Last news in Fakti

10 Август, 2017 12:30 2 331 5

Иск срещу Porsche за €110 млн.

  • porsche-
  • cayenne-
  • дизел

Немската екологична организация (DUH) поиска Porsche да бъде глобен със 110 милиона евро за нелегален софтуер

Иск срещу Porsche за €110 млн. - 1

С поредната си жалба свързана с Дизелгейт от Немската екологична организация (DUH) поискаха Porsche да бъде санкциониран в размер на 110 милиона евро. Причината е манипулиращия софтуер за отделяне на вредни емисии, с който са оборудвани 22 000 всъдехода Cayenne с турбодизелов V6, съобщава немското информационно издание „Фокус“.

Припомняме, че преди две седмици Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) разпореди спирането на доставките на модела, докато нередността не бъде отстранена, и задължителното изтегляне и модифициране на вече продадените дизелови SUV-та. Еколозите обаче смятат, че Европейското право позволява на министерството да санкционира автоконцерна с по 5 000 евро на превозно средство.

Засега германският министър на транспорта Добринт, за когото имаше съмнения, че е участвал в дизеловия картел, не е подтиквал към налагането на директни финансови глоби. Вместо това, автоконцерните трябва да изтеглят и модифицират дизеловите си превозни средства на тяхна сметка, за да редуцират нивото на отделяне на азотни оксиди. Акцията обхваща както автомобилите с манипулиращ софтуер на VAG, така и тези на другите немски автопроизводители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пор та чак смърди

    7 1 Отговор
    Егати и измамниците са тези шваби че нямат и жал за клиентите си,пълни боклуци на премиум цена ама за производителя.
  • 2 Манипулация

    7 0 Отговор
    Ей тва е думата - манипулация - и на софтуери, и на власти, и на разходи, и на клиенти...
  • 3 Ник

    7 2 Отговор
    В общи линии за последните 1- 2 години стана ясно, че ВАГ групата са си чисти мошеници.
    - Това не важи само за изгорелите газове а за всички възли и агрегати където могат да излъжат. Качеството им е под всякаква критика за новите им коли.

    Коментиран от #4

  • 4 гощо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ник":

    Я хвани прочети и се информирай преди да дрънкаш глупости!!! Ще разбереш колко други фирми го правят включае Мерцедес и любимите ти БМВ!!! Някой японски марки се изнесоха от евро пазара заради еко нормите но други мамят с софтуер!
  • 5 Еколог

    0 0 Отговор
    Ако бяха вкарали G-Tron навреме нямаше така да се случи, ама те го пазеха за спешни случаи като сегашния. Сега ще си измият ръцете и пак ще ги купуват.