Last news in Fakti

21 Декември, 2015 09:46 28 843 66

Софийско BMW преминава със 150 на ограничение 50

  • кат-
  • камери за скорост-
  • bmw-
  • 5er-
  • глоба-
  • превишена скорост
Софийско BMW преминава със 150 на ограничение 50 - 1

Законът за движение по пътищата е ясен за всички водачи на МПС-та у нас, но както се вижда, джигитите продължават да не го спазват. Поредният по-фрапантен случай е заснет от камера на КАТ близо до софийското село Волуяк. Устройството заснема как софийско BMW преминава на ограничение 50.

От снимките ясно се вижда, че водач на софийско BMW 5er (E60) не се съобразява с ограничението на скоростта, което на този участък от пътя е 50 км/ч и преминава край камерата на КАТ със скорост от 156 км/ч - тоест със 106 км/ч над позволеното. Толерансът, който дават полицаите е 3%.

По този начин наказуемата скорост става 151 км/ч, което обаче отново е доста над позволеното. За това нарушение, станало в началото на миналия месец, на водача на "баварската петица" е наложена парична глоба от 850 лв и санкция - три месеца отнемане на свидетелството за правоуправление.Софийско BMW преминава със 150 на ограничение 50


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skier

    3 5 Отговор
    Ба.и наглеца. И на всичкото отгоре кара с включени халогени, което също е забранено от закона. Малко му е глобата. Всички с БМВ-та са такива джигити

    Коментиран от #9

  • 2 OMG WTF

    3 0 Отговор
    Докато глобите са толкова смешни, тия ще продължар да си карат както си искат.
  • 3 коки

    0 7 Отговор
    Развалиха му празниците на човека.
    Иначе 5-цата е супер !
  • 4 Кръста

    3 0 Отговор
    Не е така другари. Глобита са си екстра високи за стандарта ни. Проблем е тяхното събиране.
  • 5 Волуяк майна

    0 8 Отговор
    От Волуяк съм и през тази камера и с 200 съм минавал, дреме ми дали ме снима или не ме снима. Знаеш ли кога ще им платя на ушевите - никога. Те ще ми кажат с колко да карам.

    Коментиран от #20, #38, #56

  • 6 w222

    1 3 Отговор
    за да няма такива работи трябва всички коли да се оборудват в анти радари които засичат и камерите и тогава няма да има такива снимки и глоби един такъв анти радар струва около 300-350 лева
  • 7 чики рики

    2 0 Отговор
    Аз като гледам как предницата е клекнала на снимката ми става ясно, че виждайки камерата шофьорът е скочил на спирачките, което значи, че скоростта му е била още по-висока от тези 156км/ч. преди камерата.

    Коментиран от #8

  • 8 ачрс

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "чики рики":

    Така е, ама късно е либе за китка - ахахаха. Така му се пада.

    Коментиран от #57

  • 9 камерата

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Skier":

    Не всички са джигити! Има си хора, които им харесва марката и си я карат нормално, а не като този... Е, на магистрала да ги вдигне ще го разбера, но на този път...
  • 10 NIKOLA

    4 3 Отговор
    Случайно да виждате къщи , това е поредния тъп знак сложен като клопка заради пресечка с черен път който води на никъде. И е крайно време при положение че автопарка се е сменил от соца да се сменят и ограниченията, едно е 150 с тая кола , съвсем друго с москвич или кадет , при положение че може да плаща 500 лв данък , би трябвало и да може да я кара някъде все пак !
  • 11 789546

    1 0 Отговор
    Какви къщи те гонят, по магистралата ограничението е 140, а този олигофрен кара с 150км по първокласен път, като те отрепе не дай си боже някакъв такъв идиот тогава друго ще пишеш.
  • 12 абеБолиМеГлава

    0 3 Отговор
    Абе хора...иска човека-кара с толкова! После си плаща последствията! Ви е тука да не сте КАТ или Господ?! Кво го съдите, да не сте вие орган за санкции?! Полвината от вас и с толкова на магистрала не са карали с толкова, нито са се въртели, нито катастрофи са имали...Почнали да коментират...ако утрепал там някой! Даже и по тоя път не сте минавали! Ма човека зад волана си знае какво прави , преценява и си носи последствията!

    Коментиран от #14

  • 13 Волен Сидеров

    0 3 Отговор
    всеки да си купи пушка и бой по камерите -ще снимат ама ха ....
  • 14 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "абеБолиМеГлава":

    Заради свободата, която ти даваш много хора оплакват близиките си, млади катастрофирали и загинали на място, стари блъснати от подобни индивиди. Има си правила и ограниченията се слагат поради някаква причина, не на произвол.
    Заради такъв индивид с мощна кола, каращ с толкова пак на ограничение 50 е отнесъл и влачил 100метра възрастен човек като го е направил на кайма, след което е пуснат след 24 часа.
    Първо такива нарушители трябва да се вкарват в затвора, незаконни състезания, груби нарушения на ограниченията както и конфискация на превознот средство.
    Наказанията трябва да са обвързани или със стойността или с дохода на индивида, за да има справедливост, като се гранира минимална, но не и максимална граница.
    Този ако деклари 100х. лв годишен доход, да го ударят с отнемане на колата и глоба 10х. лв би било много по-възпитателно. Отнетите коли да се предлагат за обратно откопуване от собствениците, ако не, да отоват на търг в рамките на 3 месеца и да се пълни касата на съответното РПУ.
    Никой здраво мислещ няма да възрази срещу такива мерки, но всеки ще знае, че ако го хванат глобите ще са сурови и волностите ще намалеят със сигурност. Както и смъртните случаи бървящи ръка за ръка с безнаказаност и корупция. Само че няма воля и желание да се направят подобни промени.

    Коментиран от #48

  • 15 Христо

    1 0 Отговор
    ДО абеБолиМе Глава!!! с твоето мислене и е такива като тебе България е на това дередже ! колко хора трябва да измрат че да се осъзнаете малко питам аз ?

    Коментиран от #40

  • 16 Сериозен

    1 3 Отговор
    Много комплексари. Да това е истината има хора който найсстина имат вътрешни способности сили и има неоъзнати дето като се качат и хванат волана и си представят че са пред края на света добре че неможе да се извади волана че ще отплесне да им разбие зъбите така го стискат.За тия нещо да кажете.С мотора ми там минавам с 260 а с бмв то ми с 200 -220 скапани знаци само мога да кажа :)

    Коментиран от #21

  • 17 Kvazo

    2 0 Отговор
    Три е месеца е нищо, поне година трябва да е отнемането.
  • 18 Сериозен

    0 1 Отговор
    Срещу съдбата неможе да се бориме каквото и да е станало така е било писано ако не тане така ще стане друго.Ако забраним колите и мотори и всичко мислите че ще спрат да загиват хора ли ? смешно само храна. Несъдим ние само това ще ви кажа!!!
  • 19 Иван Господинов

    0 1 Отговор
    Оставил е една полицейска заплата и ще маха крачолите 3 месеца. Дано поне да си е заслужавало бързането
  • 20 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Волуяк майна":

    Ами трябва да направят глобите така, че да не може да си платиш ток, телефон и каквото и да е, след като имаш неплатени глоби или данъци. Тогава като ти се наложи запор на имуществото, за да не може да го прехвърлиш на роднина, нито имот, нито МПС ще видим на кого му пука и на кого не. Така е в белите държави, затова има събираемост, тук закона е направен в полза на нарушителите и ня тях им е угодно. Надявам се скоро да се промени и то драконовски мерки, а не козметично само. Инак всичките изроди по пътищата раждат още повече изроди и ако не се приемат адекватни санкции скоро няма да може да излезеш безопасно от жилището си, да не те убие някой такъв с кола.
  • 21 до донорчето

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сериозен":

    на такива като тебе им викат донори , само дано няма и други , заради твоето нехайство
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 оня същия

    2 1 Отговор
    покрай ей такива състезатели за тази година 600 убити и 9000 ранени на пътя - един малък град. Помежду другото всички им плащаме лечението...
  • 24 Cobra

    1 1 Отговор
    Това не са "анти-радари", а само радари. Анти-радарите заглушават и пречат на радарите да функционират правилно!
  • 25 тошо

    0 3 Отговор
    днеска и аз си настъпах по булеварда дето уж трябва с 50. аз си знам какво правя ама лошото е че 90% от хората ме нахейтиха. 160 не е кой знай ко ама на вари им разправяй на хората дето гледат новините всяка вечер и карат там разни... да не казвам. опасни са тез дет немогат да карат а не авто манияците според мене

    Коментиран от #28

  • 26 63c

    1 1 Отговор
    Не му се сърдете на човека това заболяване се казва bmw на главния мозък.
  • 27 maxy

    3 2 Отговор
    За милиони няма закони за кокошка няма прошка такава е ситуацията в България,законите са направени за малкия човек за големците тези закони са удобни плащаш и продължаваш да убиваш хора. Закона така е направен че ако някой богат или просто малоумен шофьор кара с 200+ и убие човек закона,защитава не жертвата а убиеца и той убиеца излиза на свобода под гаранция и докато му се гледа делото най-нагло продължава да си кара автомобила.Ако случайно го осъдят то той се признава за виновен и бива съден по кратката процедура,с което присъдата автоматично се намалява с петдесет процента и срещу добро заплащане го пускат с условна присъда. И докато закона продължава да е в полза на убийците на пътя, нещата няма как да се променят да караш автомобил е не сам удоволствие но и отговорност за хората които са с теб в колата ти но и тези на пътя.Знаците са поставени за да се спазват и са поставени за да няма хаос по пътищата,съгласен съм че на места те са поставени без реално да има основание и с цел глоби но това е положението. Аз не се смятам за светец и самият аз се е случвало да наруша закона но съм го правил извън населено място,въпреки всичко се старая да спазвам ограниченията а благодарение именно на тези ограничения са ме спасявали от произшествия.Колегиалността на пътя винаги ме радвало че я има и тя предполага, когато я срещнем същото и от нас това може да направи деня хубав на всеки за съжаление обратната страна на медала също я има.Не е за хвалене това че имайки мощна кола ти я управляваш като убиец и се хвалиш че си вдигнал 220-300 бедата става бързо за част от секундата,това че ще погубиш своя е едно на ръка но да погубиш чужд живот там е най голямата трагедия. Ламарина и кола се ремонтира но човешкия живот не може да се върне,всеки сядайки зад волана отговаря както за своя живот така и за живота на хората участващи в движението това е моралния кодекс на всеки шофьор който ако го спазваме ще има много по малко смърт на пътя.
  • 28 pacoran

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "тошо":

    Абе не се прави на безсмъртен че с тия 160 както си караш и ти скокне някое куче ще се у.ереш да раменете и ше се надъниш в некоя спирка а после ще ти изнасилват малкия г.. 20 години!!!
  • 29 Mercedes

    1 3 Отговор
    карали ли сте по този път,че да коментирате?? 99 процента от вас не са и съм сигурен,че стъпят ли на него ще нарушат ограничението от 50.. по 2 ленти в едната посока, разделени с мантинела.. има само един участък при който според мен трябва да има ограничение 50 и това е на входа за Волуяк.. единствено от там минават коли, за да се включат съответно по тоя път. Няма и къщи от двете страни на пътя, че да преминават и пешеходци.. дебнат и снимат.. аз за тва съм си купил антирадарче и си перкам със 150 и аз ;)
  • 30 тошибиян

    3 0 Отговор
    Законът за движение по пътищата е ясен за всички водачи на МПС-та у нас, но както се вижда, джигитите продължават да не го спазват.

    НСО от кой богопомазан закон са?
  • 31 mediator37

    2 3 Отговор
    След като технически може да се мине със 155 каква е целта на това ограничение, ако не хранилка? Каква е логиката пътната администрация да слага ограничение, по-запознатите с пътя?
  • 32 тошибиян

    0 3 Отговор
    бе да умират пешеходците ве майка си ли дирят там? га види кола нема приси4а ше 4ека кат нема коли и тогас

    Коментиран от #47

  • 33 тошибиян

    0 3 Отговор
    нема ли некой с пистолет да застреля таз камера от другата и страна къде не снима? нали сте ербапи...а имам полет мамето и стрелвам некоя ве4ер
  • 34 glglb

    0 2 Отговор
    за пешеходците има светофар с бутон.. до сега не съм виждал някой да го използва, просто защото от другата страна е поле. Няма и спирки, както някой ''мн запознат с пътя'' беше казал.. кво ше стане разбираш ли ако ти занесе колата и удариш някоя спирка
  • 35 Веско

    2 2 Отговор
    Какъв е тоя охлюв дето срами БМВ сектата?!
    Само с толкова ли може да минеш бе?
  • 36 До сериозният неграмотник

    1 1 Отговор
    нищо не ти се разбира.Какво значи "само храна" ??? Ти ходил ли си някога на училище??????
  • 37 цеко патроня

    0 2 Отговор
    Баровеца виж, кара със 150
    Пирамиди, фараони
    Тонколони, монколони
    Газ беее, газ до ламаринТа :)

    Само СИК, ВИС не стават.

    Голееем си бе, най големия, ПАТРОН бате!

  • 38 с 200

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Волуяк майна":

    И като се събуди.......
  • 39 Любо

    1 1 Отговор
    Закона за движение по пътищата не е съобразен със BMW-тата.
    Те не могат да се движат толкова бавно, защото мосовите собственици нямат изправна нервна система и се налага с влизането в колата да си пуснат крака с ръце върху педала на газта. В последствие не могат да го махнат, защото ръцете им са заети да пушат цигара и да говорят по телефона :)
  • 40 МиКойТрябваДаЕтам

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Христо":

    А ти пък на какъв се правиш?! Че коментираш?! Там трябва да има полицай... не разни тролове да коментирате тука! Заради такива като нас..бла...бла! А къде е държавата, къде е полицията?! Ти като си комплексар с Шкода и цайси бавно карайки ...смяташ ли , че си по-малко опасен от този с диагнозата БМВ?! .аси и хората - да не си МВР да наказваш и да се произнасяш?! Никой освен Господ (и МВР) неможе да съди останалите хора-ясно ли ти е???
  • 41 Summon

    0 1 Отговор
    Ей тая завист бе! Кой те знае ти каква барака търкаляш...
  • 42 Vasik Atanasova

    1 3 Отговор
    ЕВАЛА
  • 43 w222

    0 2 Отговор
    ако хората карат нови коли и джипове няма да има толкова много жертви на пътя.вижте колко от катастрофите със фатален край са със нови или скъпи коли и джипове.90% от катастрофите са със коли на над 10 години и цена не повече от 20 000 лева
  • 44 ха

    1 0 Отговор
    Дори няма да го извикат в КАТ. Ще му кажат, евала - брате!
  • 45 Глупоста

    0 0 Отговор
    .... не ходи по гората,по хората
  • 46 Петко

    2 1 Отговор
    Съвсем искрено ти пожелавам на тази пешеходна пътека да преминава някой твой много близък роднина, я жена, я деца, я майка или баща, и по същото време от там да мине и този "свръх интелигентен" водач на BMW-то.
  • 47 Петко

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "тошибиян":

    Съвсем искрено ти пожелавам на тази пешеходна пътека да преминава някой твой много близък роднина, я жена, я деца, я майка или баща, и по същото време от там да мине и този "свръх интелигентен" водач на BMW-то.
  • 48 камерата

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ако го направят така, на всеки ъгъл ще сложат по една камера, а депутатите ще се возят с нови БМВ-та и Мерцедеси!
  • 49 Пламен

    3 0 Отговор
    Има закон за движение по пътищата, той важи за всички. Това да ли някой технически можел да вдигне някъде толкова нищо не значи. ЗДП е подобен почти по цял свят, защо ли. Дори в Германия има ограничения на скоростта. Интересно ми е защо всички които твърдят, че в БГ ограниченията са сложени неправилно, спазват същите такива в чужбина. Статистиката с жертвите по пътя не е в наша полза, а факт - за това със сигурност не са виновни ЗДП или ограниченията. Имайте в предвид тези състезателите, че освен вас на пътя има и други участници. Дори вашият автомобил да е перфектен и всички умения на Шумахер да са малка част от вашите способности, то взимайки ви предимството един охлюФ с дърта бракма без огледала, нещата стават не поправими. Кой ще е виновен ... това минава на втора фаза. Ето за това на пътя има ограничения, на пистата където сте сами тримата вие, вашият автомобил и господ там няма, и там е мястото да показвате колко сте добри
  • 50 off

    1 2 Отговор
    "Помежду другото"; "днеска и аз си настъпах"
    Какви хора пишат тук...?????????????????????
  • 51 Morgoth

    1 0 Отговор
    По нашите пътища има постоянна надпревара за титлата най-голям идиот между Кат с техните безумни ограничения и такива които се опитват да ги превишат с най-много.
  • 52 fa6tqlnika

    2 0 Отговор
    книжката на жена му замина
  • 53 HONDA

    0 1 Отговор
    sporen men tezi ogranicheniq v bg trqbva da se premahnat,kakto i postoqnite proverki za alkohol.Ako daden shofior narushi pravilata (PTP) ili udaren 4ovek, togawa da se nakazva.A ne rutinna proverka a previ6il si tam s 50-100 km/h i q 2 promila.Tova sa gluposti iskat samo da derat shofiorite

    Коментиран от #54

  • 54 Баба Ти

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "HONDA":

    Според мен такива като теб в БГ трябва да се премахнат. Примерно може да заминеш за Сирия, там няма ограничения...
  • 55 гост

    1 2 Отговор
    Шкода са правили коли, когато ни Мерцедес, ни БМВ са знаели какво е това. Това със съденето от някоя татуировка ли го прочете?

    Коментиран от #60, #61

  • 56 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Волуяк майна":

    То има кой да ти каже ама ще е късно...някой ден да не се събудиш потрошен в някоя болница или пък да те командироват директно за моргата и от там с Уаз-ката и право на гробищата. Внимавай какви ги вършиш, не се мисли за велик, щото и теб ще те опее дядо поп
  • 57 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ачрс":

    За китка никога не е късно - Който кара бързо, после го носят бавво!...и тогава ще получи много китки, не само 1
  • 58 PIRANHA

    1 0 Отговор
    Естествено на плиткоумните мозъци веднага им хрумна да обвинят отново БМВ в своите коментари... на тоя път абсолютно всички дето не знаят, че там има патрулка с камера, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ МАРКАТА, всички карат бързо, защото пътя е двулентов и в двете посоки, да не говорим, че и ограничението е малоумно сложено... не е до бмвисти, мерцедисти или шкодажии... просто пускат снимката на колите които се считат за Премиум клас, по телевизията нито веднъж не съм видял такива глобени с коли от други марки, а повярвайте ми и в тези коли се кара над ограничението
  • 59 part

    0 0 Отговор
    най вероятно е карала баба му.или дядото на жена му?
  • 60 Роман Ценов

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Когато Мерцедес са правели коли през 90-те .Шкода са правили тапицерий за Лада.
  • 61 Кобрата

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Ако Skoda не се бяха присъединили към VAG, сега колите им или щяха да са пълни боклуци, или щяха да са ги спрели от производство. Добре, че немците се захванаха с тази марка, че да види и тя хубави дни...
    Двигателите и повечето от частите на Skoda са от VW, същото важи и за Seat. Къде ще ми ги сравняваш с Mercedes и BMW? Може и да са по стара марка, но ако нямаш свестни проектанти и капитал, какво значение има от кога съществуват като марка?

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Дървен философ

    2 0 Отговор
    Статията може да се коментира с перефразирано обяснение на премиера Борисов: който шофира с толкова голямо превишение е простак! Бих казал дори самозабравил се идиот. Нямам нищо против автомобилните брандове. Мисля, че всяка една марка си има своите достойнства. Поне най-известните, без значение немски, италиански, японски или френски! Имал съм и имам късмета да ги шофирам периодично, всички. За мен поне леко "най-зарибяващи" в масовите сегменти са БМВ и Алфа Ромео! Бензиновите модификации. Без да натрапвам моите желания на никой! Както казах всички имат плюсове и минуси. Но! Но... за съжаление бранда БМВ се превръща в България, в истинска диагноза за недоразвито-агресивна мозъчна дейност! Шофира се(предимно 10+ годишните версии) от почти кръгли идиоти, които както е характерно за идиотизма не уважават никому и нищо! Напоследък се забелязва същият ефект и при доста собственици на Хонда! Апропо, правилата са измислени(въобще, а не само за движението по пътищата), за да може в едно общество да има някакъв ред, въпреки менталните различия на индивидите. Защото, ако няма люти глоби за идиотите(т.нар. възпиращи средства) те започват откровено да унищожават останалите членове на обществото! Без всякакви угризения.
  • 64 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Кобрата":

    Така си е.
  • 65 4o4ko

    0 0 Отговор
    Уважами господине, можествено число на думите се образува след добавяне в края на думата на буквата И, не Й . Иначе сте прав
  • 66 ФКсиЦЮ

    0 0 Отговор
    Малко е и глибата и без книжка. Глобата трябва да е толкова, но в евро. Без книжка 1 година и след това на поправителен.