Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 10:56 8 585 4

Колко бързи са колите от F1 всъщност?

  • f1-
  • формула 1-
  • gt-
  • lmp-
  • fia

Болидите от Формула 1 отстъпват на доста автомобили от други състезателни серии като максимална скорост. Бързината обаче далеч не се измерва само по способността за изминаване на права отсечка или овал за възможно най-кратко време.

Истинската скорост си личи на писта с много завои, спускания, изкачвания и сложна траектория, където значение имат комплексните качества на колата. Представа за това колко бързи в действителност са болидите от F1 дава това сравнение с автомобили от различните класове от сериите GT и LMP на FIA.

Клипчето съпоставя как колите преминават прочутия завой "Червена вода" на пистата "Спа" и демострира нагледно защо F1 е кралицата на моторните спортове.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    0 1 Отговор
    Няма място за сравнени е ... Ако не се лъжа болид от Ф1 ускорява от 0 -150 за около 2.5сек. и спира от 200 до 0 за около 25 метра.
  • 2 Фен

    2 0 Отговор
    От 200 спира за 64 метра , незнам къде ги прочете тези 25 метра :)
  • 3 Кирил

    0 3 Отговор
    Ето едно клипче, разобличаващо феновете на Nissan GTR. Както винаги се оказва, по-важно е да може да завиеш и спреш, отколкото да ускориш. И двете дисциплини си имат фенове. Едната в Америка, другата в останалия свят. Въпросът е какво ни е нужно - гонка на светофара или гонка в планината. Разбирам ги американците с малкото планини и безкрайните си магистрали. Ама се чудя, защо Ганьо Балкански се пъне в малката си планинска и осеяна с дупки държавица?
  • 4 Митко

    5 2 Отговор
    Кирчо много си зле.Нисана е бърз точно на завои , настройките му не са направени като на Бугати за права линия.Точно за това ГТР дава по добро време на писта от Вейрон със 1001 коня.Ако погледнеш на Нюрбургринг нисана бие по мощни от него коли.
    Вземи малко поне да прочетеш , явно не си карал такива коли от далеч си личи.