Last news in Fakti

18 Октомври, 2008 12:38 2 114 0

Sierra DJ

  • ford sierra-
  • sierra dj

Денс маниаците добре познават групата Faithless. Музикантите от тази британска банда описват музиката си като смеска между хип-хоп и денс. Парчето им “God is a DJ” се е превърнало в нещо като култ за почитателите на подобен род музика. А те съвсем не са малко. Именно на този тип фенове би им допаднал странният автомобил, който е тема на този материал. Той е създаден от един холандец на име Олаф Мой. Неговото вдъхновение обаче идва от т.нар. Папа-мобили. Мнението му е, че след като за главата на католическата църква има специално пригоден автомобил, то защо да няма такъв и за най-големия DJ. В основата на неговото творение лежи един доста скромен автомобил. Става дума за Ford Sierra, външността на който обаче е променена до неузнаваемост. Идеята на подобен род превозни средства е да даде възможност за организиране на партита на открито във всяка една точка на големия град. Огромните високоговорители са монтирани в задната част, а пултът за управление е на покрива. Достъпът до него става през модифицирания шибедах, а всичката останала техника и най-вече мощните усилватели са набутани в купето. Повечето истински диджеи обичат да усещат винил под пръстите си, когато миксират парчета или правят скречове. Sierra DJ предлага добре стабилизирана система, която според Олаф Мой изгражда мост между стандартните плочи и компютрите. Резултатът е удивителен. Саундът, който възпроизвежда този “диджей-мобил”, е изключително качествен, а силата му е сравнима с тази на добре оборудвана дискотека. За да може мощните тонколони да се захранват, двигателят на автомобила трябва да е приведен в действие. В противен случай деветте акумулатора ще се изтощят за около десет минути.

В заключение може да се каже, че добрата DJ апаратура има нужда от съответни аксесоари, и точно тук е мястото на Sierra DJ. Тази подвижна дискотека може да радва народа доста дълго време - докато свърши горивото в резервоара или докато дойдат органите на реда.

Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА