Last news in Fakti

5 Декември, 2017 09:50 10 908 28

Най-бързият всъдеход в света (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • urus

Lamborghini представи първия си всъдеход от произведения в 328 бройки LM002 насам. За разлика от 12-цилиндровия си предшественик Urus има осемцилиндров двигател с обем 4.0 литра, а италианците го наричат SSUV - Super Sport Utility Vehicle.

Автомобилът е дълъг 5 112, широк 2 016 и висок 1 638 мм, а разстоянието между двете оси е 3 003 мм. Urus тежи 2 154 кг и има 616-литров багажник, чийто обем може да нарасне до 1 596 литра ако задната седалка бъде сгъната. Ще се предлага и конфигурация с две вместо три места отзад.

Всъдеходното Lambo е построено на Фолксвагеновата платформа MLB Evo, използвана също за Bentley Bentayga и Audi Q7. Каросерията е изработена от алуминий. Окачването е пневматично с електромеханични активи стабилизатори на напречната устойчивост и завиващи задни колела. Снабдено е с 48-волтова система за компенсиране на крена в завой, позната от Bentayga, Cayenne и Q7. Клиренсът може да варира между 158 и 248 мм.

Битурбодвигателят развива 650 к.с. и 850 Нм при 2 250 об/мин. За първи път в историята си Lamborghini използва осемстепенна автоматична трансмисия ZF. На всяка конска сила се падат 3.37 кг тегло, най-доброто съотношение в сегмента.

Urus ускорява от място до 100 км/ч за 3.6, а до 200 - за 12.8 секунди. Максималната скорост от 305 км/ч го прави най-бързият всъдеход в света. За сравнение Bentley Bentayga (600 к.с.) спринтира до 100 км/ч за 4.1 сек. и вдига 301 км/ч. По-бавен е дори Jeep Grand Cherokee Trackhawk със 717 к.с., който лепи стотака за 3.7 секунди.

Новото Lambo ще се оборудва с най-големите въглеродно-керамични спирачки в света. Предните дискове са с диаметър 440 мм и десетбутални апарати, а задните са 370-милиметрови с четирибутални апарати. За сравнение предните дискове на Buggati Chiron са 420-милиметрови. Това обяснява защо спирачният път от 100 км/ч до покой е едва 33.7 метра.

Оборудването на Urus включва 1 700-ватова аудиосистема Bang & Olufsen, система за 360-градусово видеонаблюдение, функция за предупреждение за челен удар, електрическо задвижване на вратата на багажника с безконтактно отваряне, безжично зарядно за телефон и др.

Поръчки ще се приемат от пролетта. Базовата цена е €171 429. От Lamborghini се надяват моделът да удвои продажбите им до 7 000 бройки годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    6 31 Отговор
    защо опред излгежда все едно е нацепен с брадва?
  • 2 ......

    27 2 Отговор
    Като фен на японското, ще кажа...браво, важи...но разбира се, не е за простосмъртниге.

    Коментиран от #11

  • 3 Ал Купоне

    39 0 Отговор
    От край време исках да си купя ламбо, но нашите пътища ме смущаваха. Сега вече след като излезе Urus проблема отпадна, чакам само да пукне първа пролет и го вземам.

    Коментиран от #15

  • 4 Кофти

    9 26 Отговор
    По принцип не съм от хората, които се дразнят, когато марки като ЛАмбо, Ферари и т.н. правят лимузини, СУВ/ове и прочие, но в случая няма как да не си призная, че това си е поредният фейслифт на Туарег/Q7.... :-/

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кофти":

    Както обобщиха от Топ Гиър сегашната ситуация със суперавтомобилите:
    Едните разчитат повече на продажби на шапки и кючодържатели, а другите ги купи Фолцваген.
  • 6 Винету

    23 0 Отговор
    Добре де..., хубава е колата, ама как може да се нарече вседеход!? Кой собственик ще кривне от нормалния път и ще нагази оф-роуд...
  • 7 фонзи

    27 1 Отговор
    Вписва се идеално в облика на някой мол спряно РАЗБИРА СЕ на място за инвалиди
  • 8 Брат ми

    18 0 Отговор
    Изглежда много добре.Браво.
  • 9 хухе

    10 6 Отговор
    кажете колко вдига на пясък и на кал пък тогава кажете че е всъдеход , или му викъте всъдеход щото ходи от детската градина до кръчмата и обратно
  • 10 Тишина

    13 2 Отговор
    Красота! Останалото е мълчание...
  • 11 Японеца

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "......":

    Е, това аз съм го писал!
    Уникална е "дЖипката"!
  • 12 МТ Гонгаж

    20 4 Отговор
    Няма нищо по хубаво от автомобил / СУВ които може да се използва за повече цели , повече място , повече проходимост , повече безопасност . Всички които са против СУВ не са запознати и не са шофирали подобнио нещо. А смехорийте от рода на , било ново ауди или фауве , са върха на олигофренията . Така може да разсъждава човек който няма понятие от инвестиций , паричен поток , печалби , но знае как да унижи жена си , и как да краде ток .

    Коментиран от #19

  • 13 Гост

    8 6 Отговор
    Всъдеход или както в БГ се нарича(джип),за мен е кола с която можеш да отидеш на лов, да я караш на разкалян черен път, да отидеш на някоя хижа, непроходима за нормална кола и т.н. Тази URUS е просто красива спортна кола с малко по-високо окачване, съответно двойно по-голям разход за всичко. Единственото предимство е,че можеш да го паркираш на някой тротоар(много внимателно)! Или накратко на 50-60 години съм и вече имам пари, кара ми се спортна и открояваща се кола(мечтата от малък), ама не мога да се сгъна(лумбаго, ишиас, херния) и да седна в нормално Lamborgini или то ще седна ама как ще изляза примерно пред ресторанта! Така , че прекрасна кола за "ценители"...

    Коментиран от #14

  • 14 Антиелектрика

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    И кои са нещата които правят една кола джип според теб?
    Тази си има блокаж, както и Кайен има. Бавни скорости тук са излишни. Клиренсът и е 25 см, какво повече искаш?
    Така, че не виждам причина тази кола да не се справи с разкалян черен път, ако я прежалиш разбира се.
    Тук все се изказваме много компетентно, без дори да сме видели колата на живо!

    Коментиран от #17

  • 15 незнайко

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ал Купоне":

    Това в никакъв случай не е кола за извън пътя. В кал едва ли ще се справи. За сняг е под въпрос. С това голямо междуосие в никакъв случай не е за много пресечен терен. Едно 30 сантиметрово възвишение и е останала на "кантар". Цената е за тези, които искат да се покажат колко са богати а не да им върши особенна работа!
  • 16 Радо

    4 8 Отговор
    Кой полуидиот го измисли тва грозното име УРУС? - звучи ми като "уруд"....трябваше нещо звучно/италянско звучене...куатропорте/стаджоне или нещо от сорта...но урус е отвратително според мен.
  • 17 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    И какво има да и гледаш , хората са ти го написали черно на бяло ! ВАГ се НАДЯВА , ама само се надява да продаде догодина "огромната" бройка от 3500 броя !!! За сравнение Тесла Х тази година е продала 45 000 броя , а за следващата има заявки поне за 50 000 , само да ги произведе ! И е два пъти по джип от това , щото не само е по-бързо , а може спокойно да влачи три пъти повече , което е основното приложение на скъпите СУВ , щото никой не ходи в гората , ама повечето мъкнат лодки , каравани и тем подобни ! И на всичкото отгоре Ема 50% по-евтина !

    Коментиран от #18

  • 18 Антиелектрика

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Мислех, че са те настанили за лечение, но уви - няма тема в която да не се изс@реш!!!
    До кога ще продължаваш да пишеш глупости, не знам, но знам, че си яко облъчен и пишеш откровени лъжи!
    Първата е, че е мискера е по-бърз - АМИ НЕ Е!!! Дори и с най-мощната батерия и 750 к.с. (100 повече от Ламбо), пак не е по-бърз, НО Е ПО-СКЪП от Ламбо - УНИКАЛНА ТЪПОТА!!!
    Второ, започна да бъркаш камион с джип - какво влачене сънуваш, това да не ти е влекач?
    И миксера с 175 мм клиренс е толкова джип пред 250-те на Ламбо, колкото ти си нормално мислещ - бухахахахаха

    Моля те, вземи мерки, защото зависимостта ти е станала патология!

    Коментиран от #21

  • 19 Даскал Тотю

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "МТ Гонгаж":

    Така мож да разсъждава някой, дето е проспал граматиката и правописа в училище. Драги ученици, в книжовния български език думите батерии, инвестиции, концепции, армии, провизии, провинции и много други, НЕ се пишат с "й". Все едно да кажеш "Кой сме ние" - излагация пълна! Кой ви е дал диплома за основно? Това е престъпление. Поне книги да четяхте щеш да ви направи впечатление, че няма "й" почти никъде, ама не четете!

    По темата:
    Това не е нито джип, нити СУВ, а една магистрална пудра от рода на Бентайга щайга (преоблечено Audi Q7) или Cayenne (преоблечен VW Touareg). От немската ширпотреба и бутафория няма отърване..

    Коментиран от #25

  • 20 Ламби

    4 2 Отговор
    Джип Ламборгини е същото като шапка Ламборгини и дамска чанта Ламборгини. Клетия Феручо, светла му памет, сигурно се върти сега от мъка какво сториха с голямото му име...
    И 'талянците стоят изтапанчени под строй - свършили са си работата, която са им наредили немците.. Италианска страст ли? Беше...
  • 21 Домакина

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    "Миксера" е с въздушно окачване и променлив клиренс. Аз, например, сред природата, в дивото, най-мразя да ми чатка и чади някаква дизелова ярмомелка или пък бензинова такава със звук на ЗИЛ 132.
    https://youtu.be/5Ju7-5VDO84

    Зависимост е, няма спор. Първата ми ръчка с P85-цата ми държа няколко дни норадреналина до козирката все едно е дрога. Усетиш ли веднъж магнитната тяга (дето мести планети), няма връщане назад.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Пазарен Либерализатор

    2 1 Отговор
    Това не е кола ширпотреба. С тези флат гуми и за кални пътища не е. Ако ви се гази кал- форд рейнджър, тойота хайлукс, ТЛС, Гега, патрул, уаз-ки и газ-ки в краен случай. И не става за лов, няма къде да се накатерят кучетата. В България евентуално може да видим 1-2 бройки по МОЛ-овете, ама вече и гъзарите гледат да не се набиват на очи.
  • 23 Пазарен Либерализатор

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Домакина":

    Теслата изглежда леко гейска пред урус-а...
  • 24 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Домакина":

    Миксера е с въздушно окачване и с клиренс максимум до 175 мм - колкото Passat Alltrack!
    Но това с местеното на планетите от магнитното поле, май разкрива кой си - невежата фанатик с многото никове! Няма така простотия, честно!
    Защо не четете малко, преди да с@рете? Електромагнетизма, НЯМА НИЩО ОБЩО с гравитацията!!! Това се учи още в училище и е доказано с Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн!
    Ама вие електрофилите, се мислите за по-умни от него - явно силното електромагнитно облъчване си е казало думата
    бухахахахаха
  • 25 Вихъра

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Даскал Тотю":

    Ганчо, бих ти направил услуга. Ще ти купя на драго сърце едно кенефче Тойота Ярис да се видиш в кола и да не коментираш неща много далечни от ограниченото ти съзнание. Карай си японските боклуци и го карай по-кротко!
  • 26 Радо

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най-бързият всъдеход в света....звучи ми като " най-бързият часовник в света."
  • 27 ядосан

    4 1 Отговор
    АУДИ Х6 .... ти ли си?!?
  • 28 Jeep

    0 0 Отговор
    Как най-бързия като Jeep Grand Cherojee Trackhawk вдига 100 за 3.4сек?