Last news in Fakti

2 Септември, 2006 16:08 6 565 0

Jaguar XKR

  • jagua-
  • xkr-
  • jaguar xkr

От десетилетия насам властва повелята при автомобилите, че всяка моделна гама се нуждае от топверсия, която в пълна степен да задоволи и най-претенциозните почитатели на марката. От няколко дни насам е известно, че серията XK на Jaguar също се сдоби с така дългоочаквания флагман, добавил в названието си буквата R. Очаква се скоростният XKR да дебютира в рамките на Лондонското моторшоу, започващо на 18-ти този месец.

Клиентите ще могат да избират между две модификации - купе и кабриолет. Цените също са вече уточнени - при купето сумата ще стартира от 94 990 евро, а при кабриолета от 102 990 евро. Първите продадени екземпляри биха могли да се очакват още в края на лятото за жителите на Албиона, а останалите европейци ще се наложи да изчакат до началото на месец ноември.Срещу респектиращата сума от над 100 000 евро мераклиите за британския кабриолет със сигурност ще има какво да получат. На първо място дълбок респект всява V-образният осемцилиндров мотор, използван в оборудването, чийто работен обем е 4.2 литра, а предлаганата от него мощност е 416 к.с. Пиковата стойност на въртящия момент - 560 Нм, също гарантира отлични мигове на пътя. Благодарение на всичко това атлетът ускорява от 0 до 100 км/ч за подобаващите 5.3 секунди. При достигането на 250 км/ч сработва електронният ограничител и това е единствената причина за преустановяването на триумфалното шествие на стрелката на скоростомера. В оборудването място намира и шестстепенна секвенциална скоростна кутия.Промени настъпват и в интериора. Доста приятно впечатление оставят спортните ергономични седалки, алуминиевите панели, които по желание могат да бъдат заменени с такива, изработени от благородно дърво, както и качеството на сглобките и материалите като цяло.

По отношение на екстериора акцентът най-вече се поставя върху алуминиевите въздуховоди в предните калници, както и прорезите за вентилиране в капака на мотора. Отзад XKR се разпознава без затруднение по четирите ауспухни тръби и доста променената форма на бронята.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА