Last news in Fakti

6 Август, 2017 07:15 3 996 4

Чудото наречено Gatebil

Чудото наречено Gatebil - 1

Странните сезони и "белите нощи" в скандинавските страни се отразяват на местните по един специфичен начин. В автомобилен план това означава - коли произведени в гаражни условия със средна мощност от около 800 конски сили независимо от дисциплината, за която са предназначени. Тайм атак или дрифт? Няма значение, стига радиатора да е релокиран в багажника за по-добро разпределение на тежестта. Точно тази сцена побърка феновете на автомобилите и хора от целия свят се насочиха към малкото градче Рудскоген в Норвегия. Ежегодно тук се събират над 50 хиляди човека, за да се насладят на чисто и неподправено тридневно автомобилно шоу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    1 2 Отговор
    Там не са ли вече на електрички бе ?
    НОРВЕГИЯ: само ЕЛЕКТРОМОБИЛИ, забрани коли на бензин и дизел

    Норвегия забрани коли на бензин и дизел от 2025 г. В тази държава ще се продават само електромобили. През 2014 г в Норвегия, която е с 5 милиона население са купени 18 000 електрически автомобила, а през 2015 г
    26 000. Годишно Норвегия ще инвестира по 450 млн. евро за закупуване на електрически коли.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    И що си мислиш , че такива състезания няма да са с електромобили след 5-6 години . Тях даже няма нужда да ги "произвеждат" гаражно , те фабрично са си по 800-1000 коня ?
  • 3 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    https://www.youtube.com/watch?v=6PhNHYgpiU8

    Нещо друго ?
  • 4 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    На Тесла С за половин час софтуерно могат да се добавят 300-350 коня , което значи към 1100 общо , а като оголиш купето се свалят над 250 кг. Естествено батерията свършва по-бързо и и се намалява живота , ама нали няма да ме убеждаваш , че тия от видеото карат по 100-200 000 км ?