Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 01:00 2 835 1

Ще видим новия SUV на Jaguar - F-Pace

  • jaguar f-pace-
  • sofia motor show

За първи път след световната си премиера на изложението във Франкфурт новият и пръв SUV на Jaguar - F-Pace ще бъде показан пред публика и това ще се случи на Sofia Motor Show. Автомобилът идва директно от Франция и е един от прототипите на F-Pace. Шасито е изградено изцяло от алуминий, което спомага за по-добрата динамика и пътно поведение. Моделът продължава новите дизайнерски линии използвани в другите модели на компанията, като предната част прилича малко на XF, а задната на F-type.

Базовият F-Pace се задвижва от изцяло новия 2.0 дизелов 4-цилиндров Ingenium двигател със 180 конски сили. Другите два са доказалите се в другите модели на марката, но претърпели технологична еволюция в F-PACE, V6 двигатели - 3.0 TDV6 дизел с 300 конски сили и цели 700Nm с ускорение от 0 до 100 км в час за 6.5 секунди и 3.0 литровия бензинов компресорен V6 с 380 конски сили и 450Nm, позволяващ на модела да вземе същия спринт за впечатляващите 5.5 секунди и да поддържа максимална скорост от 250 км/ч. Скоростните кутии най-вероятно ще бъдат осемстепенната автоматична ZF и шестстепенна ръчна.

Моделът естествено ще бъде снабден с най-новите системи за сигурност и нивата на оборудване ще бъдат с много пищно разнообразие от висококачествени материали, с което е известен английския производител. Битката при луксозните кросоувъри става все по-сериозна.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    По-готино е от грозотията Бенщайга.