Last news in Fakti

30 Август, 2017 18:00 5 918 11

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT - 1

Новият Continental GT със сигурност е най-красивото модерно Bentley досега. То изглежда по-лъскаво, по-ниско и по-агресивно и абсолютно се разграничава от типичния за британската марка дизайн, наподобяващ летяща тухла.

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT

Третата генерация на Continental GT е оборудвана с 6.0-литров W12 битурбодвигател с максимална мощност от 626 конски сили и 900 Нм максимален въртящ момент. Новият модел ускорява от 0 до 100 за 3.6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 333 км/ч. Най-голямото подобрение е осемстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Двигателят е леко изместен назад - с 50 мм, като по този начин инженерите постигат почти идеално разпределение на теглото между осите - 48:52 в полза на задния мост, а задвижването на четирите колела разпределя въртящия момент в съотношение 40 към 60 между предните и задните.

Continental GT е снабден със старт/стоп технология и система, която при определени условия изключва част от цилиндрите и по този начин намалява разхода.

В салона за първи път се появява цифров приборен панел, а така също и голям сензорен дисплей на централната конзола. Скоростният лост пък представлява електронен селектор, наподобяващ неголям джойстик.

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT

Въпреки прекрасните визуални промени в новото Bentley Continental GT интериорните опции остават същите – клиентите ще могат да избират между 15 различни нюанса на килими и телешка кожа.

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT

Все още няма данни за цената на спортния автомобил.

Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT
Нов живот за стария звяр Bentley Continental GT


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Скорпион29

    23 0 Отговор
    Е колко пък скъпо да е някакви си 200-300 хил.£ нашите ,,терикати "се нагушиха с евро фондове са ще си вземат по 1-2 да се правят на умни и работни.
  • 3 вип бибип

    16 1 Отговор
    Тия старт/стоп системи са абсолютно безмислени и досадни! Като изключим нашенските лайнари с претенции, които веднага биха му боднали и една газчица едва ли някой собственик на бентли го брига, колко му гори и особено дали щяла да му даде с 0,5 л по-малко на 100 км.
  • 4 Дон Тони

    3 3 Отговор
    Абе да си го купува който иска само да не го карат синчетата на ДС-тата, смятам че е бохохулство материал да кара този автомобил, Амин

    Коментиран от #5

  • 5 Чоккоч

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Тони":

    Я катери към Ямбол се....о или Монтана
  • 6 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    6 10 Отговор
    Не мога да разбера как е възможно хората, които имат финансовата възможност да си купят това Бентли да дадат толкова много пари за кола, която е на 80% същата, като предходния модел. Тия пък от VAG групата не им ли писна да правят едно и също нещо години наред. Най-ярък пример е прословутият Голф, на който за близо половин век само позаоблиха ръбовете и промениха извивката на фаровете и стоповете. Все едно и също. Все така скучно и предсказуемо.

    Коментиран от #8

  • 7 HF Integrale

    5 2 Отговор
    Като стана дума за VAG, освен това 30 години имат едни и същи проблеми, чудя се не ги ли хваща срам тия хора бе? Както БНВ имат най-скъпия аеродинамичен тунел в света а колите им легени пързалят се на тук на там, та решиха сега да сложат 4х4 на новото М5 да се отсрамят малко.
  • 8 Никой

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Ти най-вероятно си тествал всички версии на Континентал-а от първия до този който дори още не са го измислили.
    Това е марка с традиции и също като при Ролс променянето на дизайна става чрез еволюция, а не революция. Ако го променят изцяло то повече няма да се разпознава като Бентли и след 5 години ще изглежда остаряло.
    Дизайна е субективно нещо, но според мен тази сдържаност е хубаво нещо. Сегашният голф е може би най-красивата кола в сегмента. Всички останали приличат на ухилени слабоумници. И след 10 години производство Микрата изглежда абсурдно докато голф 6 можеш да го сложиш в автосалона до новите коли.
  • 9 Ввв

    1 2 Отговор
    Грозно,но то пък ВАГ,нормално
  • 10 Ники

    3 0 Отговор
    Този дето е качвал снимките ги е събрал ... и реално колата изглежда тясна и висока ... иначе в нормално изображение няма нищо общо .. пък и особено за бентли ... на живо са много по впечатляващи ... и от собствен опит ще ви кажа че този модел ( поне предния де ) беше може би най многофункционалната кола която съм виждал .. хем спортна и мощна хем престижна и тежка , возия и лукс като на лимузина и на всичкото отгоре 4x4 и доста висок клиренс за автомобил от такъв тип която я прави идеална особено за родния лунен пеизаж ... и багажника е огромен Относно коментара на колегата който казва че е безсмислено да се купува кола която почти като старата ще му кажа че когато харесваш автомобила като мен и имаш възможност и старото ти бентли е на около 4-5 години , ти вече искаш смяна защото , Технологиите в твоята кола са поостарели значително ... в същото време караш уж супер автомобил с екстри на Пасат 2015 г ... И ето ти решението получаваш всичко онова дето ти е харесвало в предния модел плюс това което и е нужно за да имаш всички най високо технологични изгъзици който се предполага че трябва да има автомобил за тая цена в духа на 2018 година ...
  • 11 лек

    0 1 Отговор
    Не е кой знае какво - става за ежедневка или такси