Last news in Fakti

19 Февруари, 2017 11:00 6 092 5

Атмосферен двигател за хиперавтомобила AM-RB 001

С постепенното култивиране на нормалните автомобили, спортните машини изживяват прераждане и постоянно изскачат нови модели. Един от най-очакваните от тях, е колаборацията между англичаните от Aston Martin и отборът от Формула 1 Red Bull Racing наречена AM-RB 001. Преди няколко месеца той бе представен, но само в аспекта на дизайна, но сега излезе и скромна информация около механиката.

Слуховете бяха най-различни, но в крайна сметка англичаните са традиционалисти и ще се уповават на значително по-емоционалния атмосферен двигател. Той ще бъде 6.5-литров V12 и ще бъде сътворен от една от най-известните компании в света с огромно количество титли - Cosworth. Най-вероятно за основа ще бъде използван агрегата на красотата наречена Vulcan, който разполага с точно 800 конски сили.

Скоростната му кутия ще бъде седемстепенна секвенциална и ще дойде от специалистите Ricardo, а от Rimac ще бъде осигурена "лека хибридна батерия", което поставя въпроса за хибридно задвижване. Шасито, което естествено е изградено от въглеродни влакна, е дело на компанията създала външните панели на новия Ford GT - канадската Multimatic. Спирачките са колаборация между Alcon и Surface Transforms, а управлението на двигателия и системите за сигурност са дело на Bosch.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AMRB

    9 1 Отговор
    Спирачките сигурно ще са Brembo , седалките Recaro светлините Hella ........... Aston Martin само ще я сглобят явно , а RedBull ще я проектират ?!?!?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Никой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "AMRB":

    Ти кво си мислиш, че всяка кола е изцяло направена от 1 производител? Особено при такъв суперавтомобил разработките изискват много време и ресурси.
  • 3 Паисий

    4 0 Отговор
    До автора:
    Не се пише "оповават", а "уповават".

    А колегите писали по-долу са прави - няма нужда да откриваш топлата вода, тя просто си тече от чешмата и трябва да си платиш съответната цена. Така е и при автомобилите.
  • 4 Айся

    0 0 Отговор
    Доста хора, подиграват и торичат атмосферните двигатели, превъзнасяъйки с принудителното пълнене, но те не са съвсем амортизирани като концепция. Принудителното пълнене също си има недостатъци, както и атмосферният ДВГ. Предимството на принудителното е, че вкарва според настройката и подаването, докато АДВГ тегли според подаването на газта. Но в това също има доза простота и предимства. Ако се съчетае с дозирано впръскване в цилиндрите, на горивото, но не принудително, в комбинация с подходяща скоростна и предавателни числа, икономичността му също може да е на висота.- Разбира се, това чудовище от 800 коня не е за улиците, но говорим принципно. Ще видим резуултатите на състезанията с това чудо...
  • 5 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "AMRB":

    Що да не? Те и Кьонихсег само сглобяват. Ама гледай как продават, при това коли дето нямат никаква състезателна история и дори 1 обиколка на норда не можаха да врътнат.