Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 07:15 4 125 5

Edo Competition разяри Porsche 911 Turbo

  • edo competition-
  • porsche 911 turbo-
  • 991

Най-новата версия на Porsche 911 Turbo - 991 в оригиналния си вид е дяволски бърза машина. Това не пречи на тунерите от Edo Competition да видят какво може да бъде постигнато относно мощността на модела. Сменените турбокомпресори, новите интеркулери, модифицираните всмукатели и изпускатели и препрограмирането на контролния блок са довели до мощност от 672 конски сили и чудовищните 880Nm въртящ момент.

Тази мощност е довела до ускорение от 0 до 100 за 2.7 секунди и максимална скорост от 341 километра в час, като заводските показатели са - ускорение от 0 до 100 за 3.2 секунди и максимална скорост от 318 километра в час. 

Освен силовите промени е помислено и за сцеплението и контрола - нови по-леки от оригиналните джанти с размер 20 отпред и 21 отзад обути в лепкави гуми с размер 245/35/20 отпред и 325/25/21 отзад, както и специално разработени нови пружини, които намаляват височината с 30мм. Звуковите възможности също са променени благодарение на новата изпускателна система.

Разработването на проекта наречен Blackburn е отнело едногодишни тестове на редица трасета, сред които и величествения Нюрбургринг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо Камиона

    4 1 Отговор
    Увеличението на максималната скорост от 318 на 341 км/ч ще се хареса особено много на малкопишковците с дебели банкови сметки. Унгарецът който наскоро разби едно чисто ново LaFerrari е потенциален клиент.
  • 2 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Поршето е яко.И няма никаква вина,че и комплексари го харесват и купуват.
    Мечта ми е един ден да карам 959 или 993 ГТ2.
    Е,мечтите са безплатни....все още.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Еми те могат да си направят операция долу ми на тебе как да ти сложат мозък...как.... Да не мислиш, че едвам са събрали пари за ферари,порше и т.н. Правят си кефа хората, а такива като теб си умират от яд. Виж ние останалите си мечтаем както каза колегата.
  • 4 Цар Соломон

    0 0 Отговор
    Като се публикува материал за няко супер или хипер кола и почва да се излива една помия и завист от хората... Кой колко му е дълга патката, кой бил комплексар и т.н. Хората са направили нещо за да ги имат тия пари ако ще да са убивали и крали топки се изискват за тази работа.
    Сигурен съм че ако хората със злобни коментари имаха парите да си позволят Ролс-Ройс, Бентли, Порше и Ферари нямаше да говорят така а инак. Но гроздето кисело.
  • 5 хаха

    0 0 Отговор
    Само не мога да разбера като сте с "големи пишки " и много акъл къде
    са ви парите???