Last news in Fakti

11 Октомври, 2015 07:15 8 575 10

Fiat ще представи модела Freemont Cross

  • fiat freemont cross-
  • sofia motor show
На автосалона Sofia Motor Show ще бъде представен и Fiat Freemont Cross, като по-"суров" вариант на стандартния модел. Идеята на модела е да съчетае всичко необходимо в едно, а това е трудна задача. Автомобилът определено е семпъл и стилен, но леко напомня на американските автомобили. Отличителните белези на Cross са интегрирания хромиран протектор в броните и праговете, черната радиаторна решетка, черните вътрешности на светлините и новите 19 цолови джанти в графитен цвят.

В интериора преобладава кожата и графитния цвят, а това е добра комбинация. Воланът и скоростния лост са стандартно облечени в кожа, като салона остава опция. Мултимедийната система използва 8.4 инчов екран в средната конзола и предлага DVD плейър, слот за SD карта, свързване чрез Bluetooth и аудиосистема Alpine с 6 говорителя и мощност от 368 вата. При сгънати седалки автомобила достига багажен обем от 1500 литра, а комбинациите за подредба на седалките са цели 32. Налични са и още 20 места за багаж с общ обем от 140 литра.

Гамата от двигатели се състои от два двулитрови дизелови MultiJet II и мощност 140 или 170 конски сили. Те се съчетават с две скоростни кутии - ръчна и шестстепенна автоматична. Задвижванията са предно, стандартно 4х4 и Active AWD, което работи в комбинация само с шестстепенния автоматик и 170 конния двигател. То функционира в превес на предния мост, като при нужда изпраща мощност към задните колела и му помагат ESC и системата за контрол на сцеплението.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    "леко напомня на американските автомобили" - каква изненада. Fiat Freemont = Dodge Journey

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, защото това е Dodge Journey.
  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор

    ======
    fiat?
  • 4 Бай

    1 0 Отговор
    Fiat Freemont = Dodge Journey - това е ясно още от 2008, когато излиза модела...е и ?!?! Какво от това ? Много си е готин даже! Само първия интериор им куца, но после си го оправиха и си е добре. И малко още по разхода може да поработят...а иначе -
    Нов 2015 -
    - около 40000лв 2.0л 140к.с дизел
    - около 48000лв 2.0л 170к.с 4х4
    Еми за тези пари според мен си е страхотен джипа!!!
  • 5 Кирил

    1 0 Отговор
    Dodge или FIAT, все си е пълен боклук.
  • 6 Japo

    1 1 Отговор
    Сандък - без "душа" !

    Коментиран от #8

  • 7 Кобрата

    1 0 Отговор
    Купи си Фият та да те е ЯД
  • 8 Под кайсията на сянка

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Japo":

    Я кажи къф е твоя сандък,да се посмеем малко. Викаш ,мое да е на 15 години и да се разпада,ама друго си е да има душа,а?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хммм

    0 0 Отговор
    Много си е хубаво джипчето, ами пари да има човек..
    За тия 40 000 лв. - от Хюндай предлагат i30 дизел - как ви се струва сравнението?