27 Юни, 2017 00:58 6 837 6

Rolls-Royce с 810 коня? Да, защо не

Rolls-Royce с 810 коня? Да, защо не - 1

Лудите проекти на един шведски професионален скиор наречен Йон Олсон станаха любими на милиони. Още от малък той се запалва по автомобилите и през ръцете му минават наистина впечатляващи машини. Те обаче, му доскучават и всичко започва да излиза извън контрол с едно Lamborghini Murcielago, което придобива камуфлажна разцветка, която му се превръща в любима в последствие и ски багажник, след това той преминава към скандално изцяло карбоново Audi R8 LMS, Gallardo и дори ултралекия Radical. Последното му най-знаменито творение бе едно Audi RS6 DTM, което изгоря трагично след продажбата му, но естествено идеите на Йон не спират. Това го кара да предприеме нещо много по-дръзко - тунинговането на ултралуксозния Rolls-Royce Wraith.

Rolls-Royce с 810 коня? Да, защо не

Автомобилът наистина е трасформиран, като започнем от мощността и нейното нарастване до цели 810 конски сили и 1140 нютонметра от заводските 632 коня и 800 нютона. Това естествено е постигнато с много промени, към които причисляваме и новата изпускателна система от Quicksilver. Окачването също е ново и снижено значително, а Йон може да разчита и на хидравлична ръчна спиачка - нещо наистина необичайно за Rolls. Всичко по автомобила включително и камуфлажната външност е извършено в Холандия от Absolute Motors, а най-отличителния му белег е новият тръбен багажник с мощни LED светлини в предната част, но и 24-инчовите джанти Forgiato също не са за изпускане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖираФа с късата шия

    22 0 Отговор
    Има пари ще си прави кефа човека,ние като нямаме ще стойме от страни и ще се радваме. :)
  • 2 Пазарен Либерализатор

    5 10 Отговор
    Съсипал е класиката.
  • 3 Пино

    6 13 Отговор
    Тия не разбраха ли, че от тежка кола няма как да стане спортна, ако ще и 2000 коня да я направят. Бутафория... Едно спортно купе с 400 коня ще му скъса гъза. Сложил му нископрофилни гуми, смъкнал окачването и турил нов ауспух...Те и у Перник така правят на голфовете ама файда никаква.
    Прецакал е всичко, за което е бил замислен Ролса и най-добрия комфорт при возия в света е станал неприятно за каране,тресящо, тежко, носещо в завоите, трудно управляемо и трудно аз спиране нещо...
  • 4 Попа

    8 4 Отговор
    Следващия му проект сигурно ще е влака Ориент експрес да го направи спортна дрифтарка....
  • 5 Обичам автомобили

    12 0 Отговор
    За мен беше удоволствие да изчета статията. Този човек е с бензин в кръвта, обичащ много колите е постигнал хиляди неща през живота си. Моите адмирации!!!
  • 6 Spec b

    2 0 Отговор
    Даааал Бог всеки му... Амин;)