Last news in Fakti

29 Май, 2017 09:56 5 856 19

VW спечелил €23 млрд. от измами с емисии само във Франция

  • volkswagen-
  • дизелгейт-
  • франция
VW спечелил €23 млрд. от измами с емисии само във Франция - 1

Френската Дирекция за конкуренцията, потреблението и защитата от измами (DGCCRF) смята, че немският автопроизводител Volkswagen е реализирал печалба от поне €22.78 млрд. от продажбата на дизелови автомобили с манипулирани показатели на вредните емисии в страната, съобщава Reuters.

Миналата седмица в. Le Monde е получил документи, изпратени от DGCCRF до френската прокуратура. В тях се твърди, че спестявайки от технологията, която позволява покриване на екологичните норми, немците са си спестили други €1.52 млрд.

Твърденията на DGCCRF могат да бъдат използвани от Парижката прокуратура за обвинение в измама срещу Volkswagen. Ако такова бъде доказано, немският концерн ще бъде заплашен от глоба в размер на 10% от годишната печалба или около €22 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИРИЛИЦА

    16 14 Отговор
    Освен за придобитите с измама милиарди, трябва да ги съдят и за стотиците хиляди убити от 40 пъти завишените им емисии, както и за стотиците милиони хора все още дишащи отровните изпарения от "автомобилите" на ваг.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Antob

    16 11 Отговор
    Vag се оказаха по-големи цигани и ганьовци от българския андрешко. А вие бленувате по евроценностите, а баба мерке се кара на наш боце че само далавери се въртат в страната.
    Казвам го за пореден път - ние българите не сме измислили нито корупцията, нито далаверата, нито използването на политическо влияние за лично облагодетелстване, нито лобирането. Всичко идва от миришещия капитализъм, но миришещ на хубаво!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Юзерче

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "КИРИЛИЦА":

    Какви убити?
    САЖДИТЕ ПАДАТ НА ЗЕМЯТА. А кметството е длъжно да почиства улиците.

    Коментиран от #6, #14

  • 6 КИРИЛИЦА

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Юзерче":

    http://www.manager.bg/es/blizo-500-000-evropeyci-umirat-godishno-zaradi-mrsniya-vzduh

    По 500 000 на година гушват букета заради нафтата. Не е малко.

    Коментиран от #7

  • 7 Юзерче

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "КИРИЛИЦА":

    Хаха.
    И ти им вярваш?
    А и ми е много интересно как са установили че точно от това са умрели.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Юзерче":

    То у нас и никой пушач не умира от цигари, нито хваща рак от цигари, нито сърдечни болести. Всичко се отрича да е от цигарите. За българина щом е пушене и мръсен въздух значи само бял дроб може да пострада. Но нали канцерогените след като се усвоят от белия дроб се разнасят из целия организъм, не остават затлачени само там. Ганю е горд и щастлив когато си изреже катализатор, дпф и егр на дизеловата кола, защото никой не го глобява или задължава. Така Ганю се радва, че кара дизел с нисък разход, а дали трови на съседа бебето, излязло нан разходка, не го е еня. Нали колата на Ганю е изхвърлена точно заради това от Европейската страна, а у нас вече повече от половината са такива, стари, канцерогенни кошници. Отидете в чужбина и вдишайте техния въздух след купищата коли, после се върнете и направете паралела с нашия транспорт, който е по-малко, но затова пък е 10пъти по-мръсен. Затова там ги хвърлят, а у нас се стимулира тяхната употреба с нехайство и ниски данъци и такси.

    Коментиран от #15

  • 9 гост

    4 2 Отговор
    Те саждите падат на земята, ама на дизела не са проблем въглеродните емисии, те са по-ниски дори от на бензиновите коли. Проблема са азотните емисиите, те са силно токсични, и водят до директни увреждания на хората, ама французите да не се правят на ощипани моми, защото Саркози и Меркел заедно я забъркаха тая каша. И трите немски и двата френски концерна трябва да го отнесат.
  • 10 Shmeker

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Antob":

    Много ясно. И схемите на здравната ни каса са си измислени по времето на Бисмарк.
  • 11 трололюбец

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Юзерче":

    По белите дробчета , станали черни , УМНИКО ! И по други нещица , абсолютно недвусмислено доказващи от какво са умрели , ама как доктори с по пет дипломи ще ти дават акъл на ТЕБЕ , ВСЕЗНАЕЩИЯ И ВСЕВИЖДАЩИЯ , важното е да си караш смърделника "дизел" !!!
  • 12 Еко ЕС нормировчик

    1 0 Отговор
    Добро Утро ! Както се казва, когато некой леко е "загрял" / "разбрал" след дълго време нещо, нещо очевидно или разбираемо от елементарно наблюдение. Да и не само това- толкова много други хора, от толкова страни вкл и БГ, са въвлечени в тази афера. ДА. А има и толкова много други жестоки, спекулативни, безскрупулни и мръсни афери по света, че наще ...............ми изглеждат некви наср.... смешковци, ама нищо че са такива, са ни хванали за т.....е и нема мърдане. Ако искате трийте този пост - но е ИСТИНА
  • 13 ВАГ

    4 2 Отговор
    Аууууу ,то от другите коли от аспусите сигурно излизат теменужки.

    Атакуват най-силния.
  • 14 МАК

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Юзерче":

    То да бяха саждите,ами лугата и пясъка по улиците дали не се вдига обратно у въздуха??Фандъчката да беше наредила да се измиат улиците по центъра вместо да обвинява автомобилите,който са някакъв процент от общото замърсяване!!
  • 15 МАК

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    поредния разбирач на вредни емисий особенно за дизелови коли.Това идва от скапаните горива с доста ниско качество и незнанието на хората как трябва да си подържат колите!!На запад съм в почти всички държави и там карат стари коли недей да говориш глупости но там не пушат и не смърдят - а защо ли?? строг контрол на прегледи добра подръжка и истнски ГОРИВА!!А тука,че много хора разкарват еко боклуците от колите е по добре защото тези системи си заминават от скапаните горива тука!!Оттам загуба на мощност пувилки отзад като парна машина и куп други проблеми!!по добре без тях ,прави пренаписване на софтуера на колата за се подобрят горивните смеси оттам колите си спазват еконормите(естествено прибавям хубаж клас масла и филтри за да стане)без тия работи доказано е при много манияци,който разбират и си познават колите!Но все пак има и Мърлячи,който не им пука аз също мразя някои да ме скрие на светофараи да му дишам пушеците от издуханата му барака!А аз също карам дизелова кола но имам отговорността отзад да няма нищо и то на пук на некадърниците,който не вярват и да пишат колко не разбираме и тем подобни - могат да се спазват еко норми без еко боклуци по колитено човек трябва да знае как!!!

    Коментиран от #16

  • 16 tttt

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "МАК":

    щом в другите държави нафтичката им е толкова хубава и всички си карат с катализатори,защо точно там масово започват да забраняват дизела,точно там за където говориш до няколко години няма да можеш да си караш чистия дизел а тук с лошите горива и без катализатори ще се карат още 30 години!!

    Коментиран от #17

  • 17 МАК

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "tttt":

    Що не вземеш да се информираш малко вместо да пишеш глупости!!това което съм споменал че с тия скапани горива тук колата ми е под нормите!! На запад говорят за забрана но за определени зони в даден голям европейски град там ти дават един стикер с определена категория ниво на емисий и докъде можеш да влизаш!! А че след 2020 ще спрат колите с двг дизели и бензини това е ясно! Ще се карат електро коли и това е,аи ще има възможност за конверсий изхвърля се двг то и се слага електрозадвижване както и аз бих направил стига да дойде момента!!

    Коментиран от #18

  • 18 tttt

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "МАК":

    Ти щом си се ограмотим,я покажи къде някой е споменал,за ограничения върху,бензин,газ,метан,ток,ограничават само дизела,заради азотния окис,който впрочем вдишват или ще вдишват и твоите деца.

    Коментиран от #19

  • 19 МАК

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "tttt":

    Със сигурност не си ме разбрал и хич няма да си хабя думите!!