Last news in Fakti

3 Юли, 2017 07:15 3 650 8

Новото 3008DKR Maxi от Peugeot

Новото 3008DKR Maxi от Peugeot - 1

Френският производител има много дълга и колоритна история в офроуд ралитата и те не смятат да се спират. Стартирането на проекта за машина за рали Дакар започна много нестабилно, но само година след стартирането, той успя да донесе победа, а тази година и пълно превземане на почетната стълбичка.

За да продължат тази победна пътека, те се захванаха да подобрят автомобила и новото 3008DKR Maxi вече е готово. Техническите промени са много, но най-основните в машината са увеличената следа с цели 20 сантиметра, това тотално е променило поведението на автомобила и е довело до провеждането на редица тестове с пилотите, като отзивите им са чудесни.

Отборът от пилотите за тази година е повече от впечатляващ - Сирил Дюпре - петорен победител при мотоциклетите в Дакар с KTM, човекът "Дакар" - Стефан Петерханзел - цели 13 титли, от които шест с Yamaha, три с Mitsubishi, две с Mini и последните две години с Peugeot, както и рали титанът Себастиан Льоб.

Първото участие на новата машина ще бъде на ралито "Пътят на коприната", което започва от Москва на 7-ми този месец и завършва на 22-ри в Кшиан, Китай. Льоб споделя, че автомобилът е много по-стабилен, усеща се много по-различно, но и дава много повече увереност при управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 YAMAHA

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Всочки са педали":

    Тази машина не да се снимаш с нея за фейсбоклука бе комплексарче тя е за друга цел и място дето няма да оцелееш и ден
  • 4 Ловеца на поршета

    1 11 Отговор
    Щом един бидон с джибри не може да пренесе човек с него значи за нищо не става!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ярослав Станчев

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ловеца на поршета":

    Ми то и с бенвето не можеш да пренесеш един бидон с джибри,ама иначе критикуваш.С тая кола поне може да се спечели рали Дакар,а с бенвето можеш да спечелиш доживотен абонамент за сервиза.

    Коментиран от #7

  • 7 Ловеца на поршета

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ярослав Станчев":

    А тези дето спечелят рали Дакар с кво си пренасят джибрите?

    Коментиран от #8

  • 8 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ловеца на поршета":

    Не знаеш,значи не си пичелил Дакар.Питай Льоб или Петерханзел с какво си ги пренасят.Те докато си почиват от Дакар пренасят джибри.Сигурно с някое бенве ги носят,Е 36,318 тдс,червено на цвят.