Last news in Fakti

24 Март, 2007 11:48 2 682 2

Ути Бъчваров: първият собственик на най-надеждния и луксозен пикап

  • mazda-
  • mazda bt-50-
  • вт-50-
  • regular cab-
  • freestyle cab-
  • double cab

В търсената концепция за автомобил с поведение на лимузина в града и на истински off road извън пътя, който същевременно може да носи 1 тон полезен товар, ВТ-50 е своеобразен връх. Той предлага качеството и комфорт, познати само от луксозните лимузини, съчетани с абсолютен контрол и надеждност на пътя, както и цялото пространство, от което се нуждаете. Тези три особено важни елемента са в основата на избора на Ути Бъчваров да предпочете ВТ-50. Като запален любител на лова, той определено се нуждае от луксозен и комфортен интериор, където може да се чувства напълно удобно по време на продължителните и неравни преходи. От друга страна, пространството, което автомобилът предлага, задоволява и най-претенциозния фен на дългите пътешествия. Пикапът на Ути ще се превърне и в подвижна кухня, където мигновено ще бъде приготвена вечеря за неочаквани посетители и очаквани приятели.

Поглеждайки отвътре, интериорът не допуска мисълта, че основната функция на ВТ-50 е товарен автомобил. По-широките седалки са изработени от високотехнологичен материал, който осигурява максимална стабилност и комфорт на пътя и извън него (особено на труднопроходими и неравни терени). Климатичната инсталация гарантира поддържане на избраната температура, независимо от климатичните условия навън. Аудиосистемата е интелигентна технология, подходяща и за най-претенциозния музикален любител. Системата за контрол на звука (ALS) автоматично избира настройките и силата си, спрямо скоростта на автомобила, за да предложи на своите пътници най-прецизния звук за момента. Към тези екстри можем да прибавим електроуправляемите странични огледала, подвижния пепелник, който идеално пасва във всички ниши в купето; централното заключване с дистанционно управление, както и луксозни хромирани елементи.

Новият ВТ-50 се предлага с три различни купета - Regular Cab (двуместен с голямо товарно пространство), Freestyle Cab (четириместен с четири срещуположно отварящи се врати без средна колона) и Double Cab (пет местен с 4 нормални врати). Подобренията и допълнителните усилващи греди във вратите превръщат салона на ВТ-50 в изключително сигурно място. В допълнение на това стандартно се предлагат всички елементи на пасивната безопасност - предни триточкови инерционни предпазни колани с пиропатрони и ограничители на натоварването, задни триточкови, инерционни колани, предни фронтални въздушни възглавници и по-големи странични въздушни възглавници за защита не само на тялото, а и на главите на водача и пътника до водача. Стандартни са и регулируемите по височина подглавници за всички места за защита от така наречения “камшичен удар”. За активната безопасност на автомобила се грижат новото поколение 4W-ABS заедно с EBD - за прецизно разпределение на спирачното усилие към всяко колело и за запазване управляемостта на автомобила дори при интензивно спиране.

Разбира се, най-важната характеристика на този тип автомобили е пълноприводното предаване 4х4. Mazda BT-50 е истински off road автомобил с възможността за ръчно превключване на режим 4х2 и 4х4, скоростна кутия с нормални и off road предавки, самоблокиращ се заден диференциал, предно независимо, торсйонно окачване с горен и долен носач и напречна, стабилизираща щанга и твърд мост с листови ресори отзад. Всичко това позволява на BT-50 да преодолява невъзможни дори за повечето SUV автомобили. BT-50 може да се катери по наклон до 32о, да се спуска по наклон до 27о и да се движи по терен с цели 49о страничен наклон без да се преобърне.

Двигателят е последно поколение common rail diesel с два разпределителни вала, 16 клапана, турбокомпресор с променлива геометрия и електронно контролирано директно впръскване по системата common rail. Всички тези върхови технологии водят до максимална мощност от 143 к.с. и максимален въртящ момент от 330 Nm при само 1800 об./мин. Разходът на гориво е изненадващо нисък за такъв огромен автомобил - 8.3 л/100 км. При версията 4х2 и само 8.9 при версия 4х4. Естествено покрива най-строгите за момента екологични норми Euro 4.

Като човек, посветен в тайните на лова и опасностите по нетрадиционните маршрути, Ути Бъчваров със сигурност познава необходимостта от автомобил със спортен дух, който може да преодолее всяко препятствие, но същевременно да притежава здравината и устойчивостта на сигурния и надежден пикап. Тези характеристики са присъщи единствено за Mazda ВТ-50.

Мария Минкова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO NAME

    0 0 Отговор
    Ако автора не беше написал поръчкова възхваляваща марката статия, а беше подходил по-обективно, този матеиал можеше да е полезен на хората. Нормално под такива статии има надпис "платено съобщение"...
  • 2 Росен

    0 0 Отговор
    Абе Ути, що се мъчиш с това готвене?-само защото обичаш да ядеш ли? Стига си канил разни мухлясали баби да готвят пръжки и чорбички...таз "менюта'' много ми намирисват на Пенйо Пеневата поезия-ама той е известен като поета с ватенката , един друг другар с каскета..ами ти ? Тури си поне едни потури и едни цървули, та да е пълна картинката!!! Голяма е таз селска носталгия, ама кое му е здравословното???.. не ни я пробутвай и на нас!Дебелей си сам в къщи..ок?