Last news in Fakti

11 Декември, 2017 13:48 17 551 38

320 км/ч с BMW M760Li от първо лице (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 7er-
  • m760li-
  • видео
320 км/ч с BMW M760Li от първо лице (ВИДЕО) - 1

YouTube каналът AutoTopNL постави под съмнение смисъла от разработката на BMW M7 с видео, в което се вижда как 12-цилиндровата удължена версия на баварската седмѝца достига 320 км/ч на участък от магистрала в Германия.

Автомобилът от клипа има M Driver’s Package, който вдига "тавана" на електронно ограничената максималната скорост от 250 на 305 км/ч. На петата минута и 38 секунда от записа скоростомерът сочи 320 км/ч, а оборотомерът - 5 500 об/мин.

Показанията на скоростомера по правило показват повече от реалното, но най-голямата баварка очевидно има въздух да продължи ускорението, което е забележително за лимузина с тегло 2 326 кг. 320 км/ч се смята за особено важна отметка в страните с мерни единици от имперската система, тъй като съответства на психологическата граница от 200 мили/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    9 69 Отговор
    БМВ и 320 км. добър виц!

    Коментиран от #2, #20

  • 2 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    55 7 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    Карай дачията и мълчи
  • 3 Гост

    37 4 Отговор
    Ама как така по правило скоростомера показва повече? Я питайте тук селяците, да ви кажат как с кола със заводски данни 180 км/ч, на 15-тата си година вдигат 200 км/ч и то без тунинг :)))))))))))))))))))))))

    Иначе 7-цата е уникална и все пак е 600 к.с. и е нормално да вдига над 300 км/ч.
  • 4 СвръхАз

    42 4 Отговор
    Оня с Коня ще го смачка с ТДС-а...Само да махне щайгите отвътре
  • 5 ДАЧЕА

    15 13 Отговор
    С дачията на 2ра ги правим тия ! Румънското автомоболопроизводителство отдавна задмина френското, немското, корейското и японското, сега гони руското!
  • 6 mediator37

    16 2 Отговор
    Който го може го може.
  • 7 Джентълменът русофил

    22 11 Отговор
    Подобно шофиране е изключително опасно и смао лекомислен шофьор би шофирал по този начин. Ако някой от останалите участници в движението беше решил да предприеме маневра на изпреварване докато БМВ-то се движи с около 300 км/ч, щеше да стане голямо мазало. Ако питате мен такива шофьори са директно за настаняване в психиатрично лечебно заведение.

    Коментиран от #9, #10, #37, #38

  • 8 Алфа Ромео

    1 17 Отговор
    Добре ускорява за толкова тежка кола, все пак двигателя е огромен, щом е на скоростомер реалната скорост е някъде около 270 км/ч. Имаше подобен клип на Джулия и там я засичаха на GPS, вдигна 297км/ч. реална скорост по аутобан.
  • 9 Алфа Ромео

    19 10 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Така си е, изключително опасно е да се прави това по цивилна пътна мрежа, много е глупаво.
  • 10 НЕразбирач

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Аз пък бих попитал ЗАЩО ИЗОБЩО се произвеждат такива автомобили за извън пистата? Ясно е, че малоумници зад волана се намират - тогава?!

    Коментиран от #16

  • 11 Патриот

    9 3 Отговор
    С нетърпение очаквам коментара на "onq s konq". Най-вероятно ще го сцепи с ТДС-а тоз мушморок и то още на втора.
  • 12 Селянин

    18 7 Отговор
    Двама души коментирали колко е опасно това каране с 320 км/ч по цивилна пътна мрежа и ги напълнили с минуси...Предлагам на всички с минусите да се самозастрелят преди да са убили някой на пътя...

    Коментиран от #13, #14, #22

  • 13 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Прав си. Малко хора мислят. Пък и тези които се опитват дали има с какво. Един да не го види и да мръдне по-рязко в лявото платно и приключват нещата. Вярно, че там шофьорите стават други и доста по-дисциплинирани обаче сърби и румънци камионджии си има навсякъде, а на тях им е коронен номер да влязат в лявата лента без значение кой с каква скорост идва зад тях....
  • 14 Дано поне

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Такъв мине през твоето семейство пък ще нацъкам плюсчета.

    Коментиран от #21

  • 15 КатърЪ

    8 1 Отговор
    През цялото време очаквах Коня да се появи в огледалата за обратно виждане и нервно да му блъска къси-дълги....
  • 16 Алфа Ромео

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "НЕразбирач":

    И аз съм се чудил ама....., явно да си мерят членовете производителите.
  • 17 Японеца

    5 1 Отговор
    Показвайте им още клипове, да чакаме още катастрофи!
  • 18 Дрисльото

    1 1 Отговор
    Малко е. Можеше да стигне поне 325-6. А 328 е вече друга работа. Дет се вика , да му мяза.
  • 19 racer

    3 3 Отговор
    Човека си кара много премерено, просто магистралата е истинска това е.
  • 20 Ти си много зле

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    Бмв вдигат над 300 от 90-те години (не съм фен на марката)
  • 21 Селянин

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дано поне":

    Явно и ти си от състезателите. Поне, от отговорът ти, се ориентирам колко ти е IQ-то. Не съм срещал много хора, с отрицателно такова. Предполагам с четенето не си толкова бърз, затова ще пиша много бавно. Тук, това че примерно си голям шофьор, изминал милиарди километри, не върви, дори действително да си такъв. Човекът преди теб го е обяснил...не си единствения участник в движението и не знаеш на кой какво ще му щукне. Убеден съм си скачал на спирачките, защото този пред теб е решил да не използва лостчето, от ляво на волана. Иначе, съм имал нещастието да претърпя катастрофа с висока скорост, също така, имах познат, който си замина след такава. Виждал ли си кола, разцепена по дължина...210 км/ч. Резултатът: четири затворени ковчега, четири почернени семейства. Така че обратно на твоето пожелание, аз ти пожелавам да не ти се случва, нито на някой от семейството ти, както и да започнеш да мислиш, за да не станеш част от новините или статистика на МВР. Айде, жив и здрав!
  • 22 Знаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Селянин":

    Според статистиката в Германия процентно има два пъти по-малко катастрофи спрямо България въпреки че масово карат с 200 и нагоре. Просто хората са възпитани да шофират внимателно да дават мигачи и да не изкачат като идиоти. В България и със 120 да караш на магистралата не си застрахован, че някой идиот като почти го изпреварваш няма да те метне в мантинелата и то не нарочно, а защото не е погледнал като тръгне да изпреварва някой камион с 90. Парадокс е, че в Германия българските тираджии стават много примерни и не засичат. Явно страха от солените и събираеми глоби си казва думата.
  • 23 незнайко

    2 7 Отговор
    Това не е шофиране ! Държиш волана и само настъпваш педала за газта. Автомата се грижи за останалото. А какво ще се случи ако някой беше решил да мене в ляво пред него при тази скорост ? Как ще се чувства по завоите към Шипка ? Един малък Голф ще го направи разноглед !!!

    Коментиран от #24

  • 24 Иван Господинов

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "незнайко":

    Кажи честно тая простотия наистина ли я вярваш?

    Коментиран от #25

  • 25 незнайко

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "Иван Господинов":

    НАИСТИНА !

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кобрата

    4 0 Отговор
    Колата е хубава, но от такава скорост просто няма смисъл...
    Само си представете какво би се случило ако с такава скорост се спука някоя гума или пък някой го засече и не успее да спре?
    Просто не е за приказване, каквато и да е колата, тази скорост е излишна. И между другото този канал е холандски, точно затова е и този надпис NL, тези тестове се правят в Холандия, но това както и да е, не е важно.
  • 28 Булгаристан

    3 5 Отговор
    Омници,

    първо - колата е чисто нова и е технически пригодена да се кара с такава скорост.
    второ - каква Холандия бе, кобрата. На коя магистрала в Холандия може да караш с 320, ти в час ли си?
    Трето - Това, че вие не можете да шофирате по немски магистрали си е ваш проблем. Там шофиране с 250 е напълно нормално и обикновено Парамери и 911 ми обръщат огледалата. Не съм видял, досега някой да ми излезне ей така, щото му е кеф. Това ми се случва основно на изток от Виена.

    Коментиран от #29

  • 29 Кобрата

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Булгаристан":

    Ти първо се научи да пишеш грамотно, пък тогава изказвай глупавите си мнения.
    И ще ти кажа само едно - Не си мисли, че щом се качиш в хубава кола и за теб правилата не важат. Колко с такива коли се изтрепаха като кучета, бедна ти е фантазията. Но защо ли се обяснявам на чикиджии като теб... Това, което казвам, могат да го разберат само хора с житейски опит, но не и ти. И между другото, каналът е холандски, затова се води AutoTopNL, NL от Netherlands - Нидерландия (Холандия) и като не си запознат, поне не говори да се излагаш...

    Коментиран от #30

  • 30 Знаещ

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Кобрата":

    Пожелавам ти да имаш късмет да се качиш в кола като тази, която коментираме. Тогава ще видиш каква е разликата в спирането и въобще маневрирането между този клас коли и твоята. По-скоро ще видиш, че няма нищо общо. А, че клипа е правен в Германия е повече от ясно. Ако беше в Холандия човека отдавна щеше да е без книжка и то за доста време.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Vasik Atanasova

    1 3 Отговор
    ХУБАВА МАШИНА И МНОГО ВЪРВИ НО НЯМАМЕ ПЪТИЩА ЗА НЕЯ
    А И ЧЕСТНО С 320КМ В ЧАС СИ Е ДОСТА ЛУДО
  • 32 Кобрата

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Знаещ":

    Не ми го пожелавай, на такава 7-ма серия не съм се качвал, но съм карал новата S-класа и знам какво е чувството... Но това не означава, че винаги трябва да бузиш на лимита и да се мислиш за велик.
    Жалкото е, че повечето са с промити мозъци като теб и затова всеки ден толкова хора умират, защото никой не вярва, че скоростта убива и всеки си мисли, че на него не може да се случи. Но явно за да го разбереш, трябва теб или твои роднини да ги събират в чували от асфалта, за да го проумеете...

    Коментиран от #35

  • 33 Кобрата

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Знаещ":

    А и ще ти кажа само едно, такива разглезени сополанковци дето си купуват колите с мръсни пари, те нито знаят цената на парите, нито имат умения да шофират.
    То такава кола много лесно се кара, знам го от личен опит, ама я им дай някоя стара съветска машина без хидравлика и с куп чалъми, да видим дали ще я подкарат, защото аз съм карал и хубави коли, карал съм и стари и знам какво е и благодарение на това, че съм натрупал шофьорският си стаж на бараки, съм се научил да карам както трябва и за целият ми шофьорски стаж нямам нито една драскотина или нарушение... Така, че ти като се кефиш на високата скорост, трепи се и тва е, само дано не убиеш невинни хора, другото е без значение. Такива кучета като теб не са ми мили, защото не осъзнават какви ги вършат, явно не знаеш какво е да ти гръмне гума в движение и какви могат да са последствията от това, защото едно е да се движиш със 100, друго е с 300-320

    Коментиран от #34

  • 34 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Кобрата":

    Явно знам какво е да ти гръмне гума с 200 или 300 след като сменям гумите когато станат с 6 мм грайфер. ПОДЧЕРТАВАМ 6 ММ, което значи летни всеки сезон. Отделно сам прочети с какви гуми са екипирани подобен род лимузини и разбира се всяка година след това се купуват същите. Не е за подценяване и, че когато си купуваш колата с премахнат ограничител караш курс за шофиране с висока скорост в централата на амг. Говоря за амг, но предполагам, че и с Ауди и БМВ е така. Относно тъпото ти разсъждение за мръсните пари и сополанковците ще ти кажа, че не всички хора каращи такива коли са престъпници, а и какво общо има темата за карането на супер лимузина с висока скорост в Германия и престъпните пари явно само ти си знаеш. Само ще ти кажа, че много умни и можещи хора по света карат хубави коли и нямат нищо общо с престъпността.

    Коментиран от #36

  • 35 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Кобрата":

    Не е въпроса само в чувството, а и за това, че новата ес 63 с керамика спира по-добре от 250 до 0 отколкото 10 годишна малолитражка с поизтъркани средняшки гуми спира от 160 до 0. А и не само. Управляемостта и е на светлинни години спрямо коментираната малолитражка и съответно позволява да се кара с по-високи скорости. Не случайно в Германия има 8000 км магистрали без ограничения.
  • 36 Кобрата

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Знаещ":

    Ако ти се беше случвало да гръмнеш гума с такава скорост, сега нямаше да си тук и да коментираш, нали се сещаш?
    А и такива като теб са ми ясни като бял ден, ти си просто един жалък драскач, във форумите всички дето пишат са милиардери и карат последен модел коли и винаги от всичко разбират, на мен тези не ми ги обяснявай, знам ги тези дето тук се правят на големите разбирачи, какви са навън... Броите стотинките и се чудите как да изкарате месеца, ама тук много знаете... Както и да е, въобще не се връзвам на такива разбирачи, каквото и да напишеш, не можеш да ме трогнеш, защото съм преживял много работи и животът ме е научил. Няма как да ме убедиш в нещо различно, при условие, че аз като съм ги преживял тези неща, ти сигурно не си бил плануван.
  • 37 Сашко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Пак се изказваш неподготвен. В германия шофьорите са цивилизовани и стриктни спазват правилника за движение. Мисля че си наясно с него😁
    Пожелавам ти да се качиш на Аутобан!
  • 38 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Никой не те пита!