Last news in Fakti

30 Декември, 2006 09:59 1 028 0

Най-интересни премиери ’2007

  • nissan qashqai-
  • kia cee’d-
  • skoda octavia scout-
  • премиери ’2007

Nissan Qashqai

е произведение на европейския дизайнерски център Nissan Design Europe (NDE) и е първият автомобил създаден от него след преместването му в Лондон през 2003 г. Автомобилът представлява сложна симбиоза между компактен хечбек и SUV. С дължина 4 310 мм, широчина 1 780 мм и височина 1 610 мм, Nissan Qashqai е с около 100 мм по-дълъг от хечбек от сегмент С, и с около 150 мм по-къс от типичният SUV. Същото важи и за височината - Qashqai е с 100-150 мм по-висок от хечбек и със 100-130 мм по-нисък от SUV.

Дизайнът на Nissan Qashqai също подсказва за неговата двойнствена природа. Предната му част е оформена като на динамичен компактен автомобил, докато задницата силно напомня за луксозния спортен SUV Nissan Murano.

За задвижването на автомобила ще се предлагат четири двигателя - два бензинови и два дизелови. Бензиновите мотори са 1.6 (115 к. с.; 160 Нм) и 2.0-литров (140 к. с.; 200 Нм). Дизеловите варианти пък са 1.5 dCi (106 к. с.; 240 Нм) или 2.0 dCi (150 к. с.; 320 Нм). Моторите са снабдени или с пет- или с шестстепенна механична трансмисия, или с шестстепенен автоматик от типа CVT.

Двата двулитрови двигателя могат да се поръчат с модерното 4х4 задвижване на Nissan - ALL-MODE 4х4.

Kia Cee’d

Ориентиран изцяло към европейските потребители, KIA Cee‘d бележи ново начало в историята на марката. Версията Cee’d с 5 врати ще се предлага в 20 модификации и ще бъде достоен конкурент в най-оспорвания на европейския пазар С-сегмент. Със стилния си дизайн и модерен интериор моделът ще предложи на клиентите си богат набор от удобства.

Автомобилът ще се предлага с 1.4-, 1.6- и 2.0-литров бензинови двигател с променливо газоразпределение CVVT, както и 1.6-литров дизелов агрегат с променлива геометрия на турбокомпресора, 3 нива на оборудване (LX, EX и TX), 4 интериорни пакета, 7 различни тапицерии и 12 екстериорни цвята.

До края на 2007 г. клиентите ще могат да избират между 3 модификации на Cee’d.

Skoda Octavia Scout

Автомобилът ще се появи на европейския пазар през първата четвърт на 2007 година. Octavia Scout е повдигната с 40 мм в сравнение със стандартната версия Octavia Combi. Разликата съществува дори и в сравнение с другото 4х4 предложение в гамата на модела - Octavia Combi 4x4. Отстоянието от пътя на скаута е с 16 мм по-голямо. Skoda Octavia Scout е с 10 мм по-дълга, с 15 мм по-широка и с 13 мм по-висока от Octavia 4x4.

Skoda Octavia Scout ще може да бъде оборудвана с един от двата мощни двулитрови двигателя - дизелов TDI PD с максимална мощност 140 конски сили и бензинов 2.0 FSI с максимална мощност 150 конски сили. Предавателната кутия на двете версии на Octavia Scout е шестстепенна механична.

Citroen C-Crosser

Citroen C-Crosser е седемместният всъдеход, с който френската марка навлиза на пазара на SUV. Автомобилът ще се появи на пазара през пролетта на 2007 г.

C-Crosser е създаден от PSA съвместно с Mitsubishi. Автомобилът използва платформата на новия Outlander и носи името на прототипа на Citroen от 2001 г.C-Crosser разполага с вълнуващ дизайн и солидни габарити, гарантиращи достатъчно простор и комфорт в салона.

Всъдеходът е с дължина 4 640 мм, широчина 1 810 мм и височина 1 730 мм. Той стъпва върху 18-цолови джанти, а окачването е независимо - отпред McPherson, а отзад многоточково. Дизайнът е направен според най-новите тенденции на Citroen. Автомобилът има 7 места, разположени в три редици седалки. Задните две могат да се прибират в пода на багажника. Капакът на товарния отсек се отваря на 2 части за по-лесен достъп, като долната издържа 200 килограма и може да се използва и за сядане.

Citroen C-Crosser ще се задвижва от 2.2-литров турбодизелов агрегат HDI с максимална мощност 160 к.с. Той може да работи и с гориво, премесено до 30% с биодизел. Трансмисията има три режима на работа - 2 задвижващи колела, 4 задвижващи колела или 4х4 с блокиране на диференциалите.

Chrysler Sebring 2007

Новият модел продължава печелившата формула на Chrysler 300C в долния Е сегмент, комбинирайки атрактивен дизайн с висококачествен интериор, надеждност, безопасност, отлично пътно поведение и икономичност, всичко това предложено на много добра цена.

Четири са двигателите, с които Chrysler Sebring ще се предлага в Европа. Базовият агрегат е двулитров VVT, следван от 2.4-литров VVT и двулитров турбодизел. На по-късен етап ще се появи и най-мощният агрегат 2.7 V6. Моделът е първият на Chrysler в сегмент D, който ще е екипиран с дизелов двигател. Освен това той ще се предлага и с десен волан.

За приятното и удобно пътуване Sebring предлага цял низ от нови технологии и нестандартно оборудване, като аудионавигационна система от нов тип, отопляеми/охлаждащи ниши за поставяне на чаши или бутилки за поддържане на желаната температура на напитките.

В списъка на оборудването, грижещо се за безопасността на пътниците, фигурира електронна стабилизираща програма ESP, странични възглавници тип завеса, предни странични еърбегове.

Продажбите стартират през средата на 2007 година.

Smart Fortwo

Лимитираната версия ще бъде произведена в едва 1 500 екземпляра, а поръчките за нея започват от януари 2007 година.

Каросерията на лимитираната версия е изпълнена в два оттенъка на сивото, а интериорът привлича с кожен салон, автоматизиран климатик, отварящ се панорамен покрив и отопляеми седалки.

Под капака е монтиран мотор с максимална мощност от 71 к.с. С подобна екипировка мъникът развива максимална скорост 145 км/ч.

Peugeot 4007

Новият SUV на Peugeot има електронно задвижване на четирите колела и 7 места в интериора, като ще се появи през втората половина на 2007 г. Високопроходимият автомобил е създаден заедно с Mitsubishi и споделя една и съща платформа с новия Citroen C-Crosser.

С дължина от 4 640 мм, Peugeot 4007 е мултифункционален и обемен автомобил. Той разполага с идентичен и запомнящ се дизайн, подчертаващ луксозното му изпълнение. Интериорът е седемместен и позволява много различни конфигурации на вътрешното пространство.

Задвижването на Peugeot 4007 е поверено на 2.2-литров HDI двигател с мощност 160 к.с. Предавателната кутия е механична с шест скорости, а задвижването е електронно на четирите колела.

Audi TT Roadster

Автомобилът ще се предлага с избор между два двигателя и ще бъде пуснат в продажба в Европа през пролетта на 2007. Базовата цена на новото TT Roadster ще бъде около 33 800 евро.

Първият от двигателите, с които ще може да бъде оборудвана колата ще е двулитров TFSI с максимална мощност 147 кВт или 200 конски сили. Задвижването е на предните колела. Quattro задвижващата система на четирите колела ще бъде стандартно изпълнение при версията с 3.2 литровия V6 мотор с максимална мощност 184 кВт или 250 конски сили.

Независимо от предпочитанията на клиентите по отношение на задвижващия агрегат, те ще могат да си поръчат роботизираната предавателна кутия S-tronic като допълнителна екипировка. В стандартното изпълнение новото Audi TT Roadster е оборудвано с шестстепенна механична скоростна кутия. Всеки един от представителите на по-мощната модификация на колата ще разполага с автоматичен quich-action мек сгъваем таван. За двулитровата версия, цената на екстрата е 1 015 евро.

Volkswagen Cross Golf

Автомобилът използва за база версията Golf Plus, а за външния дизайн са взети идентични идеи от Cross Polo. Каросерията е повдигната с 15 милиметра, а джантите са 17- и 18-цолови.

Двигателите за автомобила са нов 1.4-литров бензин с 80 к.с. и 2.0 FSI със 150 к.с. и автоматични предавки DSG. Топагрегатът е 2.0 TFSI, а в гамата има и дизел със 140 к.с.

АВТО пазар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА