Last news in Fakti

14 Юни, 2017 05:30 15 255 5

Продава се най-малката кола в света

  • peel-
  • trident
Продава се най-малката кола в света - 1

На много места в интернет може да се открие информация за най-малката кола в света. Не навсякъде обаче информацията е вярна. Мнозина смятат, че най-малкият автомобил е Peel P50, произведен през 1962 година, но това не е така. Най-малката кола в света също е дело на Peel, но моделът се нарича Trident.

Именно това миниатюрно возило сега се продава от аукциона RM Sothebys в Калифорния. Триколесният Peel Trident е с дължина 190 см, а широчината му е 99 см. Общото му тегло е само 150 кг. Удивителното е, че тази кола е двуместна, въпреки че е сложно да си представим как тези малки колела издържат двама души.Продава се най-малката кола в света

Вместо врати в Peel Trident е предвиден отваряем прозрачен капак, подобен на този в самолетите изтребители. Двигателят е 49-кубиков едноцилиндров, а мощността му е само 4.2 конски сили. Моторчето работи съвместно с тристепенна механична скоростна кутия, като всичко това позволява максимална скорост от 45 км/ч.

Разходът на гориво на най-малката кола е 2.8 литра на 100 км пробег. От модела са произведени само 45 бройки, а този, който се продава в момента е бил собственост от 1965 година до днес, само на един човек. От аукционната къща все още не са обявили начална цена за автомобилчето.Продава се най-малката кола в света


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 0 Отговор
    11.899£ това е цената на нов може да се купи, произвеждат се още. :)
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Фирмения сайт на Peel твърдят че Peel P50 е най-малката кола. Същото твърдят и от рекордите на Guinness...
    обаче факти знаят най-добре...
  • 3 onq s konq

    4 1 Отговор
    Комшията го има същото даже му сложи газ със туристическа бутилка от кило и половина.Даже миналата година си ходи на море с него като беше натоварил освен жена си и двете си деца ми и свекървата свекъра и кучето им - санбернар тежащ 95 кила !

    Коментиран от #4

  • 4 джоко

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А като им свърши бензина близо до Сливен, го вързаха с въже за кучето и така се прибраха до София. Даже превишиха скоростта преди Пазарджик камерата.
  • 5 Куню-тъпоту

    1 0 Отговор
    Има ли възможност да се монтира теглич , че моя московец взе да сдава багажа....