Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 11:20 29 029 20

Конфискуван SLR храни плъхове на къра

  • mercedes-benz-
  • mclaren-
  • slr
Конфискуван SLR храни плъхове на къра - 1

Рядък и скъп Mercedes-Benz SLR McLaren лежи занемарен от 2011 г. на наказателен "паркинг" насред поле в Чехия. Суперколата била конфискувана от полицията заради съмнения в законността на покупко-продажбата, но не може да бъде обявена за продажба на търг, защото делото срещу собственика все още не е приключило.

Конфискуван SLR храни плъхове на къра

Въпреки ексклузивността си колата е оставена на открито и първите следи от престоя на къра вече си личат. На места по каросерията е избила ръжда, а за състоянието на техниката под ламарините могат да се правят само песимистични догадки.

Конфискуван SLR храни плъхове на къра

Mercedes-Benz SLR McLaren се произвежда от 2003 до 2009 г. Суперкупето се оборудва с 5.4-литров V8 с мощност между 460 и 500 кВт (626-680 к.с.). Продадени са 2 157 от първоначално планираните 3 500 бройки.

Конфискуван SLR храни плъхове на къра


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терцел

    54 7 Отговор
    За убиване са . Такава красота да захвърлиш.Ако беше Шкода нямаше да я оставят така.
  • 2 Steks

    45 7 Отговор
    Тези са за съд и линчуване
  • 3 666

    57 1 Отговор
    Какво става, ако собственикът спечели делото?
  • 4 Лорд

    46 2 Отговор
    После ще ги осъди в стразбург ,че колата му е в такова лошо състояние и ще му изплатят една нова и ще си има 2.
  • 5 Жигулатор

    17 4 Отговор
    ръчна количка от черна РЪЖДАвейка!
    В пресата!
  • 6 Чичу Ади

    10 0 Отговор
    Спомням си когато я пуснаха тази кола казаха да внимаваме, защото в чистачките на предното стъкло може да има желязо. Сиреч всичко е карбон и алуминий. Как тогава е избила тази ръжда? Колкото до това, че не са продали цялата планувана серия не ме учудва. Цената и беше колкото на 2 SL 63 AMG или на 3 SL500. Вярно, че не може да става сравнение за външния вид, но това е една и съща кола дейба. Както Ревантон на Ламбо, който беше на цената на 4 Мурсиелаго, а то само тенекиите различни. Ако Голф беше 3-4 пъти по-скъп от Октавия, нямаше да има и 1000 продажби за годината. Народа прост, ама не чак толкова...
  • 7 бай Иван

    5 1 Отговор
    С нетърпение очаквам да пуснат на части и да взема двигателя.
    Само не мога да си избера:
    2105, 24 или 2140?
  • 8 Чичу Ади

    5 4 Отговор
    Съдейки по рег. номера, това е от серията 722, т.е. наточената с 480кВ. И все пак като уникален може да се определи само роудстъра "Стърлинг Мос", от който са произведени много малко бройки.
  • 9 Бобо

    8 2 Отговор
    "...съмнения в законността на покупко-продажбата"
    Или го съдят за неплатени данъци или колата е крадена. В първи случай ще трябва да си плате данъка. Във втория случай ще трябва да върнат колата на законния собственик. При всички положения Чешката държава ще трябва да възстанови щетите по автомобила.

    Коментиран от #10

  • 10 Чичу Ади

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бобо":

    В белите държави, когато не можеш да докажеш произхода на парите си, ти се конфискува имуществото. Не може да се водиш безработен и да притежаваш хотели, супер коли и т.н. А укриването на данъци само в БълХария се тълкува като грешка. По света се лежи яко в затвора за такова нещо, освен споменатото конфискуване на имущество. А и не се плаща само дължимия данък, а и една солена глоба надвишаваща в пъти самия данък. Преди години си купих кола в щатите и я записах в договора на 1/4 от цената за да платя по-малка такса. След няколко месеца ми пратиха писмо, с което ме карат да платя разликата в тази такса спрямо средната цена за такава кола и глоба 7 пъти по-голяма от въпросната разлика. Тук става дума за пари с недоказан произход, така че не държавата ще плаща, ами този като не си докаже средствата освен колата ще загуби още много.
  • 11 onq s konq

    8 21 Отговор
    Комшията имаше такава същата и се си лежеше пот нея и накрая се ядоса и я даде на скрап
  • 12 Фекалий Пенкеле

    5 2 Отговор
    Има голема вероятност след още малко време тва да не мое да тръгне! Хубава кола, ама май ще стане трупчийка..... За части втора употреба.........
  • 13 Васичка Атанасова

    4 8 Отговор
    ВЪВ ВАРНА ГО ИМА СЪЩОТО
  • 14 kabagaidarov

    6 7 Отговор
    Щом няма теглич значи не става
  • 15 F*ck EU cars ! JAPAN POWER B*TCH !

    4 14 Отговор
    Хехехаахаха.... Всички "немски" "коли" след 96-та година единствено тва заслужават. Че и за друго не стават . Айде след време берем да ударят и по една такава статия и за Ауди че Мерцедес се отчетоха .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 KPAK OT MACA

    4 2 Отговор
    До Чичу Ади: Гледай "Top Gear" Series 4, Episode 2 и се осъзнай малко, брат! Двете коли не са просто в различни класове, в различни вселени са!

    Коментиран от #20

  • 18 Скорпион

    4 7 Отговор
    Колата е супер а тия от чешката полиция са супер ПУМИЯРИ ,а ако оправдаят човека какво ще кажат извинявай че ти онищожихме скъпата кола.
  • 19 555

    6 5 Отговор
    Ама нали БМВ и Мерцедес са премиум -- как так за тия пари ще ръждясва,ами те трябва да са вечни.
    Разби се още една заблуда.
    Като гледам не само ръжда,ами и лака май....
  • 20 Чичу Ади

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "KPAK OT MACA":

    Първо, какъв брат съм ти аз на теб?
    Второ, не знам в коя вселена е SLR, но е само 10 сек. по-бърз на Ринга от SL 65 AMG BS и около 35 сек. по-БАВЕН от един AMG GTR. И двата автомобила са в друга ценова вселена спрямо SLR. Естествено има нещо различно спрямо SL, и това са карбоновите калници и врати, таван и т.н. които спомагат за свалянето на 100 килца. Използват познатия 5.5 V8 компресорен двигател, леко форсиран. Шасито е същото, скоростната кутия е 5 степенна, взета от по-стария SL. Та от Мелмак е този SLR според теб,а?