Last news in Fakti

1 Април, 2017 07:15 4 981 5

Най-мощното Cherokee - Trackhawk ще бъде представенo в Ню Йорк

След точно две седмици ще бъде открит втория годишен автосалон в Северна Америка - този в Ню Йорк. Изложението разбираемо е насочено към местните автомобили, но това не значи, че няма да има интересни премиери. Там ще бъде представен дългоочаквания спортен SUV, който ще ползва двигателя от всемогъщия HellCat.

Точно 707 конски сили ще бъдат на разположение в Grand Cherokee-то от 6.2-литровия компресорен V8 и то ще носи допълнението Trackhawk. В комплект със задвижването на четирите колела това ще представлява огромен катапулт, който обаче, ще се изправи срещу тежки и доказани конкуренти като BMW X5M, Porsche Cayenne Turbo S, Audi SQ7 и Mercedes-AMG GLE 63 S. Освен двигателя, по прототипа, който обикаля мрежата от няколко месеца се забелязват нови големи спирачки от Brembo, снижено окачване и нови джанти.

С премиерата си автомобилът ще отнеме титлата от Bentayga за най-мощен, а може и да отнеме и тази за най-висока максимална скорост. За сега най-мощното Cherokeе, е версията SRT, която разполага с 475 конски сили от 6.4-литровия атмосферен V8 двигател. Определено ще очакваме нов сблъсък на огромни и леко безмислени, но привлекателни SUV-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гранд

    4 1 Отговор
    много голяма тупалка!!!
  • 3 Ламбо

    5 1 Отговор
    Колкото по-голям двигател, толкова по-голямо е удоволствието от карането. Тоест, не е безмислено.
  • 4 Каруцаров

    0 0 Отговор
    Скоро всички западни държави ще забранят дизела и ще имаме бензин и електрически коли.
  • 5 SRT

    2 0 Отговор
    Е то дори стоковото SRT си бие с лекота конкуренцията в този клас на 400-1000 метра ?