Last news in Fakti

16 Юни, 2007 15:44 784 0

НОВИНИ

  • mercedes-benz-
  • ocean drive-
  • jaguar-
  • купето xk-
  • x-type-
  • xkr

Mercedes-Benz планира да пусне в серийно производство кабриолета Ocean Drive. Прототипът му беше представен на автосалона в Детройт през януари т.г. Серийният модел ще се появи на пазара в началото на 2011 г.

Автомобилът ще бъде построен върху удължената платформа на S-Кlassе. Ще се оборудва с дванадесетцилиндров 5.5-литров бензинов двигател с мощност 510 к.с. Моделът най-вероятно ще се предлага и с други мотори на S-Кlassе.

Mercedes-Benz Ocean Drive с цена около 90 000 евро ще бъде пряка конкуренция на кабриолета Audi A7, чиято премиера ще се състои също през 2011 г.

Jaguar представи обновената версия на XK и X-Type от моделна гама 2008. Измененията засягат само дизайна на интериора и екстериора.

Купето XK е с нова антена, монтирана на задния спойлер. Има малки изменения и в салона - хромирано “обкантване” на приборите, елементи от дърво или алуминий. По-мощната версия на модела - XKR, се оборудва с нови 20-цолови джанти, аудиосистема Jaguar и алуминиеви педали.

XKR тежи със 70 кг по-малко от предшественика си. Вече е 1 665 кг. Купето се оборудва с 4.2-литров осемцилиндров бензинов двигател с мощност 420 к.с. От 0 до 100 км/ч XKR ускорява за 5.2 секунди. Максималната му скорост е 248 км/ч.Седанът Jaguar X-Type е с нова радиаторна решетка и с обновена цветова гама. Двигателите са същите - от 2-литров дизел до топверсията с 3-литров агрегат V6.

Мария Минкова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА