Last news in Fakti

20 Май, 2017 10:28 10 336 17

Кола срещу мотор на Нюрбургринг

Кола срещу мотор на Нюрбургринг - 1

Съревнованията между двете и четирите колела възникват още от създаването им, като днес нещата са много далечни едноот друго,защото мотоциклетите имат далеч по-добро разпределение между масата и мощността. Повечето пистови машини ускоряват от 0 до 100 в рамките на 3 секунди, а много малко са автомобилите, които успяват да го направят. Тук обаче, ще се пренесем по завоите на Нюрбургринг и ще видим една наистина джентълменска битка между двама пилоти, които определено имат опит. От едната страна имаме Kawasaki Z1000SX, а от другата добре подготвено BMW Z4 M и красивия вой на неговия шестцилиндров атмосферен двигател, който в заводски вид разполага с 343 конски сили. Във видеото ще можете да видите и какво се случва с краката на пилота по време на преминаване през Зеленият ад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    14 11 Отговор
    Брутална М-ка!!! Нищо не може да замени звука на редовия шестак! 😇😎😈

    Коментиран от #8, #14

  • 2 Мечо

    8 8 Отговор
    Може на осмак а и шестак на Мерцедес.
  • 3 кроко

    21 1 Отговор
    Е гаси скучното и еднообразно видео, цели 9 минути едно и също, а оня до водача така и не спря да плямпа.
  • 4 Чичу Ади

    8 8 Отговор
    Е.аси "пилота" в тая Z4. Превключва скоростите като някой дядо, свикнал с Жигулката. На 4:49 ми прави впечатление, че връща 2 предавки, а крака стои натиснат на съединителя. Това ако е опитен пилот.... Е, успява на няколко пъти да натисне спирачката и газта с един крак, което пак е нещо. Колкото до мотора, това е туристически мотор, а не суперспорт. Разликата е колкото между тази М-ка и Z4 320i. Пистовите пък са съвсем друг залък, по възможностите само на болид от Ф1.
  • 5 Vasik Atanasova

    5 7 Отговор
    кола срещу мотор няма шанс

    Коментиран от #6, #9

  • 6 ддд

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

    няма как все пак
    за мотоциклета пистата е 5 пъти по широка
    събират се 10 мотоциклета един до друг и 3 коли макс
    смятай кола на писта широка за 10 коли:)))
    около 30 метра ширина на пътя:))))
    ама как се радват че върви като мотоциклет
    за 10 000 лева
  • 7 гост

    6 0 Отговор
    Наистина не струва клипчето, ето една много по динамична гонка на мотор с лека кола. https://www.youtube.com/watch?v=Y2HKBQMQmbw
  • 8 Morgoth

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    Може - тишината от електрическия двигател ;)
  • 9 дали

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

    Вие идея си нямате от коли и мотори май. 4 колела винаги размазват 2, вие сте много,ама много назад с информацията. Топ 8 времена на ринга са само на коли. Да не говорим за болид на Ф1 дето дадоха на мотора една обиколка преднина и болида пак го би. Никога мотор не може да влезе със скоростта,с която колата може.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Никой

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "дали":

    Колега, изглежда, че ти си най-компетентния от коментиращите тука от редица състезателни пилоти, инженери и Нюрбургринг мастъри. Една добре настроена кола може да вземе много по-бързо завоя от всеки друг мотор, независимо кой го кара.
  • 11 Алфа Ромео

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "дали":

    Абсолютно съм съгласен, две колела никога не са толкова стабилни като четири, колата спира по-стабилно и по-бързо и в завои също е по-стабилна и съответно по-бърза ако е спортно настроена.

    Коментиран от #12

  • 12 дали

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Ромео":

    така е. на нюрбургинг казват,че болид може да вземе обиколка за 5.15минути докато най-бързия мотор го взима за за 7.10минути,което означава,че тоя от болида има време да пие едно кафе на финала докато чака мотора
  • 13 Shmeker

    0 10 Отговор
    Рано сутринта като е росно ше ги направя смешни и двамата с куатрото, дори и ако карам с една ръка, а с другата държа телефона и си говоря с гаджето.
  • 14 Бангия

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    Ти верно ли бе,Мен!Брутална и звук.Нито е брутална нито има хубав звук тоз леген.Ама на теб ти е простено,то като има само Лади москвичи и селскостопанска техника в вашето село е разбираемо защо ти харесва.
  • 15 оня същия

    4 1 Отговор
    абе тва бмв като е подготвено за писта, що не сложиха до него един мотор подготвен за писта вместо тоя турист? Щеше да го догонва ама друг път. 140 коня и 240 кила е тоя мотор, типичната литрова пистарка е 200/200, мисля че няма нужда да обяснявам разликата.

    Коментиран от #16

  • 16 Андре

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня същия":

    То пистовият мотор до голяма степен е подготвен за писта 😂 не за кафе...но, ти явно искаш Маркес да излезе...

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Андре":

    я кажи само ти това Z1000 SX за пистов мотор ли го имаш? Ако да - много са ти объркани представите за моторите