Last news in Fakti

14 Януари, 2006 08:35 816 0

Папараци

  • audi a5 coupe-
  • chrysler minivans ‘08-
  • seat toledo estate-
  • ferrari 599 gtb

Audi A5 Coupe

Предполагате, че виждате Audi A6 с четири врати? Познатият салон и тяло обаче са “качени” на изцяло нова платформа и шаси, които ще са основата на следващото поколение A4 и A6. A4 ще се появи на пазара през 2008 г. И все пак германците ще предложат междинен модел A5, който ще се позиционира по цена и размери съответно между А4 и А6. Дизайнът A5 е повлиян от концепткара Nuvolari, който също рефлектира в предложението на следващото поколение ТТ. Автомобилът с четири седалки е създаден, за да конкурира пряко Mercedes-Benz CLK и купетата на BMW от 3-серия. Ще бъде на пазара в края на 2007 г. Година по-късно ще предложи и версия кабриолет, която ще измести познатия A4 cabrio. Моделът A5 ще има посестрима със същата платформа, създадена от Volkswagen. Това ще е автомобил, ситуиран между Passat и Phaeton, и ще направи своя дебют през 2007 г. по време на автосалона във Франкфурт. Предназначен е да отговори на предизвикателството от страна на Mercedes-Benz CLS и дори Porsche Panamera.

Chrysler Minivans ‘08

Тези снимки ни дават представа, макар и далечна, за външния вид на бъдещ миниван от моделна гама 2008 на Chrysler и Dodge. Chrysler запазва традиционния си стил за подобни возила, въпреки че дизайнери и конструктори са се постарали да направят доста нововъведения вън и вътре. Плъзнаха слухове, че двигателят V8 е подложен на сериозни промени. Съвсем оскъдна е информацията, известна към момента за модела. Знае се годината на официалното му представяне - 2008-ма.

Seat Toledo Estate

Последният Toledo на Seat е многофункционален хечбек, който е създаден да привлече вниманието на многолюдните семейства. Според специалисти шансовете му не са големи, тъй като почти напълно повтаря компактния MPV Altea. Единствената истинска разлика между двата модела е в това, че Toledo разполага с по-голямо багажно пространство. Автомобилът преминава през финални зимни изпитания и ще се качи на конвейера не след дълго.

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB ще замени модела 575 Maranello, произвеждан от 1996 г. Официалната му премиера ще се състои на автошоуто в Женева през пролетта. Абревиатурата GTB се разшифрова като Grand Tourer Berlinetta. Дизайнът напомня четириместното купе 612 Scaglietti, но 599 GTB е само с две седалки и ще е най-мощното купе в моделната гама на Ferrari. Суперкарът ще се оборудва с 12-цилиндров атмосферен двигател с мощност 620 к.с. От 0 до 100 км/ч ускорява за 4 сек. Максималната му скорост е 330 км/ч.

Мария Минкова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА