21 Март, 2009 13:08 1 400 0

SsangYong с нов предсериен кросоувър

  • ssangyong-
  • c200 - eco-
  • c200-
  • ssangyong c200

Южнокорейската компания SsangYong планира в началото на април т.г. да представи “практически готов за серийно производство” концептуален кросоувър C200 - Eco. По време на автомобилното изложение в Сеул ще бъде показана и версията Aero. Двете модификации ще се отличават по външен вид.

Припомняме, че едноименен автомобил на SsangYong, над чиято външност работи известното италианско ателие Italdesign, бе показан миналата година на автомобилното изложение в Париж. Новият концепткар ще е с различен дизайн.

В официалното съобщение SsangYong пояснява, че по габарити C200 е идентичен с кросоувърите Toyota RAV4, Honda CRV и Nissan Qashqai. Междуосието е 2 640 милиметра - малко повече от VW Tiguan, например. С200 първи от всички модели на южнокорейската марка ще получи самоносеща конструкция на купето.

Под предния капак на автомобила ще работи двулитров турбодизел с мощност 175 к.с. Агрегатът ще се комплектова с шестстепенна автоматична предавателна кутия. Моторът ще се предлага и за серийната версия на SsangYong C200.

C200 ще се произвежда в Русия в завода на компанията Sollers в Татарстан. За производството на автомобила във фирмата са инвестирани за модернизация на фабриката около $5-10 милиона. От конвейера ще слизат около 35 000 возила от модела CX200 на година.

На автомобилното изложение в Сеул през април SsangYong ще покаже версия на модела Kyron, оборудвана с дизелово-електрически силов агрегат и система за регенерация на енергията при спиране, която ще презарежда батериите.

Според представители на марката, хибридният Kyron ще е по-икономичен с около 25 на сто от останалите автомобили от своя клас.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА