Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 01:00 3 882 4

Новият Fiat Aegea с премиера в София

  • fiat aegea-
  • sofia motor show
Списъкът с премиерите и новостите на автосалон София 2015, който ще се проведе между 17 и 25 октомври, продължава да нараства. В Интер Експо Център ще дебютира Fiat Aegea, който наследява досегашната Linea. Седанът дебютира на автоизложението в Истанбул и е проектиран в Италия в FCA Style Centre. Дължината на Aegea е 4500 мм, широчината 1780, а височината 1480 мм. Багажният обем е 510 литра, а колесната база 2640 мм. Това го прави 96 мм по-къс, 50 мм по-широк и 14 мм по-нисък от Linea.
Автомобилът използва много детайли от друг автомобил от семейството FiatChrysler - американския Dodge Dart. Двигателите ще са два дизелови от семейството Multijet II и два бензинови с мощност между 95 и 120 конски сили, които ще се комбинират с механична или автоматична трансмисия. Aegea ще може да се поръча с мултимедийна система Uconnect с петинчов сензорен екран, Bluetooth, гласови команди, AUX-вход, USB-порт и навигация TomTom. Ще се предлага и камера за движение на заден ход.
Разработването е отнело над три години и Aegea ще се произвежда в съседна Турция. Продажбите започван от ноември в над 40 страни, сред които и България. Експлоатационните показатели на двигателите ще станат ясни на малко по-късен етап. Засега италианците споделят единствено, че дизелите ще харчат под 4 литра нафта на 100 км. Наследникът на Linea ще се бори за клиенти с новата Skoda Rapid, чиито размери са приблизително еднакви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    0 0 Отговор
    Красиви коли са италианките, само да ги правиха по-здрави...
  • 2 Иван Господинов

    0 1 Отговор
    Просто бомбон - италианска кола сглобена от американски чарколяци в Турция . На това нещо ще ме е страх да се кача дори и ако е такси

    Коментиран от #3

  • 3 аман от хейтъри

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Господинов":

    щото сега в 20 годишния си коптор си много спокоен и си обезопасен
  • 4 GTE

    0 0 Отговор
    Ако бяха чак толкова скапани, едва ли щяха да издържат на експлоатацията в Турция, където Фиат е поне с 30% дял от целия им автопарк. При такситата им със сигурност процента е доста по-висок. А маниера им на каране, експлоатация и подръжка. Имат много кусури, но понеже са доста опростени издържат на издевателства и нямат излишни екстри, които с времето като се скапят да изискват допълнително обслужване. Общо взето бюджетен сегмент.
    В Истанбул съм карал Линеа рент а кар, която беше на 250К км бензинка 1.4 8 клапана, стегната и си вървеше доволно из безкрайните задръствания на града, а с нея врътнах към 3000 км из Турските курорти, покрай морето чак до Мерсин и обратно до вечния град.