Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 07:15 3 716 0

Dino-то на Рос Браун се продава

Един от хората в сянка, които са виновни за редица от титлите на шампионите във Формула 1 се нарича Рос Браун. В кариерата си той преминава през почти всички отбори в най-големия връх на моторните спортове. Естествено освен работата той е и голям почитател на автомобилите и това го кара да се сдобие с едно интересно Ferrari - Dino 246 GTS.

Сега обаче, автомобилът е обявен от Hexagon Classics за продажба, като очакваната цена за нея е между 595 и 747 хиляди долара. Това, което превръща екземпляра в цвят Bianco Polo Park в много рядък е дясната му дирекция - само 12 автомобила от модела биват създадени с тази спецификация.

Dino е първото "малко" конче, което е създадено покрай петролната криза на 70-те. То се задвижва от средноразположен 2.4-литров V6, който доставя мощност от 195 конски сили към лекото двуместно купе, а максималната скорост е 235 км/ч. Малко, но не и през 70-те години.

Всичко е подплатено от пълната сервизна документация и сертификат за принадлежност от Ferrari Classiche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА