Last news in Fakti

28 Март, 2009 14:13 3 719 3

Идва втора "наточена" версия на VW Golf

  • volkswagen-
  • volkswagen golf gtd-
  • golf gtd-
  • gti

Volkswagen възнамерява да разшири гамата от “наточени” модификации на новото поколение Golf. Това ще стане с версия, наречена GTD и оборудвана с двулитров турбодизел. Според холандското издание Autotelegraaf, световната премиера на автомобила ще се състои в края на март на международното автомобилно изложение в Лайпциг.

Мощността на двигателя ще е 170 к.с. Максималният въртящ момент, който ще се достига при 1900 оборота в минута, е 350 Нм. Моторът ще работи в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия или със седемстепенен “робот” DSG с две сцепления. От нула до сто километра в час Volkswagen Golf GTD ще ускорява за 8.2 секунди. Максималната му скорост ще е 220 км/ч. Средният разход на гориво на сто километра пробег е около 5.9 литра.

Версията ще се отличава от базовия модел по хромираната радиаторна решетка, задния дифузьор, двойния ауспух и 17-цоловите джанти.

По предварителни данни, серийното производство на Golf GTD започва през април.

Към момента е представена само една “наточена” версия на новия Golf - GTi. Хечбекът е оборудван с бензинов турбомотор с мощност 210 к.с. Ускорява от нула до сто за 6.9 секунди.
Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hihihi

    12 1 Отговор
    gOLf...
  • 2 jordan

    7 2 Отговор
    kefa
  • 3 joro

    5 1 Отговор
    Super dano dojivem da si go kupimi poradvame