30 Май, 2016 01:00 10 662 15

VW Golf GTI Clubsport срещу Honda Civic Type R на писта?

  • volkswagen golf gti clubsport-
  • honda civic type r

Битката при хотхечовете става все по-оспорвана, а тук ще видим създателя - Golf GTI срещу японският му конкурент Civic Type R. На цифри Civic предлага много повече поради мощността си от 310 конски сили и цели 400 нютонметра въртящ момент, а най-мощния Golf с предно предаване има само 265 коня с кратка оувърбууст функция достигат до 290. Civic притежава и много по-остри настройки, които не знаем колко му помагат или вредят в ежедневието. Автомобилът държи и неофициалния рекорд за предно предаване на Нюрбургринг поради подобренията, с които го е направил. Въпреки резултата, който ще видите във видеото на англичаните от Auto Express за нас Civic си остава "младежка бегачка", докато GTI винаги ще бъде стилният и рафиниран автомобил, с който спокойно можете да отидете на делова среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Голямото джафкане може да започне! Очаквам много остри коментари.
  • 2

    3 1 Отговор
    Джаф-джаф.....ррррррррр......джаф-джаф........
  • 3 некойси

    1 1 Отговор
    Няма какво ... те работите са си ясни не от вчера.
    За познавачите клипа не трябва да е изненада.

    Коментиран от #4

  • 4 Сап

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    Ми то за нас вярно са ясни работите,ама ходи го кажи това на онзи Виргенхофен ли беше или нещо подобно.Тази дятка дето беше шеф на WV които уволниха и беше се подиграл с Сивик На едно изложение преди години.
  • 5 даММ

    1 1 Отговор
    Цивик е много пластмасов, гоуфа с това тфси е много зле като надежност, цивик сега тепърва откриха турбото
  • 6 pesho

    2 0 Отговор
    Все тая каква кола вече ще си вземе човек- правят ги така, че да си издържат гаранцията и после почват големите разходи. Затова хората в по-богатите страни си продават след 4-5 години колите на балъми като нас. Накрая колите производство до 2000 г. ще станат по-търсени,защото се чупят по-малко :)
  • 7 Никой

    3 0 Отговор
    Няма спор, че Хондата е по-бърза във всяко отношение, с 50 коня отгоре, оставаше и да не е така. Ама това е една от най-грозните коли, които може човек да си купи в момента. Натруфена грозотия, чийто дизайн очевидно е измислен от 9 годишен. И без това повечето собственици на Хонда се надъхват от НФС, от Хонда са решили още от завода да е rice-spec. Ако живеех до някоя писта, бих си го купил, иначе Голфът е много по-зряла кола. За Голф Р да не говорим.

    Коментиран от #11

  • 8

    0 1 Отговор
    Дааа, за съжаление Хондата е с глупав дизайн, а Голфа не е зрял, ами направо презрял.....
  • 9 WRX

    0 1 Отговор
    Изобщо това WC защо са го наредили до Type R ?!

    Коментиран от #10

  • 10 Тривелий

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "WRX":

    Никога Голф не е бил по-бърз, по-икономичен и по-надежден от Сивик! Дори Голф 1 и 2 като надеждност, което трябва да е най-силното им качество за съпоставка, отстъпват на Сивик 3 и 4 генерация!
  • 11 Тривелий

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    ОК, пич, но този Голф е 290кс, т.е. 20 коня разлика! За да сме по-обективни и прецизни ето ти и значително по-мощен Голф в състезание със същият Сивик: https://www.youtube.com/watch?v=T8YdW7bie8g , нещо повече, виж Civic Type R срещу BMW M3 и Audi RS3: https://www.youtube.com/watch?v=X3n7zhb7aN8 , а това че е бил грозен, нека така да е, моето мнение е, че е супер як, но не желая по никакъв начин да си го налагам.
  • 12 NESHTOTO GTi

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=yHsWQfUyO0M&index=31&list=WL етови деца с пласмасови хонди Драг
  • 13 Кобрата

    0 0 Отговор
    Независимо кой какво ще каже, ако трябва да правя избор между VW и Honda, твърдо съм за Volkswagen Golf и тва е ей тва е колата...отделно, че е във версията GTI Clubsport
  • 14 ffsfed

    0 0 Отговор
    Svalete sedalkite na golfa korite vatre mahaite rezervoara slagaite 10 litrova tuba i to ne dogore da ne teji izlishno i daite da gi merim togava s Typa sha sa ravnostoini ili sha go udari s 5 deseti da plamne neta pak :*
  • 15 ASD

    0 0 Отговор
    Сравнението между vw Golf GTI и Honda Civic R е смешно. Поредната платена английска глупост.
    На старт Хонда печели. На път със завои пак печели Хонда и накрая ако се направи статистика за най-малко повреди за първите 10 години пак познайте кой е на първо място отново Хонда.

    Дори и перничаните вече не си купуват Голфове. Между другото новите произведения на VW имат ужасна боя която пада сама и се драска !!!