8 Октомври, 2015 07:15 3 579 1

Кросоувърът Jeep Renegade идва у нас

  • jeep renegade-
  • sofia motor show
Премиера на автосалона Sofia Motor Show ще направи и Jeep Renegade. Малкият кросоувър е част от фамилията Fiat Chrysler и като такъв използва платформата върху, която е изграден и Fiat 500X, с който се произвежда в Мелфи, Италия. Странният дизайн го прави лесно разпознаваем, а видим ли предницата на автомобила с типичната решетка ни става ясно, че говорим за Jeep.
Двигателната гама на Renegade включва три бензинови и два дизелови варианта. Добре познатия от Fiat бензинов 1.4 литров MultiAir със 160 конски сили при версията с принудително пълнене или 138 коня ако изберете атмосферния, а на върха е 2.4 литров MultiAir със 180 коня. Дизеловите са Multijet II 1.6 литров със 108 конски сили или 118 коня и 2.0 литров със 138 коня. Изборът от скоростни кутии се е ограничил до шестстепенна ръчна и деветстепенна автоматична ZF. Стандартно 4x4 кросоувъра се предлага и с предно задвижване.

За най-запалените към офроуда е версията Trailhawk, която е в комбинация с 2.4 литровия двигател и окачване за целта по-високо с 20 мм. При него системата Selec-terrain позволява пет режима на работа - Auto, Snow, Sand, Mud или Rock. Като чистокръвен Jeep модела разполага с панели на тавана My Sky, които при възможност се демонтират и превръщат кросоувъра в кабриолет. Системите за сигурност включват активна спирачка, сигнализиране при напускане на лентата и опасност от сблъсък, както и система за обозначаване на сляпата точка. 

Подробни технически характеристики , вижте  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Би било добре ако системата 4х4 се предлагаше за цялата гама двигатели.