24 Март, 2017 22:30 5 495 13

Еднорогът на еднорозите - McLaren F1 HD

Тази история, която от компанията публикуваха на личния си канал в Youtube по повод годишнината на модела прекрачил една огромна граница - F1, заслужава всички адмирации. Първото разбира се е автомобилът, който хич не е оригиналния модел, а нещо значително повече по линия на мощност и поведение. Великия V12 двигател изграден от BMW е приравнен със състезателните и има мощност от цели 689 конски сили или с 62 коня повече от стандартния автомобил. Освен нея, той е снабден с голям лип под предната броня, който да "залепва" машината за пътя, а и спирачките, окачването и джантите идват директно от състезателния GTR. Интересното тук е, че собственикът на това великолепие - Андрю Бенгъл изобщо не смята да се държи с него, като Чихуахуа и през седмица машината посещава пистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    14 2 Отговор
    МакЛарън е единствения производител на автомобили, който не може да направи по-добра кола от 25 годишен свой модел. F1 е този автомобил.
  • 2 Никой

    1 13 Отговор
    Бих казал, че P1 е по-добър във всяко едно отношение
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Само искам да попитам двигателя на тази кола какъв е ,и защо е точно на тази марка?? Защо не е на Хонда, Опел, Фолксваген, Пежо и така нататък. Защо тези тъпи инженери са го предпочели,а не са питали някои от тукашните специалисти на тема автомобили??

    Коментиран от #6

  • 4 BMW

    6 2 Отговор
    BMW MCLAREN ///MF1 Най добрата спортна кола на всички времена!
  • 5 Магарцидес

    0 8 Отговор
    Само Магарцидес най бързата кола в света
  • 6 Друг Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Сигурно са го барнали тук-там за да стане двигател. А твоя аргумент е глупав защото по-късно направиха McLaren Mercedes SLR. По твоята логика ако се разсъждава "Защо точно с Mercedes а не с друг производител?". Даже имат отбор в Формула 1 (не знам съществува ли още). Защо не с BMW нали са велики?? Ето ти тема за размисъл.
  • 7 Николай

    0 0 Отговор
    Mclaran е самостоятелна марка няма нищо общо с други производители .А как са избрали мотора на BMW е много интересно по добре прочетете преди да пишете глупости !!!
  • 8 Shmeker

    0 0 Отговор
    Не че другите не могат да правят двигатели. Просто при БМВ се получават най-добре. Всеки, който е карал БМВ V12 или редови шестак поне, знае за какво става дума.
    Иначе този автомобил беше създаден след дългогодишно сътрудничество с Хонда.... .

    След този автомобил БМВ пък много лесно спечели Льоман със свое шаси. Така, че нещата са били на ниво поне 10 години в моторния спорт с технологиите в тази кола.

    P12 няма как да се мери с F1. Някак си е по-ниска категория, тук чистата спортна кола взема връх над компютърно-подпомогнатите машини. P12 е и с по-ниска макс. скорост....

    Коментиран от #9

  • 9 CL500

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Shmeker":

    Чак да не може Р1 да се мери с F1, айде, айде. Това, че F1 има топ скорост с 30-на км/час повече нищо не значи. Скорост от над 380 км/час дори и формулите не могат да развият на писта, така че е по-скоро безполезна. Друг обаче въпрос е ускорението, а там Р1 го бие отвсякъде - до 100 км/час 2.8 срещу 3.2 сек., до 200 и до 300 км/час пак Р1 го бие с по около 4 сек разлика. Да не говорим за много по-напредналата и добра аеродинамика, която на писта е от огромно значение. И говоря за нормален Р1, не за състезателния P1 GTR! F1 беше топ спортиста, но преди доста години, за времето си.

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "CL500":

    Ускорението зависи от гумите при тия стари коли. Преди 25 години гумите бяха на съвсем друго ниво.

    Но по принцип си прав. Обаче ако се сложи някоя друга система от новия макларън на стария, нещата ще придобият други измерения.

    Това, което F1 e по-добър е дизайнът, истинския двигател и ЛЕГЕНДАТА, която беше изкована със спортни успехи.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    При снимките на Top Gear в Дубай (Veyron vs McLaren F1) са правили няколко дубъла, защото тая ракета е оставяла Veyron-а назад, а е трябвало да става обратното :D
    Няма по-велика и ексклузивна състезателна кола от тая. Олицетворение на понятието "расов". Къде ще сравняваш нещо с позлатен температурен щит на двигателя и сурова механика с днешната бутафория?!

    Коментиран от #12

  • 12 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Тва е заради автоматика на бугатито.
  • 13 Пропов

    0 0 Отговор
    Голямата разлика м/ду тази и която и да е друга кола е Гордън Мъри. Инженер - пурист, ако може така да се каже. Изключително педантичен по отношение на теглото и ефективността. Даже радиото на колата е максимално олекотено по негова поръчка от АЛПИН. Правете си сметка какви са му били изискванията към всяка една от хилядите части в колата