Last news in Fakti

17 Август, 2022 11:56 5 345 3

Знаете ли къде има най-много камери за скорост?

  • пътни камери-
  • камери за скорост

Общо в света има повече от 100 000 камери за фиксиране на нарушения

Знаете ли къде има най-много камери за скорост? - 1

Според Световната база данни на камерите за скорост се оказва, че две трети от тези камери са монтирани по пътищата в Европа. На стария континент, включително и у нас, функционират 62 829 камери за скорост. Няма обаче точна статистика за камерите в България.

Най-малко камери има в Африка - само 1 377 броя. Проучването използва данни за монтирането на пътни камери от 107 държави. Оказа се, че що се касае до определена държава, то по пътищата на Русия има най-много камери за скорост - 18 393 според Световната база данни.

Бразилия е втора с 16 997 камери на пътя. Изследователите обясняват този факт с големите територии на Русия и Бразилия, както и с обширната пътна мрежа. Но на трето място обаче е дна доста по-малка по територия страна. Става дума за Италия, чиито шофьори се следят от 10 787 камери.

Четвъртото място е за САЩ. Камерите там са приблизително два пъти и половина по-малко от тези в Русия - само 7366 броя. Приблизително същия брой камери има и във Великобритания - 7265 броя.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснаков

    8 6 Отговор
    ПътУвал съм с кола в Русия,....типични джигити,...не могат да ги озаптят...Имат ГАИ което донякъде помага...патрулите са въоръжени с автомати,...задайте си въпроса,...защо.....Руснаците са един...НУРС.....
  • 2 Камери за сеир

    4 1 Отговор
    На италианците доста им понатежава десният крак от време на време.
  • 3 Да знаем

    9 1 Отговор
    До храстите