Last news in Fakti

10 Март, 2016 14:04 141 573 53

10 знаменитости с евтини коли

  • звезди-
  • актьори-
  • знаменитости
10 знаменитости с евтини коли - 1

Звездите от шоубизнеса и спорта печелят толкова много, че обикновено не знаят за какво да си харчат парите. Мнозина инвестират в скъпи имоти, а други пръскат цели състояния за автомобили. Има обаче и знаменитости, които за нищо на света не биха вложили милиони в ламарини на колела.

10. Конан О'Браян

10 знаменитости с евтини коли

Прочутият комик и телевизионен водещ изпитва нескрита гордост от своя Ford Taurus SHO от 1992 г. О'Браян живее в имение за $20 млн. и дори е откупил допълнително земя от съседите, за да разшири градината си. Искрената му любов към стария Taurus обаче си остава загадка.

9. Мел Гибсън

10 знаменитости с евтини коли

Знаменитият актьор притежава поръчков Mercedes-Benz CLS 500 за $200 000, но няма никакво намерение да се разделя с овехтялата си Toyota Cressida от началото на 90-те години на миналия век. Състоянието на Гибсън се изчислява на $425 млн., но явно (смело) сърце не му дава да се прости с японската антика. Звездната Cressida е експортен вариант с 3.0-литров V6.

8. Зак Ефрон

10 знаменитости с евтини коли

Младият актьор, който нашумя с филми като "Да разлаем съседите" и "Отново на 17", има в сметката си поне $18 млн. и живее в имение за $4 млн. в Бевърли Хилс. Като всеки успял млад човек обича да пръска пари за глезотии, но не и за коли. Ефрон явно намира своя Oldsmobile Alero от 1999 г. за напълно достатъчен.

7. Клинт Истууд

10 знаменитости с евтини коли

Макар че скоро ще чукне 86 г., Истууд остава един от най-великите съвременни актьори и режисьори. Притежава $375 млн., а хонорарът му за филм рядко пада под $5 млн., но разбиранията му за автомобилите винаги са се подчинявали на функцията, а не на формата. Любимият му GMC Typhoon от 1992-ра струва по-малко от $30 000, но всъщност е един от най-бързите американски всъдеходи на всички времена. Тирбинираният му 4.3-литров V6 позволява ускорение от 0 до 96 км/ч за 5.3 секунди.

6. Бритни Спиърс

10 знаменитости с евтини коли

Певицата вече не е толкова известна, колкото през 90-те, но все пак е успяла да скъта към $170 млн. през кариерата си. Огромното състояние обаче не е променило неохотата ѝ да плаща за скъпи коли. Спиърс кара открит Mini Cooper за около $35 хил.

5. Джъстин Тимбърлейк

10 знаменитости с евтини коли

За разлика от колегите си от бой бандата NSYNC, Тимбърлейк се радва на успешна солова кариера. Някогашният любимец на пъпчивите девойчета притежава $225 000 000, $31 млн. от които е заработил само през 2013 г. Това изобщо не му пречи да кара Volkswagen Jetta за $16 000.

4. Дженифър Лоурънс

10 знаменитости с евтини коли

Звездата от "Игрите на глада" има по-сметките си $75 млн., а кариерата ѝ бележи непрестанни върхове. Въпреки това Дженифър се задоволява със скромен Volkswagen Eos, който някога е струвал $35 000.

3. Стив Балмър

10 знаменитости с евтини коли

Бившият изпълнителен директор на Microsoft и актуален собственик на баскетболния отбор "Ел Ей Клипърс" притежава $21.5 млрд., но за нищо на света не би вложил повече от $40 000 за автомобил. Балмър кара скромен Ford Fusion Hybrid, който струва дори по-малко.

2. Ингвар Кампард

10 знаменитости с евтини коли

С лично състояние от $43.2 млрд. собственик на IKEA се смята за един от най-богатите хора на планетата. 89-годишният шведски магнат обаче е още по-известен със скромния си начин на живот. Все още кара ръбестото си Volvo 240 от 1993 г. и очевидно не изпитва нужда от по-луксозен автомобил.

1. Марк Зъкърбърг

10 знаменитости с евтини коли

Би било напълно логично да се предположи, че успял млад мъж на 32 години със състояние от $45 млрд. би карал нещо пò така. Основателят на Facebook живее в къща за $7 млн. в Пало Алто, но явно няма никакво желание да инвестира в кола повече от $30 000. Толкова струва семейната Acura TSX.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jimmy

    24 2 Отговор
    Зукърбърг уж Honda Jazz караше, пък после уж си беше поръчал Pagani Huayra, никой не го знае човека какво кара от една снимка ;)

    Коментиран от #50

  • 2 тошибиян

    52 3 Отговор
    НЕКА СНИМАТ ТУКАШНИТЕ БГ ГЛУПАЦИ ДЕТО СА ПРОДАЛИ НА БАБА СИ ЛИВАДАТА И СИ КУПИЛИ ЕС КЛАСА НА ЛИЗИНГ И ГЛЕДА ЛОШО И ЗА ТЕЯ ДЕ КАРАТ ЛИМУЗИНИ С ДЕСНИ ВОЛАНИ И БГ НОМЕРА

    Коментиран от #4

  • 3 Kola

    23 4 Отговор
    Дженифър Лоурънс - яко, ама много яко ще я ч..ам!!!

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Много съм съгласен. При нас все със скъпи коли се разминавам, а не спира да се говори колко сме били бедни, колко сме били зле. Чужденците се учудват колко мерцедеси и бмв та има, а уж сме бедни. Повечето от доходите са в сивия сектор, без доказателства, но и никой не търси такива. Представете си НАП ако тръгне проверява доходите на хора със скъпи возила, например над 60х.лв какво ще стане. Или ще излезе, че получават помощи за безработни, а карат коли за десетки хиляди, и живеят в палати без документи.
    Само воля се иска за такава промяна, но повечето от управляващите са точно такива или са зависими от такива индивиди и сами няма да си отрежат клона.
    Трябва да добавим и товарните джипове, тези на инвалидите и подаръците от сорта на: работи в общината, получава 1000лв, кара джип за 50х.лв, закупил го за 5х.лв от фирма, която е спечелила обществена поръчка с най-скъпата офера.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гостььь

    8 0 Отговор
    А да не говорим че повечето от тези скъпи возила се водят на фирми и се точи дедесе с тях затуи секи "преуспял" бизнесмен кара Х5
  • 7 Гошо

    16 2 Отговор
    Ами хората са осъзнали, че автомобила просто ти превозва задника от едно място на друго. Не като при нас...плазмата и смартфона да са най-новите на пазара, а колата западно-европейска на 10 години, но пък мощна и на газ.
  • 8 димби

    24 2 Отговор
    Точно така колега, ние сме бедни и комплексирани, дори и богаташите ни са бедни въшки, които избиват комплекси като се сравняват дребни риби и общи работници. На фона на парите, които имат някои от хората в статията - тя цялата ни държава не струва толкова.
    Но пък имаме манталитет - един път... Непрекъснато чета "гъзари" как обявяват за лузъри хората, които си купуват обикновенни коли. Сигурно над 60-70% от собствениците на БМВ/МБ у нас нямат пари да им купят нови гуми, няма такава простотия...

    Коментиран от #12

  • 9 Гост

    29 1 Отговор
    Статията насочва в съвсем погрешна насока.
    Първо, повечето от тези "незаинтересовани" от новите автомобили звезди, си имат по няколко автомобила - както Мел Гибсън си има CLS.
    Второ - има си хора, които си купуват самолети и къщи за милиони долари, но не харесват автомобилите толкова и за това не ги влече да си купуват нови.
    Трето - някои от автомобилите са истински класики като Тайфуна на чичо Клинт.

    Така, че преди да правим сравнение с нашата татковина, трябва да разберем, че тези хора живеят по начин непонятен за нас и могат да си поръчат да ги возят с Ролс по всяко време, без да е нужно да си го купуват.
    А опитът на авторът на статията да ни покаже, че видите ли звездите не обичат лукса, е напълно нелеп. Още повече, че всички от тези звезди са хвърлили милиони за жилища с над 30 стаи, което е много по-снобарско от това да си купиш Мазерати например!

    Коментиран от #11

  • 10 диан

    17 2 Отговор
    като си богат няма значение какво караш
    обаче като си бедняга
    даваш мило и драго да се докараш някак
    за справка
    ако сте сигурни че някои е богат
    вижте му телефона
    погледнете и на някои дето
    знаете че е потънал в заеми телефона
  • 11 Гостенина

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Първото разумно и нормално изказване във форума за деня!
    Напълно съгласен с теб!
  • 12 опсмопсус

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "димби":

    Прав си за комплексарчетата с бе ен ве и мб!Те и затова се трепят, оти немат пари за гуми!
    А и минават по 3000км годишно, да отидат до Китен или Созопол.
    А за по заможните и до Слънчака!
  • 13 БГ комплексари

    14 0 Отговор
    Ами не е съвсем така, защото ако погледнеш в общия смисъл, нещата изглеждат различно. В повечето европейски държави хората са по-богати от българите, но не се тръшкат да си купуват най-джиджаните МБ и БМВ. С изключение на Германия. Но там нещата са други, мислят за себе си първо и после за останалите - за икономика говоря. И к'во. Ние бедни със скъпи коли. Европейците богати, но с по-евтини возила, обаче НОВИ. И сега какво му се вика на това. Българина - на гол тумбак, чифте пищови.
  • 14 Прекалено късо име

    5 0 Отговор
    Дай тая Акура, па да видим дали няма да я карам :D
  • 15 QWERTY

    11 0 Отговор
    напълно съгласен с коментар 9
    явно е, че посочени нямат по една кола и това не им е единственото возило, а някои от тях предполагам се качват 1 път в месеца на ниско бюджетката
    всеки има право да харчи парите си, както прецени за добре, но е очевидна тъжната действителност, че действително повечето обикновени хора се опитват да докажат нещо качвайки се на автомобил явно надхвърлящ стандарта им (важи и за телефоните)
    в тази връзка разбира се има и една група, които са истински любители и ценители на машините с двигател и не мисля, че за такива хора следва да се разсъждава в насока избиване на комплекси и тн.
  • 16 опсмопсус

    9 3 Отговор
    Страх ме е да питам оня с коня колко му харчи бе ен ве то, че ще бие заводските лъжливи рекорди, хибрида му с хибрид!
    Ама не само бензин, ами и масло!
  • 17 Vasik Atanasova

    12 6 Отговор
    НЕКА СИ НОСЯТ ПАРИТЕ НА ГРОБА
    НИКОЙ НИЩО НЕ ВЗЕМА СЪС СЕБЕ СИ
    А И ТЕЗИ ХОРА ИМАТ МНОГО КОЛИ
    И ТЕЗИ СА ЕДНА ОТ МНОГОТО
    А И НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА ЛОШИ
    БЪЛГАРИТЕ СА ГРАНДОМАНИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ
    НЕ Е ЛОШО ДА ИМАШ ХУБАВА КОЛА

    Коментиран от #19

  • 18 jambazina

    8 0 Отговор
    Само че тия хора имат избор - могат и с евтини коли, могат и със скъпи.
  • 19 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Vasik Atanasova":

    Васик - някой хора като например Бил Гейтс не си носят парите в гроба а даряват десетки, стотици милиони за най-различни каузи.

    Ама то акъла не е ... да го набиеш.
  • 20 Иван

    14 0 Отговор
    Аз пък си мисля,че много от тях са свързани емоционално с тези автомобили по една или друга причина.Даже много обикновенни хора са така.Аз примерно държа в гаража си първата кола,която съм си купил преди повече от 20 год.Никога няма да я карам вероятно,но въпреки възрастта си (37 год.) тя е в добра форма и ми се свиди да я дам за скрап.Може би някой ден ще я продам като антика.......
  • 21 Кобрата

    4 10 Отговор
    Тази кола от снимката на Джъстин Тимбърлейк не е ли VW Bora и за какви $16 000 става дума като тук в България вървят от 2 до 5 бона в зависимост от състоянието, пробега и годината на производство
  • 22 НеМиДреме

    5 0 Отговор
    За Америка модификацията на Бора се води Джета...Даже аз наскоро се заблудих от статията,че се продава Джетата от Бързи и Яростни 1-то си е чисто Венто,ама разработката за американците на Венто и Бора се води Джета...
  • 23 From USA

    14 2 Отговор
    Това, което пишете може да е новина за БГ, но не и за САЩ. Тук повечето хора не "робуват" на скъпите коли, защото всеки, който работи лесно може да си купи каквато иска кола и обикновено на кредит. Никой не се фука с това. Просто превозно средство. Освен това, спортните коли например са доста неудабни, но за сметка на това скъпи и американците не ги харесват много. Тук най- богатите хора са и най- големите дарители. Наскоро прочетох в тукашната преса, че един учител е завещал $500000 на гимназията в която е преподавал дълги години. Просто хората имат друг манталитет. Приятен ден.
  • 24 From USA

    7 1 Отговор
    В щатите това е Volkswagen Jetta / в Европа е Bora /и този модел тука струва сега $2-3000 Като нова кола е била около $16000.
  • 25 Роман Ценов

    12 0 Отговор
    Автомобила на Клинт Истууд най-ми хареса.
  • 26 Румен Янев

    12 3 Отговор
    Брейй никой не кара беенве....сигурно са им скъпи ???
  • 27 mediator37

    7 0 Отговор
    Повече километраж навъртат с яхти и самолети (хеликоптери- №7 Клинт Истууд) , отколкото с лично МПС.
  • 28 Десислав Попов

    18 0 Отговор
    Топ 10 на хора,които не са комплексари...
    В БГ е обратното-S-klasse за 200 000евро пред панелка за 20 000евро...
  • 29 Нов чо

    10 0 Отговор
    На нас ни требват голееми коли . Требва да има место за парите. Требва да има къде да разположиме мускулите и да остане място за мацето.
  • 30 ПП

    12 0 Отговор
    Да, само че С-класата пред панелката е струвала 200 000 евро преди 10-15 год, сега струва 5-10 000 лв и не виждам какъв е проблемът да караш стара баракуда висок клас щом ти се занимава да си оправяш постоянно изникващи дреболийки. Тук в БГ подръжката на такива скъпи бивши премиуми е напълно достъпна за почти всеки работещ. Въпросът е дали си заслужава да се разправяш и да наливаш кеш...
  • 31 Мария Петрова

    19 1 Отговор
    Тези цифри със заработени милиони не ми се побират в главата Тези хора с какво са повече от останалите освен че са имали талант и шанс да го развият Много е несправедлива системата за оценяване на труда Нима трудът на обикновеният човек който работи някаква професия трябва да е толкова евтин и кой е този който го оценява Срам и позор
  • 32 Капота

    12 0 Отговор
    Българските простаци са най-прости, правят се на някакви мафиотчета с тези грозни черни возила
  • 33 Име на гост

    8 3 Отговор
    Пазара в Америка е неизмерим с нашия. Нормално е да имат такива пари хората. Поне не са ги откраднали, като нашите тикви. Що не питате за заплатите, които получават шефовете на БНБ? Те с какво са по-от другите? Все гледате какво става в другият двор, а у нашият всичко разградено и у плевели. Срам и позор е такова мислене да има човек в днешно време. На фона на цитираните милиони, знете ли какви данъци са платили? Не ме разбирайте погрешно, аз МРАЗЯ АМЕРИКАНЦИТЕ! Но на черното бяла се казва само и единствено в България!!! Жалко!!!
  • 34 Беден

    11 0 Отговор
    Моята кола струва 1000 лв или 600 долара.... тия коли по 30-40 к в долари ми се виждат направо ненормална сума при положение че аз не изкарвам толкова за година....... Аз и 30 к лева не изкарвам на година :)
  • 35 гост

    9 0 Отговор
    ние сме под 7 милиона, в Америка има над 7 милиона милионери. Не че това има решаващо значение за стандарта на живот.
  • 36 гост

    2 5 Отговор
    до Румен Янев
    абе Руменчо кви бе ен вета те гонят уе. Марк Зукърбърг има състояние 40 и няколко си милиарда долара и смотаното бе ен ве му е скъпо а...?
  • 37 гост

    8 1 Отговор
    Акурата на Зъкърбърг на европейския пазар е Хонда Акорд, модел 05 - 08г и е около 7 - 10хил. лева! Тия май наистина ползват повече хеликоптери и самолети и за коли пара не вадят..!
  • 38

    4 3 Отговор
    Ох котьо, Дженифър малкото ми мекиче то......
  • 39 Голфър

    6 2 Отговор
    ако някой ме цъкне покрай някой лъскава С-класа докато я заобикалям значи ли, че трябва да я вписвам в данъчната дикларация?
    Някои просто са заснети около някви автомобили, други нямат пък изобщо регистрация. Евтино скалъпена статия, типична за ниското ниво на българската журналистика. Да не питаме от къде автора има тази информация, че ще се окаже фейсбук и туитър.
  • 40 Нереза

    6 0 Отговор
    Скромни душички как се мъчат с тия евтинки коли. Ех колко мъка има по тоя свят.
  • 41 Край

    14 3 Отговор
    За заможните хора колите не са тръпка. То и в България е така Гриша Ганчев съм го виждал в Пежо 307. Само некъв гащник може да си купи дръглива S класа за да и тури еднакви номера и да я кара по джапанки и потника с мускулите.
  • 42 номер 11

    10 1 Отговор
    И аз си джиткам с пежо 406 бензинка, ама журналята нещо са ме пропущили в класацията :)))))))
  • 43 Волен Сидеров

    3 9 Отговор
    глупаци с много пари-свалете им доходите или заплатите явно нямат нужда от толкова- пазят парите си за отвъдното там ще карат по скъпи коли ,а тука ще мизеруват -а дано ама надали-глупаци
  • 44 borko

    7 5 Отговор
    Воленчо,
    Не всичко е показност моето момче.
    Колата е превосно средство и една машина за 500лв върши работа.

    Коментиран от #46

  • 45 Класика

    3 4 Отговор
    Естествено. След като вече не могат да направят кола, която да не прилича на бункер! То не бяха цепнатинки за прозорци, решетки от трактор, комплекси за "масивност" и "агресивност"... И аз харесвам старите коли много повече!
  • 46 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #44 от "borko":

    Ти като ги пишеш тези глупости вярваш ли си?
    Колата е била превоЗно средство до 1920 г, след което започва да интегрира в себе си толкова системи, че ти е бедна фантазията.
    Все едно да живееш в пещера, защото ако живееш в къща е показност - нали и двете са места с пространство в тях и стават за обитаване?!
    Понякога се удивлявам на неграмотността и тесногръдието на някой хора!!!
  • 47 Евлампи

    23 0 Отговор
    Аз съм скромен и бих се задоволил само с Дженифър Лоурънс.
  • 48 Към Евлампи

    9 2 Отговор
    И аз съм скромен ама за милион на месец бих праскал Марк Зъкърбърг
  • 49 Гост2

    3 0 Отговор
    На Марк Закърбърг колата е най-хубава, това е американски вариант на Хонда Акорд от 03-07 и е хем за малко пари, хем луксозна, и мощна с двигател 2.4 190 к.с.
  • 50 sdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Jimmy":

    По едно време и с VW Golf го снимаха, даже от VW и тениска му подариха по случая :D
  • 51 сффдсгхйхйкйххйлхйлхйлхйлхйлйхлхл

    3 0 Отговор
    абе вие пияни ли сте. какви са тия цени на колите
  • 52 гост

    0 0 Отговор
    Когато имаш възможности тогава нямаш такова голямо желание да караш или да те возят в скъпи или бързи коли. Тогава носталгията, спомените, мечтите са много по-важни отколкото дали има последен модел или по-бърз модел. И между другото, собственика на Икеа почина 2014г., тази статия е написана преди това, защо се срамите с такива неща.
  • 53 Лъвче

    0 0 Отговор
    --Приятели тези приказки са реклама богаташите се правят на скромни за да ги уважавате и да ги предпочитате. Но не се знае кой какво носи вътре в гащите и какво крие на гаража си. До магазина и аз ходя по джапанки но имам и маратонки и лъскави братчета така и те с колите са така.