Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 10:12 4 713 4

Така изглежда най-бързата кола отвътре

  • hennessey performance-
  • venom f5

Американското тунинг ателие Hennessey Performance показа снимки на интериора на най-бързият сериен автомобил на планетата - Venom F5. Салонът на колата е изработен предимно от карбон, а на купувачите ще бъдат предложени два варианта на оформление на приборния панел.

Още от особеностите на интериора са подчертано спортните седалки със силно изразена твърда странична поддръжка, както и ниския централен тунел с три превключвателя и три въздуховода, повтарящи формата на аспухните накрайници. Кожени колани вместо дръжки на вратите и леко извит дисплей на мултимедията са другите по-характерни особености.

За Venom F5 са предвидени два вариант на изпълнение на приборния панел. В първия случай клиентът получава стандартен волан и цифрови уреди зад него, а във втория - интегриран във волана екран. Hennessy Venom F5 разполага с карбоново шаси и каросерия и с огромен 7.4-литров двигател.

Осемцилиндровият агрегат е с два турбокомпресора и притежава мощност от 1 600 конски сили. Максималният въртящ момент е 1 762 Нм. Моторът работи със седемстепенна роботизирана трансмисия с един съединител, като от 0 до 300 км/ч хиперкарът може да ускори за 10 секунди. Максималната скорост пък е 482 км/ч.

Ще припомним, че от най-бързият хиперкар на планетата ще бъдат произведени 24 екземпляра, всеки един от които ще се продава за $1.6 млн. Списъкът с допълнителното оборудване е за още $600 000. Автомобилът ще се прави в завода на компанията в Тексас, а първите собственици ще получат екземплярите си в началото на 2019-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя

    11 8 Отговор
    Не е ли руско не ми го хвали
  • 2 незнайко

    4 10 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: ще се продава за $1.6 млн. Списъкът с допълнителното оборудване е за още $600 000. ) 2.2 млн. срещу 200 000 за Tesla Roadster . Това не е ли последно изнудване на колите с ДВГ. Прочетете и статията ( Защо Tesla Roadster е по-добра от Bugatti Chiron ).
  • 3 фонзи

    1 0 Отговор
    Ежедневката ми .С такава кола спокойно минавам по цариграЦко с 400 ;)
  • 4 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Не ми харесва , щом няма пералня и кафемашина ....