Last news in Fakti

14 Юли, 2007 12:16 849 0

Ford Focus има вече и каросерия купе

  • ford focus-
  • chevrolet malibu-
  • toyota auris

Компанията Ford Motor USA публикува официална техническа информация за моделите си Focus от новата гама за 2008 година. В линията на Focus остават само седан и купе с две врати, а другите два варианта - комби и хечбек, ще слязат от конвейера.

Новият Focus има силно модернизирана предна част, която придобива чертите на по-габаритния седан Fusion, предлаган на американския пазар. Интериорът е с ново приборно табло, променени са седалките, добавени са портове iPod и USB.Ford съобщава още, че значително е подобрил окачването, като са ревизирани пружините, стабилизаторните щанги и втулките. Нова е и спирачната система. Основен двигател е двулитровият, четирицилиндров със 140 к.с., който се комбинира по избор с механична или автоматична предавателна кутия. В стандартното оборудване влизат страничните предпазни въздушни възглавници и завеси.

Представиха новия хибрид - Chevrolet Malibu

От GM сериозно обмислят препоръките да станат по-екологични и планират хибридни версии на Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado и Chevrolet Tahoe, както и на Saturn VUE.

Скоро се очаква и допълнителна информация за следващия хибриден автомобил, който ще бъде представен официално през 2008 година - Chevrolet Malibu.

Новият Malibu най-вероятно ще споделя хибридната система на Saturn Aura Hybrid. Колата наскоро е била забелязана по улиците на Детройт.

Бъдещият Chevrolet Malibu е с променена задна част и е маркиран като хибриден автомобил.

Новият седан от среден клас на GM ще излезе на пазара в близките месеци и ще бъде пряка конкуренция на Toyota Camry и Honda Accord.

Malibu ще бъде екипиран с 3.6-литров V6 двигател, който предлага мощност от 252 к.с. Малко след излизането на този модел ще бъде представена и неговата хибридна версия.

Toyota Auris с три врати за Европа

Toyota разширяват моделната си гама хечбекове в Европа с добавянето на нова версия с три врати на Toyota Auris. Както конкурентите си на европейския пазар, и Toyota решиха да минат по тънката лайстна и да създадат модел с три врати, като просто елиминират задните врати на модела с пет.

Както се очакваше, няма промени в размерите спрямо петвратата версия. Същото важи и за двигателите. Предлагат се два бензинови - 1.4-л с 97 к.с. и 1.6-л със 124 к.с., както и два дизелови мотора - 2-л със 126 к.с. и 2.2-л със 177 к.с. Така пише в германския сайт на Toyota. От него става ясно и че цената на версията с три врати ще е със 700 евро по-ниска от тази на модела с пет врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА