Last news in Fakti

11 Октомври, 2008 00:00 636 0

Pininfarina B0

  • be zero-
  • pininfarina b0

В Pininfarina рядко използват термина “серийно производство”. Ето защо постоянството, с което го повтаряха по адрес на студията В0 (Be Zero), хвърли в недоумение повечето специалисти. Италианците явно имат съвсем сериозни намерения да се включат възможно най-скоро в пазара на електробомили, чиято популярност нараства лавинообразно през последните години.

Симпатичната количка няма амбициите да катери дизайнерски върхове, но пък и целите на разработката са съвсем различни. Тя трябва да се качи на конвейерите още догодина и експериментите със стила са напълно излишни.

Хечбекът с четири врати и също толкова места ще се екипира с литиево-полимерни батерии, доставяни от френската компания Bollore. Те ще се монтират в пода за постигане на максимално нисък център на тежестта и ще позволяват изминаването на 250 км с едно зареждане. Ще могат да се зареждат от електрическата мрежа за няколко минути и ще имат живот от поне 200 000 км. На покрива и предния капак ще бъдат инсталирани слънчеви панели, които също ще снабдяват акумулаторите с допълнително електричество.

Италианците посочват повече от апетитнти технически параметри за В0. Според тях ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема едва 6.3 секунди. Максималната скорост пък ще бъде ограничена по електронен път на 130 км/ч. Новият електромобил ще се произвежда в общ завод на Pininfarina и Bollore в Торино.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА