Last news in Fakti

29 Септември, 2011 10:11 14 523 17

Новото Mondeo пристига догодина

  • ford-
  • mondeo-
  • женева 2011
Новото Mondeo пристига догодина - 1
Снимка: AutoExpress

Британското сп. AutoExpress публикува първите компютърно генерирани изображения на следващото поколение Ford Mondeo. Моделът трябва да дебютира следващия март на салона в Женева.

Ако предположенията на англичаните се окажат правилни, бестселърът със световно име ще наследи доста от дизайнерските особености на концепта Evos. Главна стилистична особеност на новото Mondeo явно ще бъдат доста тънките фарове. Досега автомобилите на компанията се отличаваха с внушителна предна оптика, но модата очевидно се променя.

Първоначално моделът ще се предлага със стандартни бензинови и дизелови двигатели, базов сред които ще стане 1.6-литров агрегат от серията EcoBoost с мощност 150 к.с. Година-две след пазарния дебют се очаква появата на хибридна версия, която ще може да се зарежда от битовата мрежа.

Вариантът с комбинирано задвижване ще може да изминава около 80 км само на ток. Традиционните мотори обаче също ще бъдат доста икономични. Всички модификации без изключение ще бъдат оборудвани със система за автоматично гасене и стартиране на двигателя в задръстване и активна аеродинамика, която затваря или отваря ламелите на радиаторната решетка в зависимост от скоростта на движение и температурата на двигателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    ford ot niakolko godini praviat mnogo dobri vozila.novoto mondeo shte e unikalno.
  • 2 Атанас Велики

    3 1 Отговор
    Приятно седанче от нисък клас! I like!
  • 3 МСЪКС Шуманов

    3 0 Отговор
    КАКВО СТАНА С МОБИЛЕ>БГ ..... не искам да коментирам тука
  • 4 520 zender

    1 2 Отговор
    Красив е но не бих си го купил-за мен това не е премиум-пък и няма имидж.Освен това няма мощни дизели.Пред каскадното на БМВ не върви.....
  • 5 Венцислав Димитров

    1 1 Отговор
    do koment 2
    tova ne e sedan , a hatchback ot golemiq klas ;)
  • 6 Мирослав Божков

    0 0 Отговор
    форда е супер
  • 7 Васил Иванов

    0 0 Отговор
    Както се казва карай форд да си горд.проблема е че новите модели на форд-бързо остаряват.
  • 8 Васил Иванов

    0 0 Отговор
    Както се казва карай форд да си горд.проблема е че новите модели на форд-бързо остаряват.
  • 9 Жан Клод

    1 1 Отговор
    @520 zender Ами като са ти малко 200 к.с. дизел, значи си неспасяем. Всъщност, колко коня е твоето 520d? Форд никога не са претендирали да са премиум автомобили. Поне тия, които се продават в Европа. Напротив. Там целта е друга - качество на поносима цена. Чу се скоро мнение, че Линкълн ще се появи в Европа и ще се опита да бъде премиум, но за Форд няма как да кажем това. вярно е, че новите модели бързо остаряват. Затова и се подменят по-често. Това важи обаче за абсолютно всички производители.

    Коментиран от #10

  • 10 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жан Клод":

    @9 Отговарям ти веднага-понеже си нов в тоя саит-карам 530д-194кс.Това е доста по-премиум от последното поколение форд-поне според мен.В стария формат на мобиле ника ми беше 520 зендер понеже първото ми бмв беше 520 зендер но ме блъснаха на паркинга пред блока в 2 часа през ноща като бях на масата.Това е..
  • 11 триста итридесети

    0 0 Отговор
    хубав е форда все пак е нов, но ако ще трябва да си дам моята за него, няма да стане,
    как е печката зендер, идва зима, парното работи ли

    Коментиран от #12

  • 12 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "триста итридесети":

    @11 Въобще нямам проблеми-карам феислифт и съм безкрайно доволен-БМВ от тук и до края на живота каквото и да ми струва пич.

    Коментиран от #13

  • 13 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "520 zender":

    @12 знам че 3000 дизел на бмв почва от 184 после 204 после 231, и сега е около 270 коня, що твоето е 194

    Коментиран от #14

  • 14 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "триста итридесети":

    @13 Абе пич-говоря за 2001ва-феислифт.Казаха ми че това е върхъ по онова време...
  • 15 триста итридесети

    0 0 Отговор
    да де, не ели 184 катъра или твоето е по-специално@14

    Коментиран от #16

  • 16 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "триста итридесети":

    @15 Виж-без да преувелеичавам това за ме е супер лимузина-много въйртящ момент и достатъчно мощност-и тук те питам-братовчет ми търси 320д-коментирай....
  • 17 Ruro

    0 0 Отговор
    Личи си, че до скоро Ягуар беше собственост на Форд. След като спряха да наливат милиарди в Ягуар, Ланд Роувър, Астон Мартин и Волво сега компанията майка Форд ще покаже на света какво може. Явно Алън Мулейли си знае работата – не случайно в момента е считан за един от най-добрите мениджъри в индустриалния сектор в световен мащаб.