Last news in Fakti

19 Август, 2017 14:01 12 702 25

Епичният Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Епичният Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet - 1

Преди точно година един автомобил успя да изненада целия автомобилен свят с появата си - ултралуксозното купе наречено Vision 6. Дело на луксозното подразделение на Mercedes - Maybach, той впечатли всички с огромните си размери, свободния и пищен дизайн и идеите си. Мястото на премиерата му естествено не бе случайно - Concours D'Elegance в Пебъл Бийч.

Поради радостното приемане на автомобила обаче, от компанията решиха да продължат с още една версия - наистина епичен кабриолет, който ни остави безмълвни. С прибран покрив машината е с много по-добри контури, линиите допълнително се издължават и Vision 6 изглежда още по-голям.

Интериорът пък, е тотално вдъхновен от света на луксозните яхти - цялостно обвит в сини елементи говорещи за екологичното задвижване, вградени в него седалки облечени в бяла кожа, дървен под с красиви надлъжни метални релси и красиви километражи изнесени към шофьора.

Мощността отново е същите 750 електрически конски сили, които се събират от четирите двигателя за всяко едно колело. Батерията, която е достатъчна да бъдат изминати 500 километра по цикъла на NEDC, е вградена в пода на автомобила.

Както купето и този колосален автомобил изглежда напълно готов за пътя и няма да ни учуди новината за производството на ограничена серия, за която купувачи със сигурност ще се намерят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    29 17 Отговор
    Mercedes ! !!

    Коментиран от #3

  • 2 Никой

    19 4 Отговор
    Леле... Не е практично, не е евтино, не би работило в истинския свят а и от някои ъгли не е толкова красиво. Но от време на време ТРЯБВА да има и такива лудещини. Дано да го пуснат в ограничено производство, защото само виждането на това нещо на пътя ще е цяло изживяване.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    8 12 Отговор
    Интересно какво има в тая цялата предница , при положение , че моторите са в колелата , а батерията под пода . Ако се понапънат , могат да вкарат една голф-количка за "градски разходки" в нея , че то с това в повечето европейски градове не можеш взе завоите

    Коментиран от #5, #8

  • 5 CL500

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Във вашия град (или село) нямате ли автобуси, камиони, бусове и т.н.. Чудно те как ли пък вземат завоите :-)
  • 6 Трифонов

    21 2 Отговор
    Ей заради такива тъпанарски изказвания, никога няма да седнете в нищо повече от японски кош на десет години, разбира се, нов внос... а в останалата част от времето ще си внушавате, че карате кола. Щото Вселената чува!
    Автомобилът е произведение на изкуството! Това, което сме свикнали да бъде един Мерцедес... макар през последните две десетилетия да не е точно така. Но това показва, че когато поискат, все още го могат. Браво!

    Коментиран от #11

  • 7 Димо

    19 3 Отговор
    Уникат!!!!
  • 8 Пабло

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    На снимката се вижда какво има под капака-четири куфара и други джунджурии.
  • 9 Муха

    11 4 Отговор
    Произведение на изкуството!
  • 10 Пазарен Либерализатор

    18 1 Отговор
    Класика, само да беше V12 с битурбо..

    Коментиран от #12

  • 11 ДжейДиЕм

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Трифонов":

    Аз нямам нищо против японски кош, стига да е 2JS за да може да ви кара да си продадете вашите конфекции.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Mercedes-Benz

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор":

    Точно! Тая кола плаче за могъщ V12 под предния капак! Дизайна е един път, особено кабриолета! Това пуснат ли го в серия с горния двигател нито преоблечената 7-ца с емблема на Ролс нито тлъстите тулупи на бентли-VW ще имат шанс!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Хонда Тъ...аци

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДжейДиЕм":

    Ти музикант ли си или биеш на тъпън?
  • 14 333

    11 2 Отговор
    Който каже лоша дума за тази кола, значи нищо не разбира.
  • 15 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    Плаче за момента , когато ще свършат комплексарите получаващи полюции от големи виещи и смърдящи железа !
  • 16 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    А "могъщия" ти "V12 с битурбо" ще му гълта прахоляка на "тролея" навсякъде и по всяко време
  • 17 Гост1

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДжейДиЕм":

    Ако си мислиш, че на някой с мерцедес или бентли или ролс-ройс му пука за вървящата ти японска бръкма, дето уж лети; ускорява и не знам си какво си... много се лъжеш. Всичко е до комфорт и лукс. Това е на първо място. Преди всичко друго. А вече дали ще ни изпревариш; дали ще ни надбягаш... дреме ни. ;)
  • 18 Иван Господинов

    9 1 Отговор
    Всичко хубаво но като знаеш, че под капака са чекмеджетата с гримовете на жена ти всичко отива по дяволите. Такъв разточителен автомобил реве за един 6.0 W12 с две грамадни турбини и една отворена генерация каквато само AMG могат да направят. Като се изреве тия с по-слаби нерви да ходят да търсят екзорсисти и врачки да им леят куршуми. Знам, че тока е бъдещето и че един ден ще си правим децата в епруведки, че ще ядем протеинови блокчета направени от лиофилизирани буболечки и всякакви такива гадости. Не може ли поне малко да забавим темпото ..... какво му е на w12? Що трябва да ми правят детето в лаборатория, като мога да ч.кам жена си ? Що трябва да ям насекоми, артериите са си мои искам да умра от холестрол на 60 вместо да живея до 120 като пластмасов манекен.

    Коментиран от #21

  • 19 Кольо Камиона

    3 1 Отговор
    Страхотен, с такова дълго торпедо може да събере отпред и двигател V16 за да е наистина уникален и всички останали да са далеч-далеч назад
  • 20 гощо

    5 0 Отговор
    УНИКАЛНА КРАСОТА!!!
  • 21 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Иван Господинов":

    Да ти кажа ли защо ? Защото хората които КУПУВАТ такива коли НЕ искат да умират на 60 и нямат нужда от " W12 с две грамадни турбини" за да демонстрират простотия и вулгарна селяния , а искат чисто и сигурно бъдеще за децата и внуците си и нов свят без изкопаеми боклуци за компаниите си , а такива като тебе само могат да ползват остатъците от това което та са решили да изоставят !

    Коментиран от #22

  • 22 Иван Господинов

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Убийствена логика имаш. Значи новите интелигентни са старите простаци и вулгарни селяндури .... интересно тази еволюция как се е получила с монтирането на електрически двигател на мястото на ДВГ .
    Все пак има хора които предпочитат безбожно скъпият и сложен Брайтлинг пред поредният бълван на конвейер смартуоч на батерии. Ако и на това не можеш да схванеш смисъла ходи ручай жабетата и си мисли, че бъдещето чука на врата ти.
  • 23 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 5 Отговор
    Поредния безмислен кош хахаха от мерцедес хахах че и грозен
  • 24 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Колата е приказно красива, адмирации за Мерцедес, отдавна не са вадили нещо толкова красиво и стилно!
  • 25 Армен Асланян

    0 0 Отговор
    Не коментирайте това което е невъзможно да си позволите.