Last news in Fakti

4 Август, 2016 10:43 18 753 9

Вярно ли отчитат камерите за скорост?

  • камери за скорост
Вярно ли отчитат камерите за скорост? - 1

Вярно ли отчитат камерите за скорост или възможно ли е руски бус Газель да се движи с 233 км/ч в града? Тези въпроси си задава собственикът на руското возило, който получава глоба, придружена със снимка.

Обвинението е, че жителят на Уляновска област е управлявал своя бус в града със скорост 233 км/ч. Още по-странното е, че руските власти не са уважили молбата на обвиняемия, в която се заявява, че този автомобил не може да достигне до скорост от 200 км/ч. и са наложили глобата.

Според органите на реда, скоростомерите на камерите са точно калибрирани и измерената скорост е вярна. Това се случва в Русия, но там може да се случи всичко. Не си ли задавате обаче въпроса: Вярно ли отчитат камерите за скорост у нас?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хикса

    2 1 Отговор
    Аз имам снимка от спийдкамера, на която се твърди, че съм карал с превишена скорост, а аз съм сигурен, че не съм, но няма как да докажа, защото колата ми може да вдигне тази скорост. И какво? Платих си като поп.
  • 2 кой е казъл че живота е справедлив

    6 0 Отговор
    Батман е карал успоредно с него, но камерата не го е заснела а само засякла :)
    Митоловците доказаха в едно предаване, че ако прелети птица покрай колата с висока скорост камерата я отчита и дава нейните показания - факт!
    При такив случай се отива на съд и там експертизи. Понеже полицаиите твърдят това те и трябва да го докажат. Естествено няма да могат и акта пада, но са си разправии за които не всеки има нерви и възможности, а те точно на това разчитат.
  • 3 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Това е същата история като с новите калибрирани изключително точни електромери! Върви по съдилища и доказвай, че не си маймуна!! Те "независимите" умират от кеф,да съдят такива шарани като мен !!!
  • 4 ддцд

    3 2 Отговор
    е нали не е само една снимка
    има 4-5 снимки през интервал 0.1секунда и може да се види какво разстояние е минало МПС-то
    233км/ч са 65 метра в секунда.И ако между първата и последната снимка МПС-то не е изминало необходимото разстояние значи не се е движило с измерената схема
  • 5 Николай

    1 0 Отговор
    НЕ КАРАЙТЕ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ДО 10-15 КИЛОМИТРА НАД ОГРАНИЧЕНИЕТО КАМЕРАТА НЕ ТЕ ХВАЩА ИМА И 3% ДОПУСТИМА ГРЕШКА АЗ СЪМ ГЛОБЯВАН 3 ПЪТИ СЪС СНИМКА ОТ СПИИД КАМЕРА
  • 6 Николай

    2 0 Отговор
    Бургас - София със 140 без да превишавам е 3часа, до Пловдив са 2 часа. Успех.
  • 7 Hristo

    6 0 Отговор
    Имам познат на който му дойде снимка извънградско на еднопосочен път прави обратен завой, а камерата го е щракнала със 160км/ч в завоя :> Явно има и гафове...
  • 8 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    Някой е минал с мотор покрай буса със тази скорост. Друг отговор на въпроса няма.
  • 9 Morgoth

    2 0 Отговор
    Радарните камери които правят само по една снимка са практически недоказуеми, грешка може лесно да стане при наличие на второ МПС или дори птица. Не е необходимо някой от тях да е с превишена скорост, а само радара да отчете един сигнал от задното и следващия от предното. При подобна ситуация глобата директно отпадат в съда.
    Тези които изчисляват скоростта на база придвижването на МПС-то правят повече от една снимка (нищо, че на нас пращат само една) и след това може да се направи експертиза.