Last news in Fakti

31 Декември, 2005 15:51 1 194 0

Топ премиерите през 2006

  • топ премиерите

Alfa Romeo Spider

Това е един от моделите, с които италианците очакват да оживят продажбите си. Очаква се двуместното возило, разработено върху платформата на Alfa Romeo 159, да се появи на пазара в края на месец май следващата година. Цената му в страните от ЕС ще бъде около 30 000 евро. По желание на клиента се предвижда възможността автомобилът да бъде оборудван с дизелов агрегат.

BMW 3 Coupe

С него баварците остават напълно верни на традициите и представят на публиката класическо купе, издържано изцяло в стила на баварския гранд от последните години.

Audi R8

Преди няколко месеца шефовете в Инголщат окончателно потвърдиха решението си да бъде дадена зелена светлина за серийното производство на бегачката R8. Суперспортистът с олекотена конструкция ще се изработва в завода в Некарсулм. По избор на клиента атлетът би могъл да бъде оборудван с осем или десетцилиндров двигател.

BMW M6 Cabriolet 2006

Новакът ще се появи в Европа през октомври. Автомобилът ще бъде оборудван с V-образен десетцилиндров двигател с работен обем 5.0 литра и мощност 507 к.с. Той ще върви в комплект със седемстепенна механична трансмисия.

Audi TT

През юни се очаква появата в дилърската мрежа на германското четириместно купе, чийто дизайн отчита последните постижения и тенденции в дизайнерската линия на концерна. Спортният автомобил е разработен върху платформата на последната генерация Volkswagen Golf.

BMW X5

В края на годината клиентите на мюнхенчани вече ще могат да се сдобият с новия Х5. Той е със 100 мм по-дълъг от своя предшественик, по индивидуално желание би могъл да предлага място за седем пасажери, а в оборудването присъства и V-образен осемцилиндров турбокомпресор.

Bentley Continental GTC

Появата на луксозния британски атлет се очаква в края на следващата година. Срещу приблизителна цена от около 250 000 евро клиентите ще получат стилно возило с прибиращ се седемслоен мек покрив, перманентно задвижване на четирите колела и W-образен двигател с дванадесет цилиндъра. Осигуряваната от него мощност е 560 к.с.

BMW Z4 M Roadster

Освен с изцяло променена външност баварецът ще жъне успехи и с по-голяма мощност - 343 к.с.

BMW Z4 Coupе

От месец юли ще стартират продажбите на купе-модификацията на току-що освеженото Z4. Купето ще се предлага с 2.5- и 3.0-литров агрегат.

Fiat Panda Cross

От концепткара с повишена проходимост Simba, в началото на 2006 година ще започне да се произвежда сериен автомобил с назавание Panda Cross. Возилото ще разполага с перманентно задвижване на четирите колела и три диференциала.

Cadillac BLS

Новата луксозна лимузина на Cadillac е разработена специално за европейския пазар и ще се произвежда в Швеция и до голяма степен в техническо отношение се базира на Saab 9-3. Като двигатели клиентите ще могат да избират между два бензинови V6 и един четирицилиндров дизел.

Ford Focus CC

Четириместният кабриолет до голяма степен е идентичен в техническо отношение с кабриолета на шведите от Volvo - C70 CC. Очаква се да се появи на пазара през есента, като засега информацията от компанията говори за това, че автомобилът ще се търгува в страните от ЕС за около 25 000 евро.

Chevrolet Captiva

През юни седемместното возило, което доста се доближава във визулано и техническо отношение до Opel Antara, вече ще се предлага и с двулитров дизелов агрегат.

Ford S-Max

Порасналият събрат на C-Max се очаква през средата на годината, като освен с подобрена функционалност на салона, той ще очарова клиентите и с чувствително по-впечатляваща динамика.

Citroen C6

Засега френската луксозна топлимузина се предлага единствено с V-образен шестцилиндров агрегат. 2.2-литровият HDI ще започне да се монтира през месец септември.

Jaguar XK

Новакът е много по-лек, благодарение на подобрената си олекотена конструкция, по-надежден и много по-просторен. Атлетът ще се продава с V-образен осемцилиндров двигател, чиято мощност е 298 к.с., а максималният въртящ момент е повече от задоволителен - 411 Нм.

Lamborghini Gallardo Spider

Откритият спортен автомобил ще се появи още в самото начало на годината, като ще предлага на своите собственици мощност от 520 к.с.

Opel Antara

С две врати като студия, очакваният през ноември сериен Antara ще разполага с четири такива. Наследникът на Frontera е изграден върху една и съща платформа с Chevrolet Captiva.

Mercedes SL

Луксозният роудстър ще дебютира през пролетта и ще изненада привържениците на модела с нови по-мощни двигатели и основно преработено арамтурно табло.

Opel Astra Twin Top

Дългото 4 480 мм кабрио с твърд сгъваем покрив, който се скрива в рамките на 30 секунди, ще се появи на пазара в началото на пролетта на 2006 година.

Mini

Без да са изминали пълни шест години от появата му култовото Mini вече се сдоби с нов осъвременен дизайн и много по-”чувствителни” и в същото време икономични мотори.

Opel Corsa

Един от най-дългоочакваните представители на VW - Golf GTI също намери добра почва за изяви в Париж. Иначе дизайнерските решения по отношение на екстериора са типични.

Mitsubishi Colt CC

Дълъг 3 890 мм, с мощност от 150 к.с., новият Colt CC е разработен почти изцяло от специалистите в Pininfarina. Засега информацията сочи, че най-вероятно и ще бъде произвеждан там.

Peugeot 207

Появата на чаровния френски дребосък се очаква за началото на юни 2006 година. Засега се планира производството на модификации с две и три врати.


Porsche 911 Turbo

И при новака, който ще се появи през март 2006 от Porsche, явно отказват да преминат бариерата от 500 к.с. Германският спринтьор ще разполага “само” с 480 к.с.

VW Cross-Polo

Порасналото Polo е с много по-агресивно излъчване и типичен офроуд вид. Пространството в салона при Cross-Polo също е на висота.

Skoda Roomster

Появата на стилното германо-чешко возило най-вероятно ще представи френската гордост Berlingo пред тежко изпитание и пред сериозен конкурент. Иначе в техническо отношение Roomster се базира на новото поколение Skoda Fabia.

Volkswagen Eos

Първото кабрио на Volkswagen с твърд сгъваем покрив значително закъсня от първоначално поставените срокове за пускането му в серийно производство. През късното лято на 2006 обаче возилото ще се появи на пазара с цена от 25 950 евро.

Smart Fortwo
От нарастването на габаритите на дребосъка в най-голяма степен полза извличат комфортът и увеличеното пространство в салона. Моторът отново е разположен отзад, а задвижването традиционно идва от задните колела.

Volvo C70

На базата на лимузината S40 шведите успяват да разработят стилно кабрио с твърд сгъваем покрив от три части, дело на Pininfarina. Продажбите стартират през февруари.

SsangYong Kyron

Корейският офроудър е с дължина 4 660 мм, с възможност за регулируемо перманентно задвижване на четирите колела и петстепенна автоматична трансмисия от Mercedes-Benz.

Volvo S80

Топлимузината на Volvo е с незначително нараснали габарити в сравнение с предшественика, но пък двигателят е много по-сериозен - 4.4-литров V8. Автомобилът ще разполага и с перманентно задвижване на четирите колела.

Автопазар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА