Last news in Fakti

23 Май, 2023 12:09 3 384 4

Майкъл Джордан подкара най-бързото кабрио в света

  • hennessey-
  • venom f5-
  • venom f5 roadster

Баскетболната легенда седна зад волана на Hennessey Venom F5 Roadster

Майкъл Джордан подкара най-бързото кабрио в света - 1

Една от най-разпознаваемите фигури в световния баскетбол – Майкъл Джордан може да се похвали с огромна колекция от автомобили, включително класики, скъпи суперколи и луксозни лимузини. Сега в гаража му ще се присъедини още един интересен автомобил, който е рекламиран като „най-бързото и най-мощно кабрио в света“.

Става въпрос за Hennessey Venom F5 Roadster, което бе представено през изминалата година и ще бъде направено в лимитирана серия от само 30 броя. Колата бе връчена на Джордан лично от изпълнителният директор на компанията – Джон Хенеси, като двамата позираха за снимка на която се вижда и част от автомобила.

Колата е оставена в „натуралната“ си разцветка с лакиран карбон и жълти ивици като акценти. Под капака на F5 Roadster работи 6.6-литров осмак с две турбини и автоматична трансмисия със седем предавки. Мощността е 1842 конски сили, а максималната скорост на колата е 483км/ч. Цената на подобен автомобил започва от около 3.5 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как да не искаш да си

    10 2 Отговор
    Като Майкъл Джордан?

    Коментиран от #4

  • 2 Никси

    22 1 Отговор
    Евала , със здраве да си ги кара , спечелил ги е човека с много труд и пот , а не като наще цървули ,разписват ми се на 1000лева заплата , а карат коли за по 200 бона !!!.
  • 3 Мхм

    6 2 Отговор
    Имайте предвид че Хенесси е най бързата кола в Света по бърза от всякакви Бугатита и Римаци но ФВ плаща колосални пари на Кьонигзегг и Хенеси да не правят рекорди и да си траят иначе и Жеското е по бързо
  • 4 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Как да не искаш да си":

    Простичко е. Човека го е показал и го е доказал.
    Каквото и да правиш - трябва да се скапеш от "блъскане" и резултатите са налице.
    Без Джордан, баскетбола днес нямаше да е същият