Last news in Fakti

22 Юли, 2016 15:46 6 789 2

Специална серия на прощаване с M5 F10

  • bmw-
  • m5-
  • f10-
  • competition edition
Специална серия на прощаване с M5 F10 - 1

BMW представи лимитирана модификация на M5, с която сегашното поколение на суперседана ще си вземе сбогом с феновете. Competition Edition има нов управляващ блок на 4.4-литровия V8, а налягането в турбокомпресорите е увеличено, в резултат на което мощността достига 600 к.с., а максимумът на въртящия момент нараства от 680 на 700 Нм.

Специална серия на прощаване с M5 F10

Моторът е съчетан със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя, която позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.9 сек. Срещу допълнително заплащане ограничителят на максималната скорост може да бъде пренастроен на 305 км/ч.

Специална серия на прощаване с M5 F10

Окачването на прощалната M-петица F10 е занижено с 10 мм. Пружините, амортисьорите и стабилизаторите са различни от тези на стандартния модел, а активният диференциал, кормилната уредба и работният алгоритъм на стабилизиращата програма са пренастроени.

Специална серия на прощаване с M5 F10

Баварският суперседан ще получи 20-цолови колела и редица компоненти от пакета M Performance - дифузьор, спойлер на капака на багажника и корпуси на страничните огледала от въглеродни влакна и др. Карбонът е основен мотив и в декорациите на салона. Всеки автомобил от серията ще получи табелки с надпис M5 Competition */200, указващи поредния номер.

Специална серия на прощаване с M5 F10

Оборудването включва предни седалки с електрически регулировки и подгряване, прожекционен дисплей, система за поддържане на движението в платното и озвучителна уредба Bang & Olufsen с мощност 1 200 вата.

Специална серия на прощаване с M5 F10

От BMW планират да произведат само 200 екземпляра от серията M5 Competition Edition. 100 от тях ще бъдат боядисани в черно, а останалите - в бяло. Цената е €129 500.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 1 Отговор
    Много хубав автомобил, винаги радва!
    Супер е M5-чката, дано новата генерация, която ще пуснат, да бъде още по-добра
  • 2 копеле

    2 1 Отговор
    Hi-End автомобил, страхотен е