-мощния седан в света - Charger Hellcat. Той разполага със 707 конски сили, които идват от 6.2 литров V8 Hellcat двигател. Моторът е снабден с механичен компресор, а максималният му въртящ момент е стряскащите 881Nm.
За първи път двигателят Hellcat беше използван в купето Challenger. Този агрегат се характеризира с кован колянов вал, алуминиева цилиндрова глава с по-големи клапани, нови ковани бутала, ковани "чупени" биели и буталните болтове с нова специална циментация. Този мотор работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Charger може да ускори от място до 100 километра в час за 3.8 секунди, а максималната скорост достига 326 км/ч. Автомобилът разполага с пет режима на работа - Sport, Track, Default и Eco, както и един програмируем.
Моделът се отличава от стандартната версия с по-"злобна" предна броня ,нов алуминиев капак с топло отводи, видоизменена задна част и лип спойлер на багажника. За сцеплението се грижат 20 цолови лети джанти и високоскоростни гуми Pirelli P Zero с размери 275/40. В интериора на Charger се появява нов волан и по-дълбоки спортни седалки. Налични са и два ключа - черен и червен. Първият ви позволява използването на 500 коня, докато с втория можете да се възползвате от всичките 707 конски сили, ако имате здрава психика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя

    0 6 Отговор
    Чувствам се длъжен като любител на руските автомобили да напиша първия коментар и да изкажа мнението си че тази кола е остарял грозен американски бидон. Също така е боклук и кошник и които иска наистина хубава съвременна кола, нека си купи Лада Калина
  • 2 диан

    0 4 Отговор
    а на задръстването ще ме прескочи
  • 3 DB9

    1 4 Отговор
    В задръстването ще изгасне за бензин, затова е добре да има АГУ.
    Демек хибридна технология.
  • 4 Електрик

    1 4 Отговор
    Тази мощност и 3,8сек от 0 до 100км/ч, защото е само със задно задвижване. Няколко седана Мерцедес и БМВ Алпина го бият по ускорение, въпреки че са с по-малка мощност. С педала докрай Хелкат си изсмуква резервоара от 70 литра за под 13 минути(5,6литра в минута) и изминава 70км.
    http://www.caranddriver.com/dodge/charger-srt-srt-hellcat
  • 5 незнайко

    1 2 Отговор
    Поредното доказателство, че производителите на автомобили с ДВГ треперят от настъплението на електромобилите който с лекота постигат такива мощности.
  • 6 аз

    1 3 Отговор
    Дали покрива Американските изисквнията за екология ? ;)
  • 7 Електрик

    3 0 Отговор
    Между другото ако трябва да не се шегувам Хелкат е доста икономичен. 22 mpg = 12.8 км на 100, което за 707 коня е уникално нисък разход.

    http://www.caranddriver.com/dodge/charger-srt-srt-hellcat

    Коментиран от #9

  • 8 оня същия

    2 0 Отговор
    колата е страхотия, ама който е навит да я купи ще има да си почака бая - преди няколко седмици излезе инфо че планираните за произвоство тази година коли са разпродадени предварително. Отделно тук нормалния Charger e към 100к, този не ми се мисли колко ще стъпи
  • 9 Електрик

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Електрик":

    Не ми копирай ника! Какво му е ниското на разхода на Хелкат? Вижте Мерцедес със само 120кс по-малко, но 4х4 какъв раход му дават.
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18734
  • 10 КИРО

    3 0 Отговор
    до 9

    Колега няма общо между 570 кс и 707 кс.

    Имам SL63 AMG. София - Слънчев бряг разхода ми е 35/100

    Не се връзвай на тези данни на хартия

    Коментиран от #12

  • 11 Vasik Atanasova

    2 3 Отговор
    КОЛА ЗА АРАБЕСКИ
  • 12 Електрик

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "КИРО":

    Но и разхода 11-12л/100км извънградско който дават от Додж е при скорост 90км/ч, в режим еко мод и режима с черен ключ с макс 500кс.
    http://www.drivesrt.com/2015/charger-srt-hellcat/
    А ти надали с 63 АМГ до Слънчев бряг си карал с под 200км/ч.
  • 13 Ганчо от село бг

    1 0 Отговор
    Ще пее по нашите скапани пътища!!
  • 14 gnida

    4 0 Отговор
    Колата ми харесва , но нямам тези финансови възможности , за да я купя и карам . Можеше да има повече снимки да пооплакна окото . А относно разхода на гориво който има брадичка си има и гребенче , за да я реши !
  • 15 Орнела мути

    0 1 Отговор
    После спазвайте ограниченията 50-90-120km с тоя звар
  • 16 покрива естествено

    0 0 Отговор
    Каква еко норма ви гони?Става въпрос да покрива това което казва производителя.Не като немците-казват че не цапа а той може да те боядиса със сажди.За тези които имат бели коли-не карайте след ваг автомобилите че ще ви боядисат в сажди.😝😝😝😝
  • 17 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Аз лично бих го наредил пред прехваления "Мустанг"...
  • 18 Бхд БхД

    0 1 Отговор
    Честно казано изобщо не ми хареса тази кола.2016г и вижте дизайна.

    Коментиран от #19

  • 19 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бхд БхД":

    В свят, в който всички производители бягат от миналото си, много ми харесва. Има елементи от старите Чарджъри без да изглежда остарял. А за Ганьовците дето коментират разхода по-долу, няма да говоря.
  • 20 PlimP

    0 0 Отговор
    сигурни ли сте, че ще го има, щото го няма в списъка на офиц. страница в нета