Last news in Fakti

17 Юни, 2016 07:15 4 521 10

Honda Civic Type R с нови рекорди по европейските писти

  • honda civic type r-
  • рекорд-
  • рекорди

Японският боец и един от най-мощните представители на автомобилите с предно предаване - Civic Type R постави рекорди на едни от най-известните писти в Европа и света. След превземането на "Зеленият ад" - Нюрбургринг с време от 7 минути и 50 секунди и отнемане на титлата от Renault Megane RS, хотхечът се отправи и към други култови трасета в моторните спортове. 

Първо е паднал рекордът на английската Силвърстоун в Гран При конфигурацията на 26 април с време от 2:31.85 с пилота Мат Нийл. След това на 10-ти май и на белгийската Спа-Франкоршан с време от 2:56.91 и легендата на WTCC - Роб Хъф зад волана. На 23-ти май и италианската Монца е попаднала под меча на Civic, като там е постигнато време от 2:15.16 на Гран При конфигурацията на пистата. След нея, на 31-ви май на португалската Ещорил, Type R с Бруно Корея е дал време от 2:04.08, а последният рекорд е съвсем скоро - на 6-ти юни на пистата Хунгароринг, Унгария, като на нея местният пилот Норберт Мичелисз е дал време от 2:10.85. Всичките постижения са направени с автомобил в напълно заводско състояние.

Type R разчита на двулитров VTEC турбо с мощност от 310 конски сили и 400 нютонметра и механична шестстепенна скоростна кутия. Настройките на автомобила са много сурови и ежедневната му употреба не е в зоната на комфорта.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Хондата е грозна,но наистина чупи рекорди...Докато не излезе новия Меган.Той ще счупи рекордите на японците,а и ще изглежда доста по-добре.Така,че фенове на Type R-имате още малко време да се радвате

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2

    0 0 Отговор
    Настройките на Сивик са много сурови.......
  • 3 ДЖАПАН

    0 1 Отговор
    японското номер 1
  • 4 Камен

    0 0 Отговор
    #1 Не разбирам как някой може да каже, че тази кола е грозна
  • 5 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Ти си бил голям гадател, или така ти се иска да бъде в бъдеще?:)
    Иначе нищо за учудващо, когато става въпрос за този автомобил!
  • 6 Керкенез

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Tи пък щото си голем убавец!
    А рино-*айно, не ми го хвали, липса на дизайн и тракащи мотори!
  • 7 МоТо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Да сигурно си прав ,въпреки че съм суши фен и имам 2 японски коли ,отговора на Рено-Спорт ще е "лош",много лош!
  • 8 rost

    0 0 Отговор
    Хондата е номер1 а французите знаем какво могат най добре

    Коментиран от #9

  • 9 до Пrost

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "rost":

    Споко,ще направят Меган трофи 310 и хондьо отива при кондьо.Още не искат са им развалят празника.Знаем какво японците правят най-добре.....харакири.
  • 10 дедо Сийчиро

    0 0 Отговор
    Я си карайте рендетата и си стойте постоянно в сервизите, радвайте се на скърцащите пластмаси, пък аз ще карам грозни хонди, които са ужасно здрави, икономични и комфортни, но за сметка на това се мноооого бързи! Това не е голословно желание, просто има статистика, който се интересува чете!