Last news in Fakti

21 Декември, 2011 12:41 3 861 2

На винетките не трябва да е написан номерът на автомобила

  • винетки-
  • цени-
  • 2012
На винетките не трябва да е написан номерът на автомобила - 1
Снимка: БГНЕС

Няма изискване на винетката върху стъклото на автомобила да е написан регистрационният номер на превозното средство и санкции за липсата му не се налагат. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)в коментар относно медийни публикации по темата.

Предвид предстоящите празници и нарастването на броя на пътуващите, разпространителските пунктове са заредени допълнително с 40 хиляди месечни и седмични винетки за 2011 г.

От началото на седмицата на дистрибуторските пунктове са предоставени общо 1,6 млн. винетки за 2012 г., от които 70 000 са годишни. Новите винетки се продават в 3450 пункта. От тях 3387 са на дистрибутора, а 63 са на областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Пунктовете на дистрибутора са бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки и т. н., информират от АПИ.

За трета поредна година винетните такси не се променят, припомнят от агенцията.

През 2012 г. годишната винетка за автомобилите ще струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Винетните такси за превозните средства от първа и втора категория, в които влизат тежкотоварните превозни средства, също запазват старите си цени. Без промяна остават и стикерите за превозните средства с чуждестранна регистрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зз

    0 0 Отговор
    Ако си купя винетка за 2012 от 1ви януари ли ще важи ?
  • 2 325i

    0 0 Отговор
    що нали с старите караме до края на януари както лани