Last news in Fakti

4 Март, 2018 10:54 41 507 19

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли

  • consumer reports-
  • нови автомобили
Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли - 1

Една странна класация, съставена от Consumer Reports, ни показва какви нови автомобили не трябва да си купуваме. Списъкът е направен на база пробни шофирания, рейтинги за надеждност и краш тестове, като аргументите против показаните модели са доста повърхностни, но все пак решихме да ви ги покажем.

Cadillac Escalade

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Огромният всъдеход на Cadillac е критикуван заради тесен салон предвид габаритите му, за ниско ниво на комфорт и за много слаба надеждност на автоматичната трансмисия и ел. оборудването.

Fiat 500L

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Неудовлетворителните мнения за минивана Fiat 500 L идват от резултатите от краш тестовете. Силно се критикуват и крайно неудобните седалки, както се отбелязва и доста твърдото окачване на колата.

Jeep Compass

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Новият кросоувър Compass 2018 е сериозно подобрен спрямо своя предшественик. Колкото и много да са промените, специалистите от Consumer Reports го критикуват заради слабата му надеждност.

Jeep Wrangler

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Новият Jeep Wrangler 2019 все още не се продава по магазините, но феновете на марката силно се надяват той да се е избавил от "детските болести" на сегашния модел. Основната критика към него е заради липса на комфорт.

Lexus IS300

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Тук причините, поради които тази кола не се препоръчва за покупка са свързани с нивото комфорт в салона, което отстъпва на това на преките конкуренти. Отбелязва се още и висок разход на гориво, и слаба динамика.

Nissan Teana/Altima

Consumer Reports: Не купувайте тези шест коли


Седанът на Nissan не се продава у нас, но всъщност той е бестселър в доста страни по света. От Consumer Reports обаче го определят дори като опасен заради прекалено лекия волан. Лоши настройки на CVT-кутията са част от другите критики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лексус

    67 14 Отговор
    Говоря като собственик на is300h f-sport (2014). Не съм съгласен, че разхода й е висок. По магистрала със 140 ми дава разход около 6-7 литра на 100. Понеже е хибрид, в градски условия се включва, и изключва и ползва батерията. Много приятен автомобил за шофиране. Но и доста тежка, близо 1.8 тона. Въпреки добрите спирачки, предвиждам спирането предварително. За динамика с тая CVT кутия е ясно, но е плавна и комфортна. Тази кола не е да се кара на червено от сфетофар на светофар. В късните часове на вечерта, удоволствие е да я караш почти на батерия, тиха, приятна, а и редовно се обръщат хората след нея.

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Марио

    82 41 Отговор
    Извинявай ама да кажеш,че Escalade,Wrangler,Lexus не трябва да се купуват значи нищо не разбираш.Cadillac е толкова здрав(мотор,електроника)са бетон.Да кажеш,че не е хубав трябва да си пълен ненормалник.
    Тази класация е смешна.Махнете я.
  • 4 Гост

    94 14 Отговор
    Ако може за мен един Кадилак от тези тесничките и некомфортните...
    И то на половин цена, щото е кофти и застоява...:)))

    Коментиран от #5

  • 5 аааааа

    41 9 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Бухахахахааааа!
    ако може и за мен един - нали са на прИмоция, хахахаааа!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алфа Ромео

    61 5 Отговор
    Ха-ха, Вранглера не бил комфортен затова били критиките, ами това е сериозна офроуд машина не е някой мекушав комфортен седан.
  • 8 Lexus2

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лексус":

    Имайте предвид че в статията се има предвид чисто бензинов IS300 V6, а не хибрида IS300.

    Коментиран от #15

  • 9 Шопингер

    32 0 Отговор
    Ех, добре че прочетох статията. Тъкмо си събрах парите от последните 6 заплати и се чудех коя от шестте да си купя или и шестте.
    Добре, бре, няма да си купя!
    А сега сериозно - не ставайте смешни с такива статийки! Напишете нещо смислено! Ако не се сещате - погледайте ауто-мотор унд шпорт, белким се научите.
  • 10 Slavic Vibes

    17 8 Отговор
    То така или иначе за тия коли пари да ми дават, няма да ги купя. Може би за Лексуса ще се замисля, но останалото е суперхОй.
  • 11 vasik atanasova

    7 4 Отговор
    ескалейд е опасен джип само че трябва кешовица
  • 12 ЕВРОБУКЛУКЧИЙНИЦАТА БЪЛВА ЛЪЖИ

    15 9 Отговор
    АМИ НАЛИ ТРЯАА ДА СА ПРОДАВАТ РЕНА ДАЧИИ ПЕЖА СЕТРОЕНИ И ДРУГИ ПОДОБНИ КЕНЕФИ .
  • 13 ТТ765

    14 4 Отговор
    Към 12: Тама се чудех дали дали да си купя Дачия или Кадилак, сега определено отивам в Дачия!
  • 14 сФетофар

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лексус":

    Със здраве и безавариъно!
  • 15 Лексус

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Lexus2":

    Благодаря за уточнението. Минуса не е от мен. До номер 14.. видях си грешката, но нямаше как да го поправя вече. Прав си, кой каквтото и да кара, да е със здраве и безаварийно.
  • 16 Колио

    1 3 Отговор
    Да се изходя и аз. Бях влюбен в ескалейд, докато не се качих на такъв в US. Доста разочароващо преживяване - вътре супер неефективно е пространството за такава огромна кола, а относно дизайн и лукс, абсолютно дърво.
  • 17 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Много са лоши , всичките! Не мога до края на живота си да купя поне една от тях !
  • 18 ВАГ

    1 3 Отговор
    Не знам за другите ,ама да си купиш Лексус ...трябва да си мазохист .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.